• Inici
 • Presentació
 • Estudis
 • Recerca
 • Estructura organitzativa
 • Indicadors
 • 30.03.15.- Quan encara no s'han fet públiques les xifres oficials, ja es pot dir que la jornada de Portes Obertes de la UVic van ser un èxit de participació. Un any més, i gràcies al bon temps que va acompanyar durant tot el dia, la jornada informativa es convertí en una festa per mostrar als alumnes de batxillerat, cicles formatius de grau superior i ESO, a les seves famílies, professors i al públic en general, l’oferta acadèmica de la Universitat i les seves instal·lacions.
   
  Durant tota la jornada, els visitants van poder gaudir d’un ampli ventall d’activitats i exposicions d’interès general, alhora que van rebre informació detallada de totes les titulacions de la UVic-UCC, tant de graus, màsters i programes de doctorat com de cicles formatius de grau superior. Les activitats més destacades foren les xerrades d’orientació universitària, tallers i activitats pràctiques, exposicions i activitats permanents, degustacions, visites guiades a peu i amb carrilet, i informació i atenció personalitzada sobre beques, accés, preinscripció, preus i matrícula, allotjament, esports, transport, escola d’idiomes, campus virtual, i un llarg etcètera.
   
  Algunes d’aquestes activitats van ser d'especial interès per als futurs estudiants, com les demostracions de robòtica, el funcionament dels nous laboratoris d’entorns clínics, o el funcionament  del plató de televisió i ràdio des d'on es va fer un magazín en directe durant tot el dia.
   
  Per tal que la jornada sigués també festiva i aconseguís que els visitants en fossin els veritables protagonistes, es van organitzar activitats sorpresa per fer que tothom que vingués a la UVic passés una “experiència de pel·lícula” i visqués “L’inici d’un gran futur!”, tal com anunciava el cartell promocional de la Jornada.
   
  Com a novetat d’enguany un estudiant de Multimèdia havia dissenyat una app amb el programa d’activitats de la Jornada de Portes Obertes per seguir amb tot detall el què passava durant tot el dia. 
   
  La Farinera també va obrir les portes per mostrar el Campus Professional de la UVic-UCC
   
  Paral•lelament i per primer cop, va tenir lloc la Jornada de Portes Obertes del Campus Professional de la UVic-UCC a la Farinera. Durant tot el dia es van fer visites guiades a l’edifici, tallers, exposició de treballs i xerrades específiques dels quatre cicles formatius, tant dels que s’imparteixen a Vic com al Campus de Manresa i Olot. 
   
  UVic +
   
  També en el marc de la Jornada de Portes Obertes, al campus Miramarges hi va haver diferents taules informatives d’UVic+, “La Universitat t’ofereix més”, amb atenció personalitzada sobre formació, emprenedoria, recerca, programes internacionals... Es tracta dels següents serveis que la UVic-UCC posa a disposició dels estudiants, exestudiants, professionals i organitzacions col•laboradores:
   
  •         Formació Contínua.
  •         Escola de Doctorat.
  •         Recerca i Transferència de Coneixement. 
  •         Servei d’Emprenedoria.
  •         Servei de Carreres Professionals.
  •         UVic Alumni.
  •         Mobilitat Internacional.
   
   
   
   
   

 • 12.03.15.- El rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña, i el vicerector de Recerca i Professorat i degà de la UST, Jordi Villà, han presentat avui la nova Facultat de Ciències i Tecnologia (UST), la quarta facultat de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya.  Es tracta d’un salt qualitatiu per encarar amb energia els nous reptes de futur, segons han manifestat el rector i el vicerector.
  Tal com ha explicat el rector, el canvi és fruit de tota l’experiència acumulada durant 25 anys d’història de l’Escola Politècnica Superior, ja que “sense aquest llegat i aquesta trajectòria no hauríem pogut fer aquest pas endavant i no seríem on som”. 
  La nova facultat fa una aposta per l’especialització i la internacionalització com a eixos motor del canvi. Vol concentrar-se en les àrees d’Enginyeria i Biociències, amb la voluntat d’impulsar-les totes dues amb la mateixa energia, ja que són dos àmbits de desenvolupament fonamentals en el món actual. En aquests moments la Facultat compta amb 900 estudiants, repartits en 9 titulacions, que comparteixen blocs comuns i també amb un quadre de professors altament qualificat, que segueix tots els indicadors establerts pel sistema universitari català de professorat doctor i acreditat. El canvi obeeix també a nous objectius d’internacionalització i per això se l’ha dotat d’una nova marca, U_Science Tech, per mostrar més enllà de les nostres fronteres els dos àmbits de coneixement de la Facultat.
   
  Oferta acadèmica
  En l’àmbit docent, la Facultat de Ciències i Tecnologia oferirà el curs vinent dos nous dobles graus, el de Ciències Ambientals i Biologia d’una banda, que permet obtenir en cinc anys els dos graus i una formació multidisciplinar i global de la problemàtica ambiental, i el doble grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Autòmàtica i Enginyeria Mecatrònica de l’altra, que a més concedeix atribucions professionals que capaciten per signar projectes. A més, el Grau d’Enginyeria de Tecnologies Industrials i el d’Enginyeria Biomèdica que s’han encetat el curs 14-15, esperen consolidar-se aquest any gràcies a la gran projecció de futur i la transversalitat que ofereixen. També cal destacar la feina engegada de renovació dels plans d’estudi dels graus de Ciències Ambientals, Multimèdia i Tecnologia i Gestió Alimentària, que completen la renovació de l’oferta acadèmica de la nova facultat. Mentrestant, el Grau de Biotecnologia continua tenint molt bona salut i posiciona el centre com a cor de la recerca bàsica necessària, entre altres, per donar suport a l’aposta per la futura Facultat de Medicina.
   
  Recerca i Transferència de Coneixement 
  El canvi d’escola a facultat conflueix també en un moment important d’impuls a la recerca, “que es troba en expansió i en molt bona direcció”, segons ha manifestat Jordi Villà. Actualment la UVic-UCC compta amb el 75% dels grups de recerca acreditats i reconeguts per la Generalitat de Catalunya (17/23) i el pes dels 4 grups existents a la Facultat de Ciències i Tecnologia suposa més de la meitat d’alguns indicadors de recerca de la UVic, entre els quals destaquen les publicacions indexades a la WebOfScience, els recursos obtinguts en convocatòries competitives o els resultats de la transferència de coneixement, que representen el 80% de tota la Universitat, tal com ha explicat el vicerector Jordi Villà. Bona part d’aquests resultats es deuen a l’activitat del nou Centre Tecnològic en Biodiversitat, Ecologia i Tecnologia i Gestió Ambiental i Alimentària (BETA), inaugurat aquest curs amb l’objectiu de contribuir a la millora de la competitivitat i el desenvolupament tecnològic de les empreses. La seva activitat es desenvolupa a través de projectes d’R+D+i, d’àmbit local, nacional o europeu, i a través de la transferència de tecnologia innovadora i competitiva, amb criteris de sostenibilitat, en l’àmbit de la indústria alimentària i el medi ambient.
   
  Convocatòria internacional per designar el nou degà de la UST
  La selecció del nou degà o degana s’està portant a terme seguint el model de convocatòria oberta i competitiva pròpia de la institució. A més, i per primera vegada a la història, la UVic-UCC s’acollirà també al programa Serra Húnter de la Generalitat de Catalunya, d’abast internacional. El Serra Húnter és un programa de captació de talent que porta a darrera una dotació econòmica. La UVic-UCC s’acollirà únicament al sistema de selecció del nou degà o degana, mentre que el cost de contractació el sufragarà íntegrament la Universitat.
   
  Canvi de nom i d’imatge
  El canvi conceptual de la Facultat de Ciències i Tecnologia va acompanyada d’un canvi d’imatge que ha estat creada i dissenyada per Eumo_DC. Prenent com a punt de partida els conceptes d’Universitat, Ciència i Tecnologia (U_Science Tech), el logotip de la nova marca es basa en una construcció de la Universitat, representada per la U, en la qual conflueixen els dos grans àmbits disciplinaris de Ciència i Tecnologia, representats per una transició de colors, del grana al blau i al verd, amb la propietat orgànica de les formes, que atorga a la marca sensació de fluïdesa.
   

 • 11.03.15.- Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, i Josep Oriol Sala, representant de la Fundació Caixa d’Enginyers, han signat aquesta setmana un acord marc de col•laboració per tal d’impulsar conjuntament activitats i projectes d’àmbit científic, i professional.
  L’acord obre les portes a desenvolupar conjuntament activitats de docència,  recerca i transferència de coneixement, així com també a facilitar l’intercanvi d’espais per fer accions formatives.
  El conveni se signa després que la Fundació Caixa d’Enginyers va contribuir en el patrocini de la darrera edició de la FISRT Lego League, celebrada a la UVic el passat 21 de febrer.
  La Fundació Caixa d’Enginyers és la forma en què el Grup Caixa d’Enginyers contribueix a la societat en base a tres principis: suport al món de l’enginyeria; la defensa del medi ambient; i l’aposta per la formació com a instrument de desenvolupament personal i col•lectiu, promovent l’enginyeria  en l’entorn social i fomentant la cultura i l’educació en el conjunt de la societat.
   

 • A partir d’avui ja es pot consultar el lloc web del Portal de la Transparència de la FUB / UVic-UCC. Es tracta d’un nou punt de trobada amb informació institucional, organitzativa i de planificació, rendició de comptes i indicadors d’eficiència de la institució, informació econòmica, pressupostària i estadística i informació de rellevància jurídica. El projecte s’insereix en una nova cultura de la transparència i d’accés obert al coneixement i a la informació, que estan generant un nou model de relació, participació i col·laboració. En aquesta línia, el Portal s’ha concebut com un projecte que evolucionarà, especialment en l’àmbit de dades en format obert, i creixerà amb la implicació de tota la comunitat universitària.
   
  El desembre de 2013 les Corts Generals van aprovar la Llei 19/2013 de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Al seu torn, un any més tard, el Parlament de Catalunya aprovà la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Aquestes normes tenen per finalitat promoure la transparència de l’activitat pública i el compliment de les obligacions de publicitat, així com garantir el dret dels ciutadans a accedir a la informació pública i garantir l’observació de les disposicions de bon govern.
   
  El Portal de la Transparència de la FUB / UVic-UCC ha estat elaborat amb el propòsit d’anar més enllà d’aquestes obligacions legals, atès que el compromís de transparència és un valor inherent a la institució i que com a tal està recollit en el Codi ètic.
   
  En sessió plenària de l’11 de desembre de 2014, el Patronat de la FUB va aprovar el projecte del Portal de la Transparència i es va decidir que es desenvoluparia a nivell intern des de la FUB i amb el suport d’UMedia. També es va acordar que depengués directament d’un òrgan col·legiat que s’encarregaria de dirigir i fer el seguiment d’aquest Portal. És la Comissió de Direcció del Portal de la Transparència, presidida pel secretari general de la FUBalmes i integrada per la secretària general de la UVic-UCC, el gerent de la UVic, la responsable del Portal, Marta Castelló, el director de Qualitat de la UVic, la directora de Comunicació Corporativa, la directora de Gestió Econòmica, la directora de Màrqueting, un representant del Consell de Govern a proposta del rector, un representant del PDI al Patronat, un representant del PAS al Patronat i un representant del Consell d’Estudiants.

 • 21.02.15.- L'equip The Santperencs, de Sant Pere de Torelló, és el vencedor de la tercera edició del torneig FIRST LEGO League (FLL) que ha tingut lloc avui dissabte a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). El segon classificat ha estat l'equip 43 SA de Manlleu, i tots dos equips podran participar a la final estatal que tindrà lloc el Santa Cruz de Tenerife el 22 de març. La UVic-UCC aposta per l’organització d’aquest esdeveniment -una de les 7 competicions territorials de robòtica que s’organitzen a Catalunya-, en el marc del programa de Promoció del Talent de l’Escola Politècnica Superior, i compta amb la col·laboració de la Fundació Scientia i El 9 Nou, i amb el patrocini de Fundació Caixa d’Enginyers i les empreses GMV, Some, Seidor, Pascual, Girbau, Elausa, Isern, Casa Tarradellas i JCM. També hi ha col·laborat la delegació a Osona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i Font Vella. (Podeu consultar totes les fotografies de la jornada)
   
  Els altres guardonats de la jornada han estat ID3A Warriors, de Barcelona, premi JCM a les Joves promeses; la Salle Robotics CO, de Montcada i Reixac, premi Casa Tarradellas a l’Emprenedoria; The Santperencs, de Sant Pere de Torelló, premi GMV al Comportament del robot; Calltheworld, de Calldetenes, premi Some al Disseny mecànic; STM Backdoor, de Vic, premi Seidor a la Programació; AD-01, de Figueres, premi Calidad Pascual a l’Estratègia i Innovació; Lacetània, de Manresa, premi Girbau a la Investigació; Robogurb, de Gurb, premi Elausa a la solució innovadora; Roboplay, de Santa Coloma (Andorra), premi El 9 Nou a la presentació; Campus Cerdanya Team, premi Isern al Treball en equip; Mama Juana, d’Encamp (Andorra), premi UVic-UCC a la Inspiració; Escoteam, de Vic, premi Ajuntament de Vic a la Cortesia Professional.
   
  La competició d’enguany ha estat protagonitzada per 25 equips de nois i noies de 10 a 16 anys. Simultàniament al torneig de Vic de la FLL, hi ha hagut també un esdeveniment de robòtica amb 23 equips d’infants de 6 a 9 anys, la Junior FIRST LEGO League (Jr. FLL). Aquestes dues competicions tenen com a objectius principals la construcció i programació d’un robot que realitza unes missions preestablertes i, a més, el desenvolupament d’habilitats de treball en equip, emprenedoria, innovació i creativitat. El repte d’enguany, únic per a tots els tornejos d’aquesta disciplina a tot el món, ha estat World Class. Els participants han hagut de redissenyar com adquirim coneixements i habilitats en el segle XXI, i ensenyar als adults què necessiten aprendre i de quina manera volen aprendre.
   
  En total hi han participat 9 centres de secundària d’Osona, 4 dels quals són de Vic –l’Escorial, Col·legi Sant Miquel dels Sants, INS La Plana i Escola Pare Coll– i els 5 restants són de Gurb, Manlleu, Sant Pere de Torelló, Calldetenes i Tona. La resta d’equips provenien de Manresa, Granollers, Barcelona, Montcada i Reixac, Rubí, Vilassar de Mar, Cassà de la Selva, Figueres, Puigcerdà i Andorra la Vella. Els equips participants de la Júnior FIRST LEGO League són de Tona, Cassà de la Selva i Llinars del Vallès.
   
  La jornada, que ha comptat amb uns 350 participants, més d’un centenar de voluntaris i uns 1.500 visitants, ha inclòs un espai de demostració dels “Garrins Metàl·lics”, l’equip de robòtica dels estudiants d’enginyeria de Mecatrònica de la UVic-UCC que, a finals de març, participarà a la competició First Tech Challenge, a Eindhoven (Holanda). Per altra banda, els acompanyants més petits han pogut gaudir al pati central de l’Escola Politècnica Superior d’un espai lúdic amb peces de LEGO per fer construccions, gentilesa de la delegació a Osona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. La 3a edició de la FLL s’ha retransmès en directe pel 9TV.
   

1
|
2
|
3
|
4
|
5

Videos

Galeria de fotos

Tour virtual