• Inici
 • Presentació
 • Estudis
 • Recerca
 • Estructura organitzativa
 • Indicadors
 • 28.05.15.- La segona edició de la UVic Health Meeting s'ha portat a terme avui a la Universitat amb la Salut Digital com a tema protagonista. Aquest s’ha explotat des de diversos punts de vista per generar debat i opinió entre la setantena d'assistents al seminari. Les conferències s'han centrat en l'efecte de les tecnologies de dades massives (big data) en els àmbits de la medicina i l'empresa. La jornada, que s'ha dividit en blocs per poder debatre de forma activa i profitosa entre els assistents, ha començat a les 9:30h del matí amb la benvinguda per part del rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, que ha destacat "l'àmbit de la salut com a pilar fonamental i àmbit de creixement més esperançador per la UVic-UCC amb la Facultat de Medicina com a objectiu a assolir a curt termini" i el director de la Fundació TicSalut i director de la Càtedra Tic i Salut de la UVic-UCC, Francesc Garcia Cuyàs, que ha apostat per incloure l'estratègia TIC dins del Pla de Salut 2015-2020 de la Generalitat.

  La conferència inaugural ha anat a càrrec de Lluís Donoso, director del Centre de Diagnòstic per la Imatge Clínic (CDIC) i president de l’European Society of Radiology (ESR), que ha parlat de la revolució de la imatge com a avenç en el diagnòstic mèdic. A continuació, la directora de la Càtedra de Bioètica Fundació Grífols de la UVic-UCC, Núria Terribas, ha fet una ponència sobre bioètica i big data en salut. Per la seva banda, el director de IMIM-UPF Research Programme on Biomedical Informatics (GRIB), Ferran Sanz, ha parlat dels reptes i les oportunitats del big data i la recerca biomèdica. Més tard, el director de CreaFutur, Guillem Ricarte, ha parlat de l'efecte del big data a l’empresa sanitària. Finalment, la directora general del Parc Científic de Barcelona (PCB) i CEO de Biocat, Montserrat Vendrell, ha explicat el rol de la salut digital dins la comunitat de coneixement i innovació (KIC) en salut de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT).

  Per acabar, el director general del Consorci Hospitalari de Vic (CHV), Antoni Anglada, ha exposat les conclusions sobre la gestió de la salut digital en l'entorn hospitalari. Anglada ha parlat dels hospitals del futur com a "centres més petits amb alta tecnologia i molta complexitat, amb pacients no presencials i amb la incorporació de professionals d'altres disciplines com matemàtics i enginyers". La degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC, Mireia Subirana, ha clos la trobada assegurant que "cal aportar valor al benestar del pacient compaginant la part digital i l'analògica, ja que la salut també depèn de l'atenció del professional".

  En el marc d'aquesta 2a edició UVic Health Meeting, es va fer ahir la taula rodona "Les TIC en l’entorn salut, reflexions actuals". En l’acte, presentat per Garcia Cuyàs, van intervenir-hi l'advocada especialista en noves tecnologies i propietat intel·lectual, Caterina Bartrons, el cap de sistemes i TIC del Consorci Hospitalari de Vic, Sebastià Caro, i Manel Garcia, del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT). 


  La UVic Health Meeting és una jornada sobre l’àmbit de la salut que organitza la Universitat de Vic – Universitat de Catalunya una vegada a l’any. Els objectius de la trobada són consolidar la vinculació i el compromís de la UVic-UCC amb el sector de la salut, i reforçar la relació entre els professionals, l’empresa i el món acadèmic per tal d’enfortir el sector sanitari. 

 • 28.05.15.- El proper 12 de juny la UVic celebrarà el final de curs 2014-2015 amb un sopar-vetllada per a la comunitat universitària, coincidint amb la 2a Festa Alumni i el 25è aniversari de l’Escola Politècnica Superior (l’acte acadèmic del qual es farà a les 6 de la tarda). La trobada, que es farà al pati de l’Edifici Torre dels Frares, començarà a les 8 del vespre, amb música d’ambient a càrrec de l’orquestra inclusiva de la UVic. Els assistents rebran una xapa identificativa de la festa i es podran fer la tradicional foto al photocall. A les 9 se servirà un càtering a peu dret a càrrec de La Vila dels Masramon. Durant la vetllada, es sortejaran diferents productes de la mà del DJ de Màxima FM, Ernest Codina. A les 10 de la nit hi haurà el concert d’Autoput, i a partir de les 12, nit temàtica UVic a l’Era del Sot. Els assistents a la trobada tindran l’entrada gratuïta amb copa de cava inclosa. El tiquet per assistir al sopar val 15 euros i es pot adquirir, a partir de dilluns, a les tres recepcions de la UVic (Miramarges, Torre dels Frares i Convalescència) fins el dimecres 10 de juny.

  Per a més informació: Servei d’Atenció a la Comunitat Universitària.

 • 22.05.15.- La campanya promoguda des de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes ha aconseguit recollir en menys de dues setmanes 1.615 euros, que aniran destinats a la reconstrucció les escoles Nepal Catalunya School i Dididai School, molt malmeses a causa del terratrèmol del 25 d’abril passat. 
  Aquestes escoles, que col·laboren desinteressadament amb la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes, acullen cada any alumnes de Psicologia i CAFE que hi van a fer les seves pràctiques. Des del 2012, la UVic hi ha enviat 18 estudiants. Els diners recollits serviran també per ajudar les famílies més afectades.

 • 21.05.15.- La segona edició de la UVic Health Meeting (http://www.uvic.es/health-meeting) tindrà lloc el proper dijous 28 de maig amb tema Salut Digital, que s’analitzarà des de diversos punts de vista per generar debat i opinió amb membres actius i representatius del sector. Les conferències se centraran en tres temàtiques: medicina, tecnologia i empresa. Com ens afectarà en el futur l’obtenció, emmagatzematge, gestió i anàlisi de dades biomèdiques per obtenir informació i generar coneixement? Com poden els investigadors treure profit d’una quantitat tan gran d’informació? Com haurien de gestionar els treballadors de la salut aquesta complexitat sense deixar de tenir en compte tots els aspectes relacionats amb la protecció de dades i l’ètica? Com funcionen aquests sistemes d’informació a la pràctica? Algunes d’aquestes preguntes i altres que sorgeixin en el debat es procurarà que trobin resposta en la mateixa jornada.

  La jornada, dividida en blocs per poder debatre de forma activa i profitosa entre els assistents, començarà a les 9:30h amb la benvinguda per part del rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, el comissionat per als estudis de Medicina a Vic, Josep Arimany, i el director de la Fundació TicSalut i director de la Càtedra Tic i Salut de la UVic-UCC, Francesc Garcia Cuyàs. La conferència inaugural, a les 10h, anirà a càrrec de Lluís Donoso, director del Centre de Diagnòstic per la Imatge Clínic (CDIC) i president de l’European Society of Radiology (ESR), que parlarà de la revolució de la imatge com a avenç en el diagnòstic mèdic. A continuació, a les 10:40h, la directora de la Càtedra de Bioètica de la UVic-UCC, Núria Terribas, farà una ponència sobre bioètica i big data en salut. Després d’una pausa-networking, Ferran Sanz, director de IMIM-UPF Research Programme on Biomedical Informatics (GRIB), parlarà dels reptes i les oportunitats del big data i la recerca biomèdica. A les 12:20h, el director de CreaFutur, Guillem Ricarte, tractarà el tema del big data des del punt de vista de l’empresa sanitària. A les 13h, la directora general del Parc Científic de Barcelona (PCB) i CEO de Biocat, Montserrat Vendrell, explicarà el rol de digital health dins del KIC Salut de l’EIT. Per acabar, les conclusions sobre la gestió del digital health en l’entorn hospitalari aniran a càrrec del director general del Consorci Hospitalari de Vic (CHV). La degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC, Mireia Subirana, clourà la trobada. L’assistència és gratuïta amb inscripció prèvia. Per a més informació i inscripcions: http://www.uvic.es/health-meeting/inscripcio

  La UVic Health Meeting és una jornada sobre l’àmbit de la salut que organitza la Universitat de Vic – Universitat de Catalunya una vegada a l’any. Els objectius de la trobada són consolidar la vinculació i el compromís de la UVic-UCC amb el sector de la salut, i reforçar la relació entre els professionals, l’empresa i el món acadèmic per tal d’enfortir el sector sanitari. La UVic Health Meeting s’especialitza en una temàtica diferent cada any, amb la idea de generar debat i opinió amb membres actius i representatius del sector i aconseguir col·laboracions transversals entre les diverses parts.

 • 14.05.15.-Trenta-sis activitats formatives i quinze activitats culturals conformen el programa de la 20a edició de la Universitat d'Estiu de la UVic-UCC, presentat públicament dimecres passat de la mà de Joan Masnou, vicerector de Relacions Internacionals i Formació Contínua, Neus Pons, directora del Centre Internacional de Formació Contínua, Oriol Dalmau, director de la Formació contínua del Campus UManresa i Montse Simon, directora de l’Oficina de Gestió Cultural de la UVic.
   
  Aquestes activitats es desenvoluparan en setze localitats diferents, ja que, tal com ha explicat Joan Masnou, “un dels objectius de la Universitat d’Estiu és donar resposta a les especificitats i necessitats del territori”. L’organització de la Universitat d’Estiu va a càrrec del Centre Internacional de Formació Contínua (CIFC) de la UVic-UCC i ofereix, d’una manera conjunta des dels campus de Vic i de Manresa, “un programa pensat per a una formació integral de les persones al llarg de la vida”, segons va explicar Neus Pons.
   
  El Campus UVic presenta com a novetat el seminari i homenatge a Marin Karmitz, una de les figures més importants de la producció cinematogràfica independent francesa i, conjuntament amb l’Ajuntament de Figueres, la primera Escola d’Estiu de l’Empordà que tractarà sobre les Identitats Territorials i el Desenvolupament Econòmic Local. Per la seva banda, el Campus UManresa aposta per un curs sobre el concepte de la Gamificació i la seva aplicació en els àmbits de la salut, de les empreses i l’educació. Òscar Dalmau va remarcar la transversalitat de les activitats programades, així com la vinculació estratègica amb institucions del territori.
   
  Les escoles d’estiu, els congressos i les jornades continuen tenint un pes important a la Universitat d’Estiu. Cal destacar les VI Jornades de Literatura Infantil i Juvenil que tindran lloc a Montserrat, la V edició de la Junior University - Preuniversitary Summer School in English, la IV Jornada d’Art i Cultura Religiosa, impulsada conjuntament amb l’Institut Superior de Ciències Religioses i el Museu Episcopal de Vic o les II Jornades a Ripoll sobre Intervenció Monumental, Història i Art, que ja formen part d’una oferta estable. Tampoc no hi faltaran els cursos considerats “clàssics” de la programació estiuenca com la XVIII edició del curs al jaciment de l’Esquerda a Roda de Ter, o la XV edició del curs de Cardiologia per a Metges d’Atenció Primària.
   
  Durant l’acte d’inauguració, previst per al dimarts 9 de juny, a les 19.30h a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, la Universitat d’Estiu retrà homenatge a l’alpinista Ferran Latorre, en reconeixement a la seva destacada activitat alpinística, periodística –com a càmera i fotògraf–, i divulgadora. L’encomi anirà a càrrec del professor de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes, Eduard Comerma.
   
  Dins la Plataforma Cultural destaquen, entre altres, la Mostra d’Arts de la UVic-UCC, les II Jornades Empresarials Horitzó Àsia –amb Hong Kong i l'Índia com a països convidats– i l’exposició de l’obra pictòrica de Josep Vernis a Can Puget de Manlleu.
   
  Joan Masnou va voler ressaltar la trajectòria d’aquest vint anys de la Universitat d’Estiu que han permès “fer-nos un lloc sòlid entre l’oferta d’estiu, gràcies al treball, la insistència i a la visió de futur”. Va agrair la confiança mostrada pels més de 20.000 alumnes que ja han passat per la Universitat d’Estiu i els molts professors i professionals de les entitats col·laboradores que hi han participat.
   
  Consulta el programa.

1
|
2
|
3
|
4
|
5

Videos

Galeria de fotos

Tour virtual