• Inici
 • Presentació
 • Estudis
 • Recerca
 • Estructura organitzativa
 • Indicadors
 • Vic, 25 de març de 2015.- Un cop tancades les portes del Saló de l’Ensenyament, és el torn d’obrir les portes de la UVic. Aquest dissabte, 28 de març, de 9h a 14h i de 16h a 19h tindrà lloc la Jornada de Portes Obertes de la UVic, per mostrar als alumnes de batxillerat, cicles formatius de grau superior i ESO, a les seves famílies, professors i al públic en general, l’oferta acadèmica de la Universitat i les seves instal·lacions.
   
  Durant tota la jornada, els visitants podran gaudir d’un ampli ventall d’activitats i exposicions d’interès general, alhora que rebran informació detallada de totes les titulacions de la UVic-UCC, tant de graus, màsters i programes de doctorat com de cicles formatius de grau superior. Les activitats més destacades són les xerrades d’orientació universitària, tallers i activitats pràctiques, exposicions i activitats permanents, degustacions, visites guiades a peu i amb carrilet, i informació i atenció personalitzada sobre beques, accés, preinscripció, preus i matrícula, allotjament, esports, transport, escola d’idiomes, campus virtual, i un llarg etcètera.
   
  Algunes d’aquestes activitats són d'especial interès per als futurs estudiants, com les demostracions de robòtica, el funcionament dels nous laboratoris d’entorns clínics, o el funcionament  del plató de televisió i ràdio des d'on es farà un magazín en directe durant tot el dia.
   
  Per tal que la jornada sigui també festiva i aconseguir que els visitants en siguin els veritables protagonistes, s’han organitzat activitats sorpresa per fer que tothom que vingui a la UVic passi una “experiència de pel·lícula” i visqui “L’inici d’un gran futur!”, tal com anuncia el cartell promocional de la Jornada..
   
  Com a novetat d’enguany un estudiant de Multimèdia ha dissenyat una app amb el programa d’activitats de la Jornada de Portes Obertes per seguir amb tot detall el què passa durant tot el dia. L'app, que porta el nom jpouvic, està disponible per android.
   
  La Farinera també obre les portes per mostrar el Campus Professional de la UVic-UCC
   
  Paral•lelament i per primer cop, tindrà lloc la Jornada de Portes Obertes del Campus Professional de la UVic-UCC a la Farinera. Durant tot el dia es faran visites guiades a l’edifici, tallers, exposició de treballs i xerrades específiques dels quatre cicles formatius, tant dels que s’imparteixen a Vic com al Campus de Manresa i Olot. 
   
  UVic +
   
  També en el marc de la Jornada de Portes Obertes, al campus Miramarges hi haurà diferents taules informatives d’UVic+, “La Universitat t’ofereix més”, amb atenció personalitzada sobre formació, emprenedoria, recerca, programes internacionals... Es tracta dels següents serveis que la UVic-UCC posa a disposició dels estudiants, exestudiants, professionals i organitzacions col•laboradores:
   
  •         Formació Contínua.
  •         Escola de Doctorat.
  •         Recerca i Transferència de Coneixement. 
  •         Servei d’Emprenedoria.
  •         Servei de Carreres Professionals.
  •         UVic Alumni.
  •         Mobilitat Internacional.
   
   
  Tota la informació de la Jornada de Portes Obertes a www.uvic.cat/jpo
   

 • 25.03.15.-La segona edició de les Jornades UVic+ “La Universitat t’ofereix més!”, organitzada per la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), tindrà lloc els propers dies 26 i 27 de març a la Casa de Convalescència de Vic, seu de Creacció. Les conferències d’enguany se centren en el mètode Montessori, el lideratge, la internacionalització i el mercat laboral, entre altres.
   
  “Experimenta Montessori” –l’únic taller que tindrà lloc al campus Torre dels Frares- a càrrec de Gemma Rebollo i la conferència “SIKKHONA: un viatge cap a l’excel·lència grupal” de la mà del coach Jesús Sanz, encetaran aquesta segona edició el dijous a les 6 de la tarda. El divendres, 27 de març, a 2/4 de 5, M. Mar Duque, excoordinadora nacional del programa Erasmus Mundus, parlarà de “La internacionalització: un valor afegit a les competències” dirigida a estudiants o persones que es vulguin reciclar. A la mateixa hora hi haurà la conferència “Saps quin camí escollir? T’ajudem a orientar el teu futur” per a joves que tinguin dubtes sobre cap a on encarar la seva formació.
   
  A partir de 2/4 de 6 de la tarda, Lluís Serra, director de projectes formatius d’Inesdi, Digital Business, farà la ponència “Si no hi ha evolució, hi ha revolució”. Finalment, a les 7 tindrà lloc “Una reflexió sobre el mercat laboral” a càrrec de Ginés Alarcón, president de NAE i vocal del Cercle d’Economia, que clourà la jornada.
   
  Les Jornades UVic+ s’adrecen a un públic ampli que engloba tant estudiants que hagin finalitzat els seus estudis de grau/llicenciatura a qualsevol universitat, com professionals interessats a reciclar-se, és a dir, a reorientar la seva carrera mitjançant la formació contínua. Des del web de la UVic-UCC es pot veure el programa sencer: http://www.uvic.cat/formacio-continua/ca/jornada-uvic-plus0 i es pot fer la inscripció als tallers, que és oberta i gratuïta.
   
  UVic+ va néixer amb l’objectiu principal de donar a conèixer tota l’oferta formativa de postgrau (formació contínua, màsters oficials, doctorats, etc.) de la UVic-UCC, així com els serveis que posa a disposició dels seus estudiants, empreses i institucions col·laboradores. Això inclou: el servei de borsa de treball, els cicles formatius de grau superior que imparteix el Campus Professional, el servei d'Emprenedoria, la formació contínua, l'Oficina de Recerca i Transferència de Coneixement o Creacció.

 • 12.03.15.- El rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña, i el vicerector de Recerca i Professorat i degà de la UST, Jordi Villà, han presentat avui la nova Facultat de Ciències i Tecnologia (UST), la quarta facultat de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya.  Es tracta d’un salt qualitatiu per encarar amb energia els nous reptes de futur, segons han manifestat el rector i el vicerector.
  Tal com ha explicat el rector, el canvi és fruit de tota l’experiència acumulada durant 25 anys d’història de l’Escola Politècnica Superior, ja que “sense aquest llegat i aquesta trajectòria no hauríem pogut fer aquest pas endavant i no seríem on som”. 
  La nova facultat fa una aposta per l’especialització i la internacionalització com a eixos motor del canvi. Vol concentrar-se en les àrees d’Enginyeria i Biociències, amb la voluntat d’impulsar-les totes dues amb la mateixa energia, ja que són dos àmbits de desenvolupament fonamentals en el món actual. En aquests moments la Facultat compta amb 900 estudiants, repartits en 9 titulacions, que comparteixen blocs comuns i també amb un quadre de professors altament qualificat, que segueix tots els indicadors establerts pel sistema universitari català de professorat doctor i acreditat. El canvi obeeix també a nous objectius d’internacionalització i per això se l’ha dotat d’una nova marca, U_Science Tech, per mostrar més enllà de les nostres fronteres els dos àmbits de coneixement de la Facultat.
   
  Oferta acadèmica
  En l’àmbit docent, la Facultat de Ciències i Tecnologia oferirà el curs vinent dos nous dobles graus, el de Ciències Ambientals i Biologia d’una banda, que permet obtenir en cinc anys els dos graus i una formació multidisciplinar i global de la problemàtica ambiental, i el doble grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Autòmàtica i Enginyeria Mecatrònica de l’altra, que a més concedeix atribucions professionals que capaciten per signar projectes. A més, el Grau d’Enginyeria de Tecnologies Industrials i el d’Enginyeria Biomèdica que s’han encetat el curs 14-15, esperen consolidar-se aquest any gràcies a la gran projecció de futur i la transversalitat que ofereixen. També cal destacar la feina engegada de renovació dels plans d’estudi dels graus de Ciències Ambientals, Multimèdia i Tecnologia i Gestió Alimentària, que completen la renovació de l’oferta acadèmica de la nova facultat. Mentrestant, el Grau de Biotecnologia continua tenint molt bona salut i posiciona el centre com a cor de la recerca bàsica necessària, entre altres, per donar suport a l’aposta per la futura Facultat de Medicina.
   
  Recerca i Transferència de Coneixement 
  El canvi d’escola a facultat conflueix també en un moment important d’impuls a la recerca, “que es troba en expansió i en molt bona direcció”, segons ha manifestat Jordi Villà. Actualment la UVic-UCC compta amb el 75% dels grups de recerca acreditats i reconeguts per la Generalitat de Catalunya (17/23) i el pes dels 4 grups existents a la Facultat de Ciències i Tecnologia suposa més de la meitat d’alguns indicadors de recerca de la UVic, entre els quals destaquen les publicacions indexades a la WebOfScience, els recursos obtinguts en convocatòries competitives o els resultats de la transferència de coneixement, que representen el 80% de tota la Universitat, tal com ha explicat el vicerector Jordi Villà. Bona part d’aquests resultats es deuen a l’activitat del nou Centre Tecnològic en Biodiversitat, Ecologia i Tecnologia i Gestió Ambiental i Alimentària (BETA), inaugurat aquest curs amb l’objectiu de contribuir a la millora de la competitivitat i el desenvolupament tecnològic de les empreses. La seva activitat es desenvolupa a través de projectes d’R+D+i, d’àmbit local, nacional o europeu, i a través de la transferència de tecnologia innovadora i competitiva, amb criteris de sostenibilitat, en l’àmbit de la indústria alimentària i el medi ambient.
   
  Convocatòria internacional per designar el nou degà de la UST
  La selecció del nou degà o degana s’està portant a terme seguint el model de convocatòria oberta i competitiva pròpia de la institució. A més, i per primera vegada a la història, la UVic-UCC s’acollirà també al programa Serra Húnter de la Generalitat de Catalunya, d’abast internacional. El Serra Húnter és un programa de captació de talent que porta a darrera una dotació econòmica. La UVic-UCC s’acollirà únicament al sistema de selecció del nou degà o degana, mentre que el cost de contractació el sufragarà íntegrament la Universitat.
   
  Canvi de nom i d’imatge
  El canvi conceptual de la Facultat de Ciències i Tecnologia va acompanyada d’un canvi d’imatge que ha estat creada i dissenyada per Eumo_DC. Prenent com a punt de partida els conceptes d’Universitat, Ciència i Tecnologia (U_Science Tech), el logotip de la nova marca es basa en una construcció de la Universitat, representada per la U, en la qual conflueixen els dos grans àmbits disciplinaris de Ciència i Tecnologia, representats per una transició de colors, del grana al blau i al verd, amb la propietat orgànica de les formes, que atorga a la marca sensació de fluïdesa.
   

 • 11.03.15.- Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, i Josep Oriol Sala, representant de la Fundació Caixa d’Enginyers, han signat aquesta setmana un acord marc de col•laboració per tal d’impulsar conjuntament activitats i projectes d’àmbit científic, i professional.
  L’acord obre les portes a desenvolupar conjuntament activitats de docència,  recerca i transferència de coneixement, així com també a facilitar l’intercanvi d’espais per fer accions formatives.
  El conveni se signa després que la Fundació Caixa d’Enginyers va contribuir en el patrocini de la darrera edició de la FISRT Lego League, celebrada a la UVic el passat 21 de febrer.
  La Fundació Caixa d’Enginyers és la forma en què el Grup Caixa d’Enginyers contribueix a la societat en base a tres principis: suport al món de l’enginyeria; la defensa del medi ambient; i l’aposta per la formació com a instrument de desenvolupament personal i col•lectiu, promovent l’enginyeria  en l’entorn social i fomentant la cultura i l’educació en el conjunt de la societat.
   

 • 06.03.15.- A partir d’avui ja es pot consultar el lloc web del Portal de la Transparència de la FUB / UVic-UCC. Es tracta d’un nou punt de trobada amb informació institucional, organitzativa i de planificació, rendició de comptes i indicadors d’eficiència de la institució, informació econòmica, pressupostària i estadística i informació de rellevància jurídica. El projecte s’insereix en una nova cultura de la transparència i d’accés obert al coneixement i a la informació, que estan generant un nou model de relació, participació i col·laboració. En aquesta línia, el Portal s’ha concebut com un projecte que evolucionarà, especialment en l’àmbit de dades en format obert, i creixerà amb la implicació de tota la comunitat universitària.
   
  El desembre de 2013 les Corts Generals van aprovar la Llei 19/2013 de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Al seu torn, un any més tard, el Parlament de Catalunya aprovà la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Aquestes normes tenen per finalitat promoure la transparència de l’activitat pública i el compliment de les obligacions de publicitat, així com garantir el dret dels ciutadans a accedir a la informació pública i garantir l’observació de les disposicions de bon govern.
   
  El Portal de la Transparència de la FUB / UVic-UCC ha estat elaborat amb el propòsit d’anar més enllà d’aquestes obligacions legals, atès que el compromís de transparència és un valor inherent a la institució i que com a tal està recollit en el Codi ètic.
   
  En sessió plenària de l’11 de desembre de 2014, el Patronat de la FUB va aprovar el projecte del Portal de la Transparència i es va decidir que es desenvoluparia a nivell intern des de la FUB i amb el suport d’UMedia. També es va acordar que depengués directament d’un òrgan col·legiat que s’encarregaria de dirigir i fer el seguiment d’aquest Portal. És la Comissió de Direcció del Portal de la Transparència, presidida pel secretari general de la FUBalmes i integrada per la secretària general de la UVic-UCC, el gerent de la UVic, la responsable del Portal, Marta Castelló, el director de Qualitat de la UVic, la directora de Comunicació Corporativa, la directora de Gestió Econòmica, la directora de Màrqueting, un representant del Consell de Govern a proposta del rector, un representant del PDI al Patronat, un representant del PAS al Patronat i un representant del Consell d’Estudiants.

1
|
2
|
3
|
4
|
5

Videos

Galeria de fotos

Tour virtual