• Inici
 • Presentació
 • Estructura organitzativa
 • Estudis
 • Calendari
 • Normativa
 • Recerca
 • Qualitat
 • 27.07.2016

  Els propers 29 i 30 de setembre l’edifici El Sucre de Vic acollirà les sisenes Jornades TIC Salut i Social, que donen continuïtat a les celebrades durant cinc anys a Girona amb el repte d’abordar la realitat dels sectors de la salut i del benestar en la nova societat digital. A més del canvi d’ubicació, que coincideix amb la presència de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) a través de les càtedres de TIC i Salut i de Serveis Socials, la novetat de les jornades és que, per primera vegada, inclouran també l’àmbit social. Aquesta novetat respon a la voluntat, per part de tots els actors implicats, d’integrar aquest àmbit amb el sanitari, per centrar-se en la persona i en la comunitat.  

  Les jornades tenen l’objectiu de ser un punt de trobada i donar visibilitat a tots els agents clau del sector de les TIC aplicades als àmbits de la Salut i del Benestar Social. Per això, a més de la UVic-UCC, les organitzen la Fundació TIC-Salut, el Consorci Hospitalari de Vic (CHV), la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, ICS Catalunya Central, EAP Vic, EBA Centelles, Mobile World Capital Barcelona i l’Euroregió Pirineus-Mediterrània. D’aquesta manera, la trobada constitueix una plataforma de referència per a la transferència de coneixement en TIC, Salut i Social, que contribueix a alinear el món de la recerca, l’empresa i l’assistència per convergir en solucions de més alt valor afegir.

  Referents en TIC en els àmbits de salut i social
  Durant dos dies les jornades acolliran taules rodones sobre models de negoci, transferència tecnològica, transformació digital o grups de recerca en TIC, Salut i Social entre d’altres temes, així com dos diàlegs amb destacats keynote speakers. El primer posarà en relació Domingo Escudero, especialista en neurologia i al mateix temps pacient d’una malaltia considerada rara de la seva especialitat, amb Francesc Graus, cap del servei de Neurologia de l’Hospital Clínic de Barcelona. El segon serà un debat entre Javier Creus, fundador de Ideas for Change i promotor de nous models en l’àmbit de la salut basats en l’economia col·laborativa, i Jordi Tolrà, fundador de mSocial.cat i impulsor de diferents projectes d’aplicació de les TIC al sector social.

  Les jornades també comptaran amb la intervenció, a través de videoconferència, de Dave deBronkart, l’e-patient Dave, que després de la seva participació a la tercera edició de la UVic Health Meeting el juny passat, ha establert vincles de col·laboració amb la UVic-UCC. Desprès de superar un càncer de ronyó amb unes probabilitats de supervivència molt baixes, deBronkart s’ha convertit en el més paradigmàtic dels anomenats patient advocate.

  Més de 160 comunicacions rebudes
  Fins ara les jornades han rebut més de 160 propostes de comunicacions, que es presentaran en forma de càpsules de comunicació, de pòsters de recerca o a l’espai d’speaker’s corner. El programa també inclourà una sessió d’entrevistes B2B i el lliurament de premis als quatre millors projectes presentats. La presència de ponents de bona part de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània (Catalunya, Illes Balears, Aragó, Llenguadoc-Rosselló i Midí Pyrénées) donarà una dimensió internacional a aquesta edició de les jornades, que pretenen enfortir aquest projecte de cooperació política i posicionar-lo com un clúster referent en TIC i Salut.  

  El programa s’adreça a professionals i investigadors de diferents disciplines (salut, social, tecnologia, empresa...) motivats pels àmbits de les TIC, Salut i Social, a emprenedors i empreses d’aquestsmateixos sectors, a CEOs i tècnics d’entitats assistencials i a estudiants, tant universitaris com de Batxillerat i cicles formatius. Per aquests darrers s’ha preparat un programa paral·lel de tallers i jocs a l’entorn de les TIC i la salut.  

   

 • 26.07.2016

  El Mercat de Música Viva de Vic i la UVic-UCC han iniciat una col·laboració per facilitar l’accés de la música en directe a nous públics. D’aquesta manera, els membres de la comunitat universitària de la UVic comptaran amb un preu especial en els concerts de pagament, la majoria dels quals es faran a la zona de L’Atlàntida on, a part del teatre i l’auditori, s’instal·laran dues carpes que acolliran concerts les nits de dimecres, dijous i divendres. D’altra banda, la UVic també disposarà de cinc entrades dobles per tres concerts -30 entrades en total- que sortejarà entre la comunitat. Ja es pot participar al sorteig a través del Facebook de la Universitat.

  Els concerts de la nit de dimecres són gratuïts, mentre que els que tinguin lloc dijous i divendres tindran un cost de 3 euros cadascun. Però per als estudiants, professors i personal d’Administració i Serveis de la UVic, aquest preu serà de 2 euros. Amb aquest acord es vol potenciar l’accés a la música en directe i la descoberta de nous grups, així com el coneixement de la diversitat musical. Per comptar amb aquest descompte, només caldrà presentar la targeta UVic a les taquilles de l’Atlàntida, la Cava de Jazz o a la Sala Pasternak.

  Aquesta col·laboració continuarà després de l’edició d’enguany del MMVV. Durant el pròxim curs acadèmic es duran a terme altres accions per fer difusió del Mercat dins l’entorn universitari, i de la vinculació que hi ha entre aquesta oferta cultural i les propostes acadèmiques.

 • 15.07.2016

  El Patronat de la Fundació Universitària Balmes i el Rectorat de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya expressen el més sentit condol per la mort tràgica de tantes persones innocents en l'atemptat de Niça i el seu rebuig explícit de qualsevol forma de terrorisme.

  Cap creença ni cap ideologia no poden justificar l'assoliment dels seus objectius per mitjà de cap tipus de violència contra les persones.

  La comunitat universitària ha  fet un minut de silenci durant l’acte de cloenda de curs, celebrat avui a l’Aula Magna, i el rector Jordi Montaña, en representació de tota la comunitat universitària, ha assistit al minut de silenci convocat per l’Ajuntament de Vic.

  -----

  Condoléances UVic-UCC


  Le Conseil de la Fondation universitaire Balmes et le Conseil recteur de l'Université de Vic - Université Centrale de la Catalogne expriment leurs condoléances à propos de la mort tragique de tant de personnes innocentes lors de l'attaque de Nice et manifeste son rejet explicite de toute forme de terrorisme.
  Aucune croyance ni idéologie ne justifie l'usage de la  violence contre les personnes pour atteindre ses objectifs
   

   

 • 12.07.2016

  La Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i la Fundació Bancària "la Caixa" han signat un conveni de col·laboració per dotar el Fons de Beques Socials del centre, que arribarà als 60.000 euros per aquest pròxim curs 2016/2017. El rector Jordi Montaña i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, han rubricat l’acord aquest matí a la sala de Juntes del Rectorat. En total, l’entitat financera farà una aportació de 30.000 euros al fons social de la UVic-UCC i els 30.000 restants formen part del pressupost de la Universitat. 


  Aquesta convocatòria d’ajuts s’oferirà a tots aquells estudiants matriculats a la UVic que per motius econòmics, socials o familiars es troben en una situació econòmica vulnerable que fa perillar la continuïtat dels seus estudis. La creació d’aquestes ajudes respon a la voluntat de la institució de “facilitar l’entrada i la continuïtat a la Universitat a tots aquells estudiants que poden tenir dificultats econòmiques malgrat tenir un bon nivell acadèmic”, segons ha explicat el rector Jordi Montaña. Per la seva banda, Jaume Masana ha subratllat que garantir la igualtat d’oportunitats entre joves i evitar la discriminació per raons econòmiques és un dels objectius prioritaris de l’Obra Social “la Caixa”. Masana s’ha mostrat content de sumar esforços amb la UVic en aquest sentit.

  Amb aquesta convocatòria s’amplia, de cara el curs que ve, el fons global de beques pròpies finançades per la institució. L’aportació creixerà un 26’6%, passant dels 278.474 euros actuals als 352.443 pressupostats per al curs 2016/2017. Aquestes beques s’atorguen en base a diversos criteris, com ara l’excel·lència acadèmica, la mobilitat o la situació econòmica de l’estudiant. N'hi ha per a pràctiques externes no curriculars, beques per a mobilitat, les beques Sí-Sí, que permeten estudiar i treballar alhora, beques al talent educatiu: les d’Educatiu-Infantil i les d’Educatiu-Primària, al talent de Recerca i, finalment, les destinades al talent esportiu.

 • 01.07.2016

  El ple del Patronat celebrat ahir va aprovar el nomenament de la doctora Cristina Vaqué com a nova vicerectora d’Ordenació Acadèmica en substitució de Pere Quer, i del doctor Eduard Ramírez com a nou degà de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes (FETCH) en substitució de Joan Soler. Tant Soler com Quer havien comunicat al rector la voluntat de deixar els seus càrrecs per motius personals i professionals.

  A tots dos el rector els va agrair la seva dedicació i compromís i va assegurar que si la Universitat “ha arribat on és, és gràcies a la seva valuosíssima aportació”. Pel que fa a Pere Quer, el rector va explicar que quan va renovar el mandat fa dos anys va demanar-li poder deixar el càrrec dos anys abans de la seva finalització per tal de reincorporar-se a la investigació i a la docència plena. Joan Soler, de la seva banda, fa dos anys que va assumir el càrrec de degà i ara ha demanat un relleu per dedicar-se a la docència, a la recerca en història de l’educació i a projectes acadèmics que té per desenvolupar.

  La nova vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Cristina Vaqué, és doctora en Psicologia Alimentària i ha centrat gran part de la seva recerca i activitat acadèmica en els àmbits de la nutrició comunitària i la promoció de la salut. És professora del Departament de Nutrició de la Facultat de Ciències de la Salut de la UVic-UCC des del 2005 i, fins ara, era coordinadora del Grau de Nutrició i Dietètica. Anteriorment havia treballat també a l’Hospital de la Vall d’Hebron com a nutricionista.

  Al seu torn, Eduard Ramírez és director del Departament de Ciències de l’Activitat Física de la FETCH. Vinculat a la UVic-UCC des del 2002, és professor i investigador dels graus de CAFE i de Mestre d’Educació Primària. A més, ha dut a terme diversos projectes d’investigació com a integrant del grup de recerca d’Educació Física. El 2012 va llegir la seva tesi sobre la didàctica i pedagogia a la natació i va obtenir la màxima qualificació.

1
|
2
|
3
|
4
|
5

Videos

Galeria de fotos

Tour virtual