• Inici
 • Presentació
 • Estructura organitzativa
 • Estudis
 • Calendari
 • Normativa
 • Recerca
 • Qualitat
 • 29.01.2016

  L’Ajuntament de Torelló convoca anualment la beca Segimon Serrallonga per a l’ampliació d’estudis superiors en universitats estrangeres. Hi poden accedir persones menors de 30 anys i amb bon coneixement de llengües, que estudiïn el darrer any del grau, un màster o doctorat en el camp de les humanitats, arts, ciències socials i ciències de l’educació, en una de les universitats de la Xarxa Vives.Quan l’any 2006 el professor i escriptor Segimon Serrallonga va ser nomenat fill predilecte de Torelló, la seva vila natal, l’Ajuntament va decidir instituir aquesta beca d’ampliació d’estudis a l’estranger amb una dotació de 8.000 euros per honorar la seva memòria.
  Hi ha temps per presentar sol·licitud fins al 4 d’abril al Registre general de l’Ajuntament de Torelló. Es poden consultar les bases a www.ajtorello.cat/becasegimonserrallonga .

 • 28.01.2016

  La professora i investigadora de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, Sandra Ezquerra, ha rebut avui el premi RecerCaixa pel projecte de recerca “Crisi i alternatives en femení: anàlisi dels impactes i estratègies de les dones a Catalunya en l’àmbit de l’economia social i solidària”. Aquest ha estat un dels 19 projectes escollits dels 221 que s’havien presentat i és el primer que rep íntegrament la UVic-UCC. En l’edició anterior, el professor i investigador Llorenç Comajoan també en va rebre un, compartit amb una investigadora de la UB.

  El projecte liderat per Ezquerra parteix del fet que les dones s’han vist afectades per la crisi de formes específiques: en aquests moments el 21,6% de les dones a Catalunya tenen un contracte a temps parcial en comparació amb el 6,7% dels homes. A més, a l’Estat espanyol, les dones pateixen més dificultats que els homes per arribar a final de mes. Davant d’això, la investigació busca aprofundir en els impactes específics de gènere de la crisi, analitzar el sorgiment de nous projectes d’economia social i solidària i, finalment, comprendre quin paper estan jugant les dones en la configuració actual d’aquesta economia. Els principals impactes del projecte seran, en primer lloc, la contribució a l’elaboració de nous indicadors amb perspectiva de gènere i, en segon lloc, el plantejament de nous eixos per al disseny de polítiques de promoció de l’equitat de gènere i de l’economia social i solidària.

  La investigació estarà dirigida per Ezquerra i codirigida per la professora i investigadora Marta Rivera, també de la UVic-UCC. A banda d’elles l’equip de recerca l’integren Anna Pérez-Quintana, Rosa Binimelis, Elba S. Mansilla, Víctor Ginesta i Marina Di Masso.

 • 26.01.2016

  Avui ha tingut lloc l’acte oficial de benvinguda als 89 estudiants internacionals i del programa SICUE, que s’incorporen a la UVic durant aquest segon quadrimestre, en el marc dels diversos programes internacionals i d’intercanvi. Els estudiants han estat rebuts pel Vicerector de Relacions Internacionals de la UVic, Joan Masnou; el degà de la Facultat d'Empresa i Comunicació (FEC), Xavier Ferràs; la degana de al Facultat de Ciències i Tecnologia, Laura Dempere, i els responsables de les relacions internacionals de la Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes (FETCH), Jordi Chumillas i de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB), Montse Romero.

  Quaranta-vuit d’aquests estudiants cursaran estudis a la FEC, mentre que 19 ho faran a la FCSB, 15 a la FETCH i 7 a la FCT.

  Les procedències dels estudiants són diverses: Alemanya, Andorra, Argentina, Àustria, Bèlgica, Brasil, Canadà, Corea, Croàcia, Espanya, EUA, Finlàndia, França, Gran Bretanya, Itàlia, Polònia, Portugal, Països Baixos, República Txeca, Turquia, Suècia, Xile i Xina.

  Després de les presentacions, els estudiants han pogut presenciar l'actuació dels Emboirats de la UVic, que han elevat un castell en honor seu.

 • 22.01.2016

  El Ministeri d’Educació del govern xinès ha inclòs la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya a la llista d’universitats que recomana. El govern xinès reconeix, per defecte, totes les universitats públiques, però les privades han de passar per una sèrie de filtres per assolir aquest reconeixement que facilita, entre altres coses, les col·laboracions amb les universitats xineses i la captació del seus alumnes.
  Aquesta decisió arriba després de dos anys de gestions i accions diverses en aquest país per part del Vicerectorat de Relacions Internacionals, i converteix la UVic-UCC en la segona universitat privada de Catalunya i la novena de l’estat espanyol que rep aquest reconeixement.


  La decisió del govern xinès obre la porta a oportunitats formatives a alumnes del país asiàtic. La UVic-UCC té tres convenis signats amb universitats xineses. A més, una delegació de la ciutat de Changsha, a la regió de Hunan, va visitar la UVic el mes d’octubre passat per explorar vies de col·laboració. Aquesta ciutat del centre del país compta amb un important parc industrial on hi ha més de 10.000 empreses instal·lades i una possible col·laboració, en procés d’estudi, seria que la UVic-UCC imparteixi programes de format curt a directius de les empreses del Parc en col·laboració amb la Changsha University of Science and Technology.

 • 19.01.2016

  Segons l’estudi que ha dut ha terme durant un mes per a Catalunya Ràdio la consultoria Sibilare, la UVic-UCC ocupa el cinquè lloc en el rànquing de les universitats catalanes pel que fa a mencions a la xarxa. El treball analitza les converses que hi ha a la xarxa sobre els dotze centres universitaris catalans, i que va ser elaborat entre els dies 3 de desembre del 2015 i 2 de gener del 2016.


  Al capdavant de les mencions a la xarxa se situa la Universitat de Barcelona, amb més de 3.800 tuits emesos en el període estudiat, seguida per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), 3.000 tuits, i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), amb 1.700 tuits. Aquestes tres posicions coincideixen amb el lloc que ocupen aquestes tres universitats segons el nombre d’alumnes inscrits, ja que la UB, la UAB i la UOC són els tres centres amb més alumnes. L’estudi destaca, però, el cas de la UVic-UCC, que ocupa el desè lloc en el rànquing per nombre d’alumnes, però en canvi és la cinquena en popularitat a la xarxa, amb 1563 tuits emesos durant aquest període.


  Podeu sentir la notícia a Catalunya Ràdio.
   

1
|
2
|
3
|
4
|
5

Videos

Galeria de fotos

  Tour virtual