• Inici
 • Presentació
 • Estudis
 • Recerca
 • Estructura organitzativa
 • Indicadors
 • 28.11.14.- En el marc de les Tertúlies de Literatura Científica que cada any organitza l’Escola Politècnica Superior, el proper dimecres 3 de desembre, a les 10 del matí, a l’Aula Magna, tindrà lloc la xerrada de l’investigador Manuel Esteller sobre “Epigenètica en la salut i la malaltia”, a propòsit de la seva darrera publicació Aposta per la salut! Pensant en el futur, raons per ser optimista!
  El doctor Manel Esteller, és un dels investigadors més reconeguts mundialment en lluita contra el càncer. El seu llibre defensa la necessitat de fer una aposta decidida per l’educació, la recerca i la salut.
  Llicenciat en medicina a la Universitat de Barcelona, es va doctorar amb un treball sobre genètica molecular del carcinoma d’entrometri. Del 1997 al 2001, va fer els estudis de postdoctorat a la Universitat John Hopkins de Baltimore (Estats Units), on es va centrar en la relació entre la metilació del DNA i el càncer. Entre el 2001 i el 2008, va dirigir el Laboratori d’Epigenètica del Càncer del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO) i actualment és director del Programa d’epigenètica i biologia del càncer d’IDIBELL. També és professor d’investigació ICREA. Ha rebut nombrosos premis.
   
  La xerrada és oberta als participants al programa de Tertúlies de Literatura Científica.

 • 28.11.14.-La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya obrirà el proper març de 2015 el primer postgrau en Gestió de Start-Ups de Base Tecnològica. Aquest programa, que s’ofereix conjuntament amb la Sillicon Valley Business School (SVBS), amb seu a Barcelona, vol consolidar una formació de postgrau per a enginyers i tecnòlegs principalment, però no en exclusivament, que cobreixi totes les vessants vinculades a la innovació.
   
  Dirigir empreses innovadores té característiques específiques. La innovació és un concepte emergent en el món de la gestió. Les empreses necessiten, cada vegada més, comptar amb professionals capacitats per desenvolupar nous models de negoci basats en la innovació i la tecnologia, especialment aquelles que surten d’entorns científics o que competeixen en sectors d’alta tecnologia.
   
  En aquest postgrau es tractaran aspectes com els nous models de negoci, la creació de nous mercats, els aspectes legals (dret de patents, acords de llicència, cessió i transferència d’actius), la preparació per la inversió (entrada de capital risc), les finances i la gestió de la tecnologia. “Postgraus com aquest són necessaris per tal que les empreses puguin disposar de departaments molt més estructurats i eficients a l’hora de procedimentar la innovació, la protecció de tecnologia i el llançament de nous productes i serveis innovadors per trencar fronteres i mercats”, explica Xavier Ferràs, degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic-UCC i un dels coordinadors del Postgrau, que es du a terme juntament amb especialistes de Sillicon Valley.
   
  Les sessions del Postgrau començaran el dia 6 de març i s’estendran fins al mes de juny del 2015, els divendres a la tarda i els dissabtes al matí per poder conciliar les classes amb la jornada laboral. El programa s’estructurarà en sessions amb grup reduït, treballant sobre la metodologia de l’estudi de cas, i compta amb tutories personalitzades per poder atendre les necessitats puntuals de cada estudiant.

 • 29.10.14.-La Fundació Universitària Balmes i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya s’han dotat d’un Codi ètic. Ahir a la tarda, durant el Claustre ordinari de la universitat, el Rector va donar el tret de sortida a la seva divulgació. 
  El Codi ètic és un document consensuat per tots els estaments de la comunitat universitària que vol deixar palès què s’espera de les persones que conformen el col•lectiu de la Universitat i de la Fundació Universitària Balmes.
  El Codi ètic es basa en tres valors essencials: el compromís individual, l’equanimitat col•lectiva i la veritat científica, i els desplega en dotze principis generals pensats per conscienciar a cada persona de la necessitat del seu comportament ètic i de la responsabilitat que se n’espera com a membre de la comunitat universitària. El Codi reflecteix, alhora, els compromisos de la comunitat universitària davant de la societat.
  El Síndic de Greuges de la Universitat, nomenat a principis del curs passat, serà l’encarregat de fer el seguiment i d'avaluar el compliment d’aquest Codi ètic i de la resta de normatives i reglaments que el despleguen, i en donarà comptes a la memòria anual del curs.
   

 • 14.10.14.-L’emissora de ràdio digital de la Universitat de Vic, UVic Ràdio, acaba d’inciar la seva segona temporada regular. Igual que el curs passat, la ràdio de la Universitat ofereix una programació centrada bàsicament en programes de producció propia, fets i produïts per estudiants del centre i persones vinculades.

  Aquest any, la principal novetat de la programació és l’emissió d’un programa diari amb continguts elaborats per estudiants de 4t de Periodisme i de Comunicació Audiovisual. El programa, anomenat Viu-la! s’emet cada dia, de dilluns a divendres, de 10 a 11 del matí, i es repeteix cada dia a les 16h. Viu-la! és un programa que realitzen els alumnes de l’assignatura Taller Avançat de Ràdio, i que cada dia repassa l’actualitat de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, a més d’oferir continguts relacionats amb la cultura o la societat.

  A part de Viu-la!, la programació d’UVic Ràdio està formada per programes que ja es van començar a emetre el curs anterior (El Vespre, Sabem què Volem, Low Cost, o Sense Spoilers) i per altres propostes que s’estan acabant de preparar i que seran una novetat a la graella, com El búnker, dedicat a la música, o L’hora extra, centrat en l’actualitat. Una altra de les novetats és l’emissió, tots els divendres (12.30h), d’un programa de la Facultat d’Empresa i Comunicació, anomenat Perfil propi, on l’estudiant de Periodisme Ada Sanuy entrevista a professors del centre per parlar sobre temes d’actualitat.

  Fins al moment, els programes estan realitzats majoritàriament per estudiants de la Facultat d’Empresa i Comunicació, però l’emissora està oberta a tots els estudiants i personal docent o d’Administració i Serveis de la Universitat que estiguin interessats en fer-hi un programa.

  UVic Ràdio es pot escoltar a l’adreça www.uvic.cat/uvic-radio, des d’on es té accés a la programació diària, a la possibilitat d’escoltar la ràdio en directe o de descarregar-se els programes que ja s’han emès. Una altra de les novetats d’aquesta temporada és la posada en marxa d’un compte de l’emissora a Twitter (@UVicRadio).

 • 10.09.14.-El secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina, el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i  el regidor de Ciutat del Coneixement i President de Creacció, Josep Arimany, presidiran dilluns vinent la inauguració a Vic de la mostra “Universitats i Recerca a Catalunya abans i després del 1714”. L’acte inaugural tindrà lloc a la Casa de Convalescència de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya a les 17h. 
   
  La mostra, impulsada per la Secretaria d’Universitats i Recerca, s’endinsa en el món acadèmic de la Catalunya del segle XVIII, i destaca els canvis substancials que va implicar la desfeta del 1714 per al model universitari i científic de l’època.
   
  La mostra, que serà itinerant i es podrà veure durant el curs en altres universitats, s’emmarca en la commemoració del Tricentenari engegada per la Generalitat de Catalunya sota el lema «Érem, som, serem», que vol promoure la memòria dels orígens i les causes del present a través de fets clau de la nostra història. La mostra s’exposarà a Vic del 15 de setembre al 17 d’octubre i es podrà visitar de dilluns a divendres de 8 a 20h. i els dissabtes de 9 a 14h.  
   

1
|
2
|
3
|
4
|
5

Videos

Galeria de fotos

Tour virtual