• Inici
 • Presentació
 • Estructura organitzativa
 • Estudis
 • Calendari
 • Normativa
 • Recerca
 • Qualitat
 • 02.05.2016

  El rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Jordi Montaña, inaugurarà dijous la jornada IND+I, una trobada que organitza l’Ajuntament de Viladecans per analitzar les polítiques d’innovació i competitivitat que cal dur a terme per a impulsar la indústria catalana. Montaña estarà acompanyat per l’alcalde de la ciutat, Carles Ruiz, i per la directora general d’Indústria de la Generalitat, Núria Betriu. La jornada se celebrarà el dijous, 5 de maig, al complex Viladecans Business Park.

  El degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC) de la UVic-UCC, Xavier Ferràs, també participarà a la trobada i oferirà la conferència d’obertura. El degà, que forma part del comitè científic del certamen, resumirà els fenòmens que marquen tendència a nivell global en el camp de la indústria i dibuixarà els reptes que Catalunya encara ha d’afrontar en aquest terreny. La trobada s’allargarà durant tot el dia i inclourà, a banda de diversos col·loquis i conferències amb una desena d’experts, esmorzar i dinar networking. La jornada s’adreça a empreses que busquin noves oportunitats de futur a través de l’aposta per la innovació.

 • 25.04.2016

  El degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC) de la UVic-UCC, Xavier Ferràs, formarà part del Consell Assessor de l’Associació Multisectorial d’Empreses de Catalunya (AMEC). El director general de l’organització empresarial, Joan Tristany, ha traslladat una invitació a Ferràs perquè s’incorpori a l’organisme que assessora la Junta Directiva de l’entitat al costat d’altres experts en l’àmbit econòmic, institucional o universitari.
   
  AMEC és una de les principals associacions empresarials de Catalunya i representa importants empreses del sector industrial català. L’organització intenta ajudar els seus associats a guanyar competitivitat mitjançant la inversió en innovació i l’aposta per la internacionalització. Com a membre del Consell Assessor d’AMEC, Ferràs es reunirà un cop al trimestre amb altres experts i representats de la Junta Directiva de l’entitat per reflexionar i analitzar l’entorn socioeconòmic en què es mouen les empreses associades.
   
  El Consell Assessor de l’associació està compost pel cap d’Economia de La Vanguardia, Ramon Aymerich; l’economista Antoni Montserrat; l’empresari expert en innovació, Josep Torrents; el catedràtic d’Economia de la UB, Juan Tugores; el director de Teraski a Espanya, Jaume Baldé; el codirector en Dret Tributari de la firma internacional Garrigues, Albert Collado; l’enginyer industrial Francesc González; el director general de l’empresa de maquinària Lloveras, Martín Lloveras; el director general d’AMEC, Joan Tristany; i el president de l’associació empresarial, Manel Xifra.
   
 • 20.04.2016

  El president de la Cambra de Comerç de Sabadell, Antoni M. Brunet, i el rector de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Jordi Montaña, van signar ahir un conveni de col·laboració pel qual la UVic-UCC concedirà a tots els alumnes que hagin superat cursos d’especialització de la Cambra que puguin acreditar una formació universitària prèvia, el títol d’Expert Universitari.

  Així mateix, tots aquells altres alumnes que hagin finalitzat amb èxit aquests cursos de la Cambra, però que no disposin de formació universitària, rebran un certificat d’Especialització Universitària.
  L’objecte d’aquest conveni és regular la participació de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, Campus Vic i la Cambra de Comerç de Sabadell, en la realització de Programes de Formació. Per una banda, la Cambra aporta el coneixement de les necessitats reals de les empreses i, per l’altra, la Universitat aporta la seva expertesa i reconeixement en els aspectes acadèmics.

  Els primers alumnes que gaudiran d’aquests avantatges són els que enguany es matriculin o s’hagin matriculat als cursos d’especialització en Màrqueting 3.0, Gestió Comptable, Curs Integral de Vendes i Habilitats Comercials i Curs avançat de Comerç Internacional.

  A partir d’ara doncs, els alumnes que superin els Cursos d’Especialització de la Cambra, disposaran d’una doble titulació: la que concedirà la Cambra de Comerç de Sabadell i, a partir d’ara, la que atorgui la UVic-UCC.

  El president de la Cambra de Comerç de Sabadell, Antoni M. Brunet, ha manifestat que “aquest conveni reforça la nostra línia de formació, tot facilitant nivell universitari a l’activitat formativa de la Cambra per tal de continuar oferint cada dia un millor servei a les empreses de la demarcació”.

  Per la seva part, el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, ha remarcat que “el conveni amb la Cambra de Sabadell forma part de l’esperit de la nostra universitat que es fonamenta, entre d’altres aspectes, en el servei al territori i a donar suport a les necessitats de caire formatiu i empresarial”.

 • 20.04.2016

  El secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat i vicepresident primer de la Fundació Universitària Balmes, Arcadi Navarro, ha visitat aquesta setmana la UVic per conèixer el projecte de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. En la primera visita que fa des que va arribar al càrrec, Navarro es va reunir amb el Consell de Direcció, que li va explicar les àrees d’expertesa i els projectes estratègics de la Universitat. Navarro, que anava acompanyat del director general d’Universitats, Josep Pallarès, va valorar l’equilibri econòmic dels comptes de la UVic i es va mostrar especialment interessat en la recerca que desenvolupa. 

 • 15.04.2016

  Vetllar per la seguretat no es pot convertir en una coartada que faculti els governs per laminar la llibertat dels ciutadans. Aquest és el missatge unànime que han defensat els experts en noves tecnologies i llibertat d’expressió que entre dilluns i avui han visitat la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) en el marc de l’E-Week, la setmana digital a Vic. El debat entre llibertat i seguretat ha estat un dels eixos centrals de la dotzena edició del certamen, que aquest migdia s’ha tancat amb un acte presidit pel rector Jordi Montaña. “L’E-Week s’ha consolidat com una tribuna de reflexió”, ha assegurat Montaña, que celebra que la setmana “no només prengui nota de les novetats tecnològiques, sinó que també les analitzi”.
   
  La conferència de tancament ha anat a càrrec del director d’Administracions Públiques i Empreses de Telefónica, Enrique Santiago. L’executiu ha presentat algunes de les potencialitats del Big Data, que permet geolocalitzar les persones i conèixer millor els seus hàbits, moviments o gustos. En aquest sentit, els investigadors de l’Institut de Dret i Tecnologia de la UAB, Emma Teodoro i Jorge González, van apuntar dijous en un altra conferència que la informació que faciliten les TIC “ens hauria de permetre prendre millors decisions a nivell de seguretat”, però van alertar que l’ús d’aquestes dades també “té riscos pel que fa a la preservació de drets bàsics, com el de la intimitat”. “Amb el Big Data podem identificar el comportament d’un individu concret i controlar-lo, però hem de fiscalitzar el responsable de gestionar aquesta informació”, van afirmar.
   
  El consultor internacional en polítiques de regulació de mitjans, Joan Barata, també va expressar alguns dubtes sobre la utilització que fan els serveis de seguretat de la informació dels seus ciutadans. Barata creu que no “hi pot haver seguretat sense garantir el ple exercici de les llibertats individuals” i alerta que els governs de països colpejats pel terrorisme “tendeixen a la gesticulació: impulsen noves lleis perquè sembli que es mouen encara que no serveixin per a res”. El consultor va posar sobre la taula el cas de les escoltes massives de la NSA nord-americana com a exemple del que “no s’ha de fer”. “Violen els principis elementals de l’Estat de Dret mentre es conjuren per protegir-lo”, va denunciar Barata en la seva xerrada.
   
  Més enllà del debat entre llibertat i seguretat, l’E-Week també ha aprofundit en l’anàlisi del canvi social que es genera a partir de l’ús de les noves tecnologies. Dilluns, en la conferència inaugural, el gerent d’Enginyeria Telefónica, Francisco Martín, va presentar les novetats del Mobile World Congress i va analitzar l’impacte que poden tenir en la societat. L’endemà, el realitzador dels Telenotícies de TV3, Marc Sansa, va explicar com els darrers avenços tecnològics els han permès evolucionar en la presentació dels informatius. En aquest sentit, el director de Tecnologia, Innovació i Sistemes de RTVE, Pere Vila, també va parlar dels canvis que les noves eines han propiciat en el consum de continguts televisius. Abans, la responsable de Noves Finestres i Mitjans Digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Judith Argila, havia analitzat les oportunitats que les noves plataformes ofereixen als mitjans.
   
1
|
2
|
3
|
4
|
5

Videos

Galeria de fotos

Tour virtual