• Inici
 • Presentació
 • Estudis
 • Recerca
 • Estructura organitzativa
 • Indicadors
 • 17.12.14.-Quaranta-vuit estudiants de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya que aquest curs participaran en programes d’estudi, pràctiques i cooperació a l’estranger van rebre ahir una beca de BBVA i de la Fundació Antiga Caixa Manlleu (FACM) a l’Auditori de la FACM de Vic. L’acte fou presidit pel rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña; per Joan Contijoch, president de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i Albert Sala, director de la zona Osona del BBVA.

   
  Les dues entitats van repartir un fons de 19.500 euros a 48 estudiants de la UVic-UCC que enguany aniran a estudiar a l’estranger. Una part d’aquestes beques, 15.000 euros, beneficiaran 35 estudiants  que s’acullen a programes de mobilitat d’estudi i pràctiques. Uns altres 4.500 euros becaran l’estada de 13 estudiants que participaran en programes de cooperació. Les beques es lliuren en funció de l’expedient acadèmic. 
   
  Durant l’acte de lliurament també es va donar el premi al millor reportatge videogràfic dels estudiants que van fer mobilitat el curs passat. Els tres estudiants finalistes van haver de fer una presentació i defensa del seu treball per optar a un premi de 1.000 euros, que el jurat va decidir repartir-lo entre els tres classificats: Berta Cuevas (400€), Jaume Mengual (300€) i Antonio Serna i Guillem de Balanzó, (300€).
   
  Aquestes Beques BBVA a la Mobilitat pels estudiants de la UVic tenen el seu origen a l’any 1991, amb l’objectiu d’incentivar i contribuir a la formació dels estudiants de la UVic, facilitant-los la possibilitat d’ampliar els seus estudis a l’estranger.
   
  La convocatòria de beques té dues modalitats. La primera, destinada a la mobilitat internacional, és per a estudiants de la UVic que durant el curs 2014-15 participaran en un programa de mobilitat acadèmica en alguna institució amb la qual la UVic-UCC té un acord signat de col•laboració. La segona va destinada als estudiants de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic que participen en el programa de cooperació amb Nicaragua i als estudiants de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes que participen en els programes de cooperació amb Marroc i Guatemala.

 • 02.12.14.- La UVic ha presentat avui a la premsa les dades de matrícula del curs 2014-15, quan es pot donar per gairebé acabat aquest procés que va començar el juny passat. Unes dades que són positives, tant pel que fa al nombre total d’estudiants en titulacions oficials –graus, màsters, doctorats, CFSG i centres adscrits– amb 5.725 estudiants, com per l’increment d’un 5% de la matrícula de nou accés (1.750 matriculats). Aquestes dades són especialment significatives si es té en compte el context de davallada d’un 7% de la demanda a Catalunya d’aquells estudis que ofereix la UVic.
  La matrícula total d’estudiants de grau a la UVic ha estat de 4.343 estudiants, amb els quals s’han omplert el 72% de les places que s'oferien, tenint en compte que hi ha hagut les titulacions de CAFE, Psicologia i Fisioteràpia que han tingut nota de tall.
   
  La Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes continua sent la facultat amb més pes específic de la Universitat amb un 41% del total de la matrícula. Enguany, però, ha patit una davallada de la matrícula de Mestres de prop del 50%, d’acord amb la baixada de demanda general a causa dels nous requisits d’accés, entre altres factors. No obstant això, la Facultat ha vist augmentada l’entrada de nou accés als màsters, amb 105 nous estudiants, i també al nou Grau en Traducció i Llengües Aplicades, que ha augmentat significativament.
  La Facultat d’Empresa i Comunicació, que representa el 18% del total de la matrícula, es manté en els paràmetres del curs passat, mentre que la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, amb un 25% de la matrícula total, ha rebut un fort increment de nou accés i una entrada significativa d’estudiants francesos a Fisioteràpia. També destaquen els 47 nous estudiants del Màster en Atenció i Cures Pal·liatives.
  Per últim, l’Escola Politècnica Superior, que representa el 16% de la matrícula, ha rebut 140 estudiants de nou accés. Biologia i Multimèdia mantenen el nivell d’entrada, mentre que les enginyeries i Biotecnologia disminueixen. Cal destacar l’entrada de 50 nous estudiants de màster.
   
  El perfil dels estudiants del curs 14-15
   
  Osona continua sent la comarca que aporta més estudiants a la UVic, amb un 16%, però en menys proporció que l’any passat (que va ser del 20%), seguit del Barcelonès (14%) i el Vallès Oriental (10%). Hi ha 86 estudiants que provenen de França, 61 de les Illes Balears i 18 del País Basc. 
  Un 49% dels estudiants entren via PAU, seguits dels CFGS, en un 15%. Un 64% dels estudiants resideixen, si més no a principi de curs, al domicili dels pares, i un 50% es desplacen a la UVic en transport públic.
  Es manté el predomini femení entre els estudiants, ja que el 60% són dones. L’únic centre amb predomini masculí és l’Escola Politècnica Superior, tot i que ja hi ha graus com Biotecnologia i Biologia, que tenen més dones que homes.
  Cal tenir present que enguany hi haurà al voltant d’un miler d’estudiants estrangers estudiant titulacions oficials de la UVic o participant en un programa d’intercanvi.

 • 28.11.14.- En el marc de les Tertúlies de Literatura Científica que cada any organitza l’Escola Politècnica Superior, el proper dimecres 3 de desembre, a les 10 del matí, a l’Aula Magna, tindrà lloc la xerrada de l’investigador Manel Esteller sobre “Epigenètica en la salut i la malaltia”, a propòsit de la seva darrera publicació Aposta per la salut! Pensant en el futur, raons per ser optimista!
  El doctor Manel Esteller, és un dels investigadors més reconeguts mundialment en lluita contra el càncer. El seu llibre defensa la necessitat de fer una aposta decidida per l’educació, la recerca i la salut.
  Llicenciat en medicina a la Universitat de Barcelona, es va doctorar amb un treball sobre genètica molecular del carcinoma d’entrometri. Del 1997 al 2001, va fer els estudis de postdoctorat a la Universitat John Hopkins de Baltimore (Estats Units), on es va centrar en la relació entre la metilació del DNA i el càncer. Entre el 2001 i el 2008, va dirigir el Laboratori d’Epigenètica del Càncer del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO) i actualment és director del Programa d’epigenètica i biologia del càncer d’IDIBELL. També és professor d’investigació ICREA. Ha rebut nombrosos premis.
   
  La xerrada és oberta als participants al programa de Tertúlies de Literatura Científica.

 • 28.11.14.-La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya obrirà el proper març de 2015 el primer postgrau en Gestió de Start-Ups de Base Tecnològica. Aquest programa, que s’ofereix conjuntament amb la Sillicon Valley Business School (SVBS), amb seu a Barcelona, vol consolidar una formació de postgrau per a enginyers i tecnòlegs principalment, però no en exclusivament, que cobreixi totes les vessants vinculades a la innovació.
   
  Dirigir empreses innovadores té característiques específiques. La innovació és un concepte emergent en el món de la gestió. Les empreses necessiten, cada vegada més, comptar amb professionals capacitats per desenvolupar nous models de negoci basats en la innovació i la tecnologia, especialment aquelles que surten d’entorns científics o que competeixen en sectors d’alta tecnologia.
   
  En aquest postgrau es tractaran aspectes com els nous models de negoci, la creació de nous mercats, els aspectes legals (dret de patents, acords de llicència, cessió i transferència d’actius), la preparació per la inversió (entrada de capital risc), les finances i la gestió de la tecnologia. “Postgraus com aquest són necessaris per tal que les empreses puguin disposar de departaments molt més estructurats i eficients a l’hora de procedimentar la innovació, la protecció de tecnologia i el llançament de nous productes i serveis innovadors per trencar fronteres i mercats”, explica Xavier Ferràs, degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic-UCC i un dels coordinadors del Postgrau, que es du a terme juntament amb especialistes de Sillicon Valley.
   
  Les sessions del Postgrau començaran el dia 6 de març i s’estendran fins al mes de juny del 2015, els divendres a la tarda i els dissabtes al matí per poder conciliar les classes amb la jornada laboral. El programa s’estructurarà en sessions amb grup reduït, treballant sobre la metodologia de l’estudi de cas, i compta amb tutories personalitzades per poder atendre les necessitats puntuals de cada estudiant.

 • 29.10.14.-La Fundació Universitària Balmes i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya s’han dotat d’un Codi ètic. Ahir a la tarda, durant el Claustre ordinari de la universitat, el Rector va donar el tret de sortida a la seva divulgació. 
  El Codi ètic és un document consensuat per tots els estaments de la comunitat universitària que vol deixar palès què s’espera de les persones que conformen el col•lectiu de la Universitat i de la Fundació Universitària Balmes.
  El Codi ètic es basa en tres valors essencials: el compromís individual, l’equanimitat col•lectiva i la veritat científica, i els desplega en dotze principis generals pensats per conscienciar a cada persona de la necessitat del seu comportament ètic i de la responsabilitat que se n’espera com a membre de la comunitat universitària. El Codi reflecteix, alhora, els compromisos de la comunitat universitària davant de la societat.
  El Síndic de Greuges de la Universitat, nomenat a principis del curs passat, serà l’encarregat de fer el seguiment i d'avaluar el compliment d’aquest Codi ètic i de la resta de normatives i reglaments que el despleguen, i en donarà comptes a la memòria anual del curs.
   

1
|
2
|
3
|
4
|
5

Videos

Galeria de fotos

Tour virtual