• Inici
 • Presentació
 • Estudis
 • Recerca
 • Estructura organitzativa
 • Indicadors
 • 24.02.15.-La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i l’Associació E-commerce & Tech Barcelona han firmat, aquest dimarts, un conveni de col•laboració per a poder contribuir al desenvolupament d’activitats de foment de l’emprenedoria i els negocis digitals de forma conjunta. D’aquesta manera, per exemple, E-commerce & Tech col•laborarà amb els programes d'empreneduria impulsats per  la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC) , posarà a disposició dels emprenedors vinculats a la UVic-UCC el seus serveis o oferirà avantatges a aquests emprenedors a l’hora d’incorporar-se com a membres de l’associació (un fast track per les empreses acreditades per la Universitat o una quota reduïda per a microempreses de menys de dos anys d’antiguitat).
  E-commerce & Tech té per objectiu, entre d’altres, impulsar la competitivitat de les empreses i donar suport a les empreses i entitats de Barcelona que desenvolupin les seves activitats en els sectors dels negocis digitals en general, i del comerç electrònic en particular, així com, consolidar i potenciar aquest sector emergent per convertir la ciutat comtal amb un hub d’empreses que operen principalment a través d’internet. El seu director general, Miquel Martí, explica que el clúster agrupa “més de 180 associats amb més de 300 empreses representades”. Així mateix, aquest conveni es subscriu amb una voluntat de “posar l’Associació a disposició dels emprenedors amb activitat a Catalunya,”.
   

 • 04.02.15.- La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya va acordar juntament amb totes les universitats catalanes adherir-se a la moratòria, aprovada a l’assemblea de la CRUE del passat 2 de febrer de 2015, d'implantació dels graus de tres anys fins al curs 2017-2018. També ha subscrit el comunicat conjunt sobre la necessitat de fer una anàlisi més profunda sobre els possibles efectes econòmics i acadèmics que aquesta reforma pugui comportar. El rector Jordi Montaña acaba de publicar un post al seu blog on aprofundeix els motius pels quals la UVic-UCC s'ha sumat a la moratòria.
   
  Comunicat de les universitats catalanes.
  3 de febrer de 2015
   
  Amb motiu dels acords de la reunió de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) del 2 de febrer de 2015, els rectors de les universitats catalanes manifesten el següent:
  1. Que han acordat adherir-se a la moratòria aprovada en l'assemblea de la CRUE que, en concret, sol·licita a totes les universitats que en formen part, que no s'iniciïn tramitacions de propostes en el marc del nou Reial Decret 43/2015 fins al setembre de 2016 i que, en tot cas, l'inici d'un grau de tres anys pugui començar, com a molt aviat, el curs 2017-2018. 
  2. Que en el cas que alguna universitat tingui una proposta nova i singular a plantejar, es considerarà la seva implementació de forma excepcional, en la mateixa línia de la CRUE i dins del marc de la moratòria aprovada. 
  3. Que és necessari aprofitar la moratòria per analitzar amb cura els efectes del Reial Decret 43/2015, de 2 de febrer, tant des d’un punt de vista acadèmic com econòmic. 
  4. Que la intenció és analitzar en profunditat l'estructura de coordinació òptima dels estudis de grau i màster per garantir la qualitat de l'oferta acadèmica i la seva possible evolució per assegurar la millor formació i ocupabilitat dels nostres titulats en un context europeu i internacional. 
  5. Que cal estudiar igualment els efectes econòmics de l'aplicació del Reial Decret en el finançament de les universitats públiques per tal que no es redueixi, així com en les taxes que han de pagar els estudiants amb l'objectiu de garantir-los una veritable igualtat d'oportunitats. Una igualtat d'oportunitats que s’ha de potenciar fermament i que, en cap cas, hauria d’estar limitada o condicionada per les implicacions econòmiques de la reforma.

 • 17.12.14.-Quaranta-vuit estudiants de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya que aquest curs participaran en programes d’estudi, pràctiques i cooperació a l’estranger van rebre ahir una beca de BBVA i de la Fundació Antiga Caixa Manlleu (FACM) a l’Auditori de la FACM de Vic. L’acte fou presidit pel rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña; per Joan Contijoch, president de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i Albert Sala, director de la zona Osona del BBVA.

   
  Les dues entitats van repartir un fons de 19.500 euros a 48 estudiants de la UVic-UCC que enguany aniran a estudiar a l’estranger. Una part d’aquestes beques, 15.000 euros, beneficiaran 35 estudiants  que s’acullen a programes de mobilitat d’estudi i pràctiques. Uns altres 4.500 euros becaran l’estada de 13 estudiants que participaran en programes de cooperació. Les beques es lliuren en funció de l’expedient acadèmic. 
   
  Durant l’acte de lliurament també es va donar el premi al millor reportatge videogràfic dels estudiants que van fer mobilitat el curs passat. Els tres estudiants finalistes van haver de fer una presentació i defensa del seu treball per optar a un premi de 1.000 euros, que el jurat va decidir repartir-lo entre els tres classificats: Berta Cuevas (400€), Jaume Mengual (300€) i Antonio Serna i Guillem de Balanzó, (300€).
   
  Aquestes Beques BBVA a la Mobilitat pels estudiants de la UVic tenen el seu origen a l’any 1991, amb l’objectiu d’incentivar i contribuir a la formació dels estudiants de la UVic, facilitant-los la possibilitat d’ampliar els seus estudis a l’estranger.
   
  La convocatòria de beques té dues modalitats. La primera, destinada a la mobilitat internacional, és per a estudiants de la UVic que durant el curs 2014-15 participaran en un programa de mobilitat acadèmica en alguna institució amb la qual la UVic-UCC té un acord signat de col•laboració. La segona va destinada als estudiants de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic que participen en el programa de cooperació amb Nicaragua i als estudiants de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes que participen en els programes de cooperació amb Marroc i Guatemala.

 • 02.12.14.- La UVic ha presentat avui a la premsa les dades de matrícula del curs 2014-15, quan es pot donar per gairebé acabat aquest procés que va començar el juny passat. Unes dades que són positives, tant pel que fa al nombre total d’estudiants en titulacions oficials –graus, màsters, doctorats, CFSG i centres adscrits– amb 5.725 estudiants, com per l’increment d’un 5% de la matrícula de nou accés (1.750 matriculats). Aquestes dades són especialment significatives si es té en compte el context de davallada d’un 7% de la demanda a Catalunya d’aquells estudis que ofereix la UVic.
  La matrícula total d’estudiants de grau a la UVic ha estat de 4.343 estudiants, amb els quals s’han omplert el 72% de les places que s'oferien, tenint en compte que hi ha hagut les titulacions de CAFE, Psicologia i Fisioteràpia que han tingut nota de tall.
   
  La Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes continua sent la facultat amb més pes específic de la Universitat amb un 41% del total de la matrícula. Enguany, però, ha patit una davallada de la matrícula de Mestres de prop del 50%, d’acord amb la baixada de demanda general a causa dels nous requisits d’accés, entre altres factors. No obstant això, la Facultat ha vist augmentada l’entrada de nou accés als màsters, amb 105 nous estudiants, i també al nou Grau en Traducció i Llengües Aplicades, que ha augmentat significativament.
  La Facultat d’Empresa i Comunicació, que representa el 18% del total de la matrícula, es manté en els paràmetres del curs passat, mentre que la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, amb un 25% de la matrícula total, ha rebut un fort increment de nou accés i una entrada significativa d’estudiants francesos a Fisioteràpia. També destaquen els 47 nous estudiants del Màster en Atenció i Cures Pal·liatives.
  Per últim, l’Escola Politècnica Superior, que representa el 16% de la matrícula, ha rebut 140 estudiants de nou accés. Biologia i Multimèdia mantenen el nivell d’entrada, mentre que les enginyeries i Biotecnologia disminueixen. Cal destacar l’entrada de 50 nous estudiants de màster.
   
  El perfil dels estudiants del curs 14-15
   
  Osona continua sent la comarca que aporta més estudiants a la UVic, amb un 16%, però en menys proporció que l’any passat (que va ser del 20%), seguit del Barcelonès (14%) i el Vallès Oriental (10%). Hi ha 86 estudiants que provenen de França, 61 de les Illes Balears i 18 del País Basc. 
  Un 49% dels estudiants entren via PAU, seguits dels CFGS, en un 15%. Un 64% dels estudiants resideixen, si més no a principi de curs, al domicili dels pares, i un 50% es desplacen a la UVic en transport públic.
  Es manté el predomini femení entre els estudiants, ja que el 60% són dones. L’únic centre amb predomini masculí és l’Escola Politècnica Superior, tot i que ja hi ha graus com Biotecnologia i Biologia, que tenen més dones que homes.
  Cal tenir present que enguany hi haurà al voltant d’un miler d’estudiants estrangers estudiant titulacions oficials de la UVic o participant en un programa d’intercanvi.

 • 28.11.14.- En el marc de les Tertúlies de Literatura Científica que cada any organitza l’Escola Politècnica Superior, el proper dimecres 3 de desembre, a les 10 del matí, a l’Aula Magna, tindrà lloc la xerrada de l’investigador Manel Esteller sobre “Epigenètica en la salut i la malaltia”, a propòsit de la seva darrera publicació Aposta per la salut! Pensant en el futur, raons per ser optimista!
  El doctor Manel Esteller, és un dels investigadors més reconeguts mundialment en lluita contra el càncer. El seu llibre defensa la necessitat de fer una aposta decidida per l’educació, la recerca i la salut.
  Llicenciat en medicina a la Universitat de Barcelona, es va doctorar amb un treball sobre genètica molecular del carcinoma d’entrometri. Del 1997 al 2001, va fer els estudis de postdoctorat a la Universitat John Hopkins de Baltimore (Estats Units), on es va centrar en la relació entre la metilació del DNA i el càncer. Entre el 2001 i el 2008, va dirigir el Laboratori d’Epigenètica del Càncer del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO) i actualment és director del Programa d’epigenètica i biologia del càncer d’IDIBELL. També és professor d’investigació ICREA. Ha rebut nombrosos premis.
   
  La xerrada és oberta als participants al programa de Tertúlies de Literatura Científica.

1
|
2
|
3
|
4
|
5

Videos

Galeria de fotos

Tour virtual