• Inici
 • Presentació
 • Estudis
 • Recerca
 • Estructura organitzativa
 • Indicadors
 • Vic, 25 de març de 2015.- Un cop tancades les portes del Saló de l’Ensenyament, és el torn d’obrir les portes de la UVic. Aquest dissabte, 28 de març, de 9h a 14h i de 16h a 19h tindrà lloc la Jornada de Portes Obertes de la UVic, per mostrar als alumnes de batxillerat, cicles formatius de grau superior i ESO, a les seves famílies, professors i al públic en general, l’oferta acadèmica de la Universitat i les seves instal·lacions.
   
  Durant tota la jornada, els visitants podran gaudir d’un ampli ventall d’activitats i exposicions d’interès general, alhora que rebran informació detallada de totes les titulacions de la UVic-UCC, tant de graus, màsters i programes de doctorat com de cicles formatius de grau superior. Les activitats més destacades són les xerrades d’orientació universitària, tallers i activitats pràctiques, exposicions i activitats permanents, degustacions, visites guiades a peu i amb carrilet, i informació i atenció personalitzada sobre beques, accés, preinscripció, preus i matrícula, allotjament, esports, transport, escola d’idiomes, campus virtual, i un llarg etcètera.
   
  Algunes d’aquestes activitats són d'especial interès per als futurs estudiants, com les demostracions de robòtica, el funcionament dels nous laboratoris d’entorns clínics, o el funcionament  del plató de televisió i ràdio des d'on es farà un magazín en directe durant tot el dia.
   
  Per tal que la jornada sigui també festiva i aconseguir que els visitants en siguin els veritables protagonistes, s’han organitzat activitats sorpresa per fer que tothom que vingui a la UVic passi una “experiència de pel·lícula” i visqui “L’inici d’un gran futur!”, tal com anuncia el cartell promocional de la Jornada..
   
  Com a novetat d’enguany un estudiant de Multimèdia ha dissenyat una app amb el programa d’activitats de la Jornada de Portes Obertes per seguir amb tot detall el què passa durant tot el dia. L'app, que porta el nom jpouvic, està disponible per android.
   
  La Farinera també obre les portes per mostrar el Campus Professional de la UVic-UCC
   
  Paral•lelament i per primer cop, tindrà lloc la Jornada de Portes Obertes del Campus Professional de la UVic-UCC a la Farinera. Durant tot el dia es faran visites guiades a l’edifici, tallers, exposició de treballs i xerrades específiques dels quatre cicles formatius, tant dels que s’imparteixen a Vic com al Campus de Manresa i Olot. 
   
  UVic +
   
  També en el marc de la Jornada de Portes Obertes, al campus Miramarges hi haurà diferents taules informatives d’UVic+, “La Universitat t’ofereix més”, amb atenció personalitzada sobre formació, emprenedoria, recerca, programes internacionals... Es tracta dels següents serveis que la UVic-UCC posa a disposició dels estudiants, exestudiants, professionals i organitzacions col•laboradores:
   
  •         Formació Contínua.
  •         Escola de Doctorat.
  •         Recerca i Transferència de Coneixement. 
  •         Servei d’Emprenedoria.
  •         Servei de Carreres Professionals.
  •         UVic Alumni.
  •         Mobilitat Internacional.
   
   
  Tota la informació de la Jornada de Portes Obertes a www.uvic.cat/jpo
   

 • 25.03.15.-La segona edició de les Jornades UVic+ “La Universitat t’ofereix més!”, organitzada per la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), tindrà lloc els propers dies 26 i 27 de març a la Casa de Convalescència de Vic, seu de Creacció. Les conferències d’enguany se centren en el mètode Montessori, el lideratge, la internacionalització i el mercat laboral, entre altres.
   
  “Experimenta Montessori” –l’únic taller que tindrà lloc al campus Torre dels Frares- a càrrec de Gemma Rebollo i la conferència “SIKKHONA: un viatge cap a l’excel·lència grupal” de la mà del coach Jesús Sanz, encetaran aquesta segona edició el dijous a les 6 de la tarda. El divendres, 27 de març, a 2/4 de 5, M. Mar Duque, excoordinadora nacional del programa Erasmus Mundus, parlarà de “La internacionalització: un valor afegit a les competències” dirigida a estudiants o persones que es vulguin reciclar. A la mateixa hora hi haurà la conferència “Saps quin camí escollir? T’ajudem a orientar el teu futur” per a joves que tinguin dubtes sobre cap a on encarar la seva formació.
   
  A partir de 2/4 de 6 de la tarda, Lluís Serra, director de projectes formatius d’Inesdi, Digital Business, farà la ponència “Si no hi ha evolució, hi ha revolució”. Finalment, a les 7 tindrà lloc “Una reflexió sobre el mercat laboral” a càrrec de Ginés Alarcón, president de NAE i vocal del Cercle d’Economia, que clourà la jornada.
   
  Les Jornades UVic+ s’adrecen a un públic ampli que engloba tant estudiants que hagin finalitzat els seus estudis de grau/llicenciatura a qualsevol universitat, com professionals interessats a reciclar-se, és a dir, a reorientar la seva carrera mitjançant la formació contínua. Des del web de la UVic-UCC es pot veure el programa sencer: http://www.uvic.cat/formacio-continua/ca/jornada-uvic-plus0 i es pot fer la inscripció als tallers, que és oberta i gratuïta.
   
  UVic+ va néixer amb l’objectiu principal de donar a conèixer tota l’oferta formativa de postgrau (formació contínua, màsters oficials, doctorats, etc.) de la UVic-UCC, així com els serveis que posa a disposició dels seus estudiants, empreses i institucions col·laboradores. Això inclou: el servei de borsa de treball, els cicles formatius de grau superior que imparteix el Campus Professional, el servei d'Emprenedoria, la formació contínua, l'Oficina de Recerca i Transferència de Coneixement o Creacció.

 • 06.03.15.- A partir d’avui ja es pot consultar el lloc web del Portal de la Transparència de la FUB / UVic-UCC. Es tracta d’un nou punt de trobada amb informació institucional, organitzativa i de planificació, rendició de comptes i indicadors d’eficiència de la institució, informació econòmica, pressupostària i estadística i informació de rellevància jurídica. El projecte s’insereix en una nova cultura de la transparència i d’accés obert al coneixement i a la informació, que estan generant un nou model de relació, participació i col·laboració. En aquesta línia, el Portal s’ha concebut com un projecte que evolucionarà, especialment en l’àmbit de dades en format obert, i creixerà amb la implicació de tota la comunitat universitària.
   
  El desembre de 2013 les Corts Generals van aprovar la Llei 19/2013 de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Al seu torn, un any més tard, el Parlament de Catalunya aprovà la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Aquestes normes tenen per finalitat promoure la transparència de l’activitat pública i el compliment de les obligacions de publicitat, així com garantir el dret dels ciutadans a accedir a la informació pública i garantir l’observació de les disposicions de bon govern.
   
  El Portal de la Transparència de la FUB / UVic-UCC ha estat elaborat amb el propòsit d’anar més enllà d’aquestes obligacions legals, atès que el compromís de transparència és un valor inherent a la institució i que com a tal està recollit en el Codi ètic.
   
  En sessió plenària de l’11 de desembre de 2014, el Patronat de la FUB va aprovar el projecte del Portal de la Transparència i es va decidir que es desenvoluparia a nivell intern des de la FUB i amb el suport d’UMedia. També es va acordar que depengués directament d’un òrgan col·legiat que s’encarregaria de dirigir i fer el seguiment d’aquest Portal. És la Comissió de Direcció del Portal de la Transparència, presidida pel secretari general de la FUBalmes i integrada per la secretària general de la UVic-UCC, el gerent de la UVic, la responsable del Portal, Marta Castelló, el director de Qualitat de la UVic, la directora de Comunicació Corporativa, la directora de Gestió Econòmica, la directora de Màrqueting, un representant del Consell de Govern a proposta del rector, un representant del PDI al Patronat, un representant del PAS al Patronat i un representant del Consell d’Estudiants.

 • 13.02.15.-Antoni Tort, Mariona Casas, Gil Pla i Eduard Ramírez són els professors de la UVic que formen part del grup de 16 professors de les facultats responsables de la formació de mestres a Catalunya que faran estades en prestigioses universitats internacionals amb l’objectiu de conèixer de primera mà les pràctiques dels millors sistemes educatius del món. Aquesta iniciativa s’emmarca en el Programa de millora i innovació en la formació de mestres (MIF), que el Govern i les universitats van posar en marxa a l’estiu del 2013. 
   
  Antoni Tort farà una estada a la Universitat de Roehampton (Anglaterra) on estudiarà la relació entre la formació universitària i les pràctiques als centres educatius. Per tant, la seva visita tindrà el doble objectiu de conèixer com la universitat organitza la relació amb els centres educatius de la zona i com analitza la realitat educativa del seu entorn en les assignatures i cursos de formació de mestres, i també com les escoles reben i organitzen la presència dels estudiants universitaris en pràctiques.
   
  Per la seva banda, Mariona Casas farà estada a la Universitat de Ginebra (Suïssa) des d’on es proposa conèixer les investigacions i experiències que es porten a terme en l’àmbit de la formació del professorat i l’ensenyament de llengües. Gil Pla  anirà a la Europa-Universität de Flensburg (Alemanya) per conèixer com el centre gestiona i avalua els aprenentatges de l’alumnat en la seva formació. Per últim, Eduard Ramírez visitarà la Bath Spa University (Anglaterra) per analitzar i contrastar el funcionament i l’estructura dels graus, la formació continuada i els processos de tutorització de pràctiques dels estudiants de mestres d’acord al model anglosaxó.
   
  El Govern ha concedit aquests ajuts a la mobilitat internacional, a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), per fer estades d’entre dues i quatre setmanes en institucions reconegudes per diferents especialitats en la formació de mestres. En les diferents estades, els professors tindran una agenda molt concreta de treball per avançar en la identificació i el coneixement de les metodologies en què aquestes universitats són punteres.
   
  El professorat que es beneficiarà d’aquest programa de mobilitat internacional té una acreditada experiència docent i participa en la gestió dels seus respectius centres universitaris. Aquesta condició garanteix que aquesta estada formativa a l’estranger tingui un impacte directe en el nostre sistema. Així mateix, es propiciarà que aquest professorat comparteixi la seva experiència amb el conjunt del sistema a través de la celebració de seminaris de debat i conferències públiques.
   
  A més d’aquestes experiències personals, es preveu concretar un conjunt de mesures a introduir en el sistema educatiu català. En aquest sentit, els professors es convertiran en “ambaixadors” de les característiques i el model formatiu que el Programa MIF vol impulsar a Catalunya. Una estratègia que ja va aplicar Finlàndia, a la dècada de 1980, per millorar la formació de mestres i que revertiria poc més tard, de manera directa, en el sistema educatiu del país. Amb aquesta iniciativa, Catalunya recupera la tradició endegada per la Mancomunitat, ara fa just un segle, en què destacats pedagogs i pedagogues van visitar les millors escoles europees de formació de mestres, i que situaria el magisteri català com a capdavanter de la renovació pedagògica a nivell estatal.

 • 09.02.15.-Divendres passat va tenir lloc a la sala Ramon Muntanyà del Teatre l’Atlàntida de Vic la Festa de l’Esport Vigatà 2015 organitzada per l’Institut Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Vic. En aquest acte es van guardonar els millors esportistes de Vic de l’any 2014 i es van lliurar diplomes als esportistes vigatans destacats durant aquest any. També es van donar els IV Premis d’Activitat Física, Innovació i Societat, Ciutat de Vic, patrocinats per l’Institut Municipal d’Esports de Vic, la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i per la Penya Barcelonista Plana de Vic. 
   
  La gala, presidida per l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, i per la regidora d’esports, Montserrat Rovira, va tenir diversos guardonats relacionats amb els estudis de CAFE de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVic.
   
  Cristina Saus, exalumna de CAFE i responsable de tecnificació del Club Gimnàstic Osona, va ser escollida com a millor entrenadora, premi que enguany es lliurava per primera vegada. Les seves gimnastes han guanyat 12 medalles al campionat d'Espanya de Gimnàstica Artística Femení (2 títols espanyols, 5 sots-campionats i 5 bronzes), 7 campionats de Catalunya i 5 sots-campionats de Catalunya.
   
  Pel que fa als IV Premis d’Activitat Física, Innovació i Societat, Ciutat de Vic, dotats amb 1000 euros (500 per a cada categoria), Ignasi Arumí, doctorand de la UVic i exalumne de CAFE, va guanyar el Premi Penya Barcelonista Plana de Vic: Activitat Física i Societat pel projecte "La fàbrica dels somnis", un espai que potencia l'activitat física com a activitat de lleure i saludable.
   
  L'altre guardonat, Aleix Vila, amb el treball "Programa de responsabilitat personal" va guanyar el Premi Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya: Activitat Física i innovació. L’Aleix Vila és mestre de l’Escola Andersen de Vic i professor col·laborador a la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes en el Màster en Didàctiques Específiques i coordina un grup d’innovació docent al CIFE sobre Aprenentatge Cooperatiu a l’Educació Física.
   
  En l’apartat de reconeixements per la trajectòria esportiva que realitzen l’Ajuntament i els clubs de Vic, també es va guardonar l’exalumne de CAFE Ramon Carrascal (Unió Esportiva Vic).
   
  (Crònica de Dídac Herrero, professor de la FETCH)

1
|
2
|
3
|
4
|
5

Videos

Galeria de fotos

  Tour virtual