• Inici
 • Presentació
 • Estudis
 • Recerca
 • Estructura organitzativa
 • Indicadors
 • 13.02.15.-Antoni Tort, Mariona Casas, Gil Pla i Eduard Ramírez són els professors de la UVic que formen part del grup de 16 professors de les facultats responsables de la formació de mestres a Catalunya que faran estades en prestigioses universitats internacionals amb l’objectiu de conèixer de primera mà les pràctiques dels millors sistemes educatius del món. Aquesta iniciativa s’emmarca en el Programa de millora i innovació en la formació de mestres (MIF), que el Govern i les universitats van posar en marxa a l’estiu del 2013. 
   
  Antoni Tort farà una estada a la Universitat de Roehampton (Anglaterra) on estudiarà la relació entre la formació universitària i les pràctiques als centres educatius. Per tant, la seva visita tindrà el doble objectiu de conèixer com la universitat organitza la relació amb els centres educatius de la zona i com analitza la realitat educativa del seu entorn en les assignatures i cursos de formació de mestres, i també com les escoles reben i organitzen la presència dels estudiants universitaris en pràctiques.
   
  Per la seva banda, Mariona Casas farà estada a la Universitat de Ginebra (Suïssa) des d’on es proposa conèixer les investigacions i experiències que es porten a terme en l’àmbit de la formació del professorat i l’ensenyament de llengües. Gil Pla  anirà a la Europa-Universität de Flensburg (Alemanya) per conèixer com el centre gestiona i avalua els aprenentatges de l’alumnat en la seva formació. Per últim, Eduard Ramírez visitarà la Bath Spa University (Anglaterra) per analitzar i contrastar el funcionament i l’estructura dels graus, la formació continuada i els processos de tutorització de pràctiques dels estudiants de mestres d’acord al model anglosaxó.
   
  El Govern ha concedit aquests ajuts a la mobilitat internacional, a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), per fer estades d’entre dues i quatre setmanes en institucions reconegudes per diferents especialitats en la formació de mestres. En les diferents estades, els professors tindran una agenda molt concreta de treball per avançar en la identificació i el coneixement de les metodologies en què aquestes universitats són punteres.
   
  El professorat que es beneficiarà d’aquest programa de mobilitat internacional té una acreditada experiència docent i participa en la gestió dels seus respectius centres universitaris. Aquesta condició garanteix que aquesta estada formativa a l’estranger tingui un impacte directe en el nostre sistema. Així mateix, es propiciarà que aquest professorat comparteixi la seva experiència amb el conjunt del sistema a través de la celebració de seminaris de debat i conferències públiques.
   
  A més d’aquestes experiències personals, es preveu concretar un conjunt de mesures a introduir en el sistema educatiu català. En aquest sentit, els professors es convertiran en “ambaixadors” de les característiques i el model formatiu que el Programa MIF vol impulsar a Catalunya. Una estratègia que ja va aplicar Finlàndia, a la dècada de 1980, per millorar la formació de mestres i que revertiria poc més tard, de manera directa, en el sistema educatiu del país. Amb aquesta iniciativa, Catalunya recupera la tradició endegada per la Mancomunitat, ara fa just un segle, en què destacats pedagogs i pedagogues van visitar les millors escoles europees de formació de mestres, i que situaria el magisteri català com a capdavanter de la renovació pedagògica a nivell estatal.

 • 09.02.15.-Divendres passat va tenir lloc a la sala Ramon Muntanyà del Teatre l’Atlàntida de Vic la Festa de l’Esport Vigatà 2015 organitzada per l’Institut Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Vic. En aquest acte es van guardonar els millors esportistes de Vic de l’any 2014 i es van lliurar diplomes als esportistes vigatans destacats durant aquest any. També es van donar els IV Premis d’Activitat Física, Innovació i Societat, Ciutat de Vic, patrocinats per l’Institut Municipal d’Esports de Vic, la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i per la Penya Barcelonista Plana de Vic. 
   
  La gala, presidida per l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, i per la regidora d’esports, Montserrat Rovira, va tenir diversos guardonats relacionats amb els estudis de CAFE de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVic.
   
  Cristina Saus, exalumna de CAFE i responsable de tecnificació del Club Gimnàstic Osona, va ser escollida com a millor entrenadora, premi que enguany es lliurava per primera vegada. Les seves gimnastes han guanyat 12 medalles al campionat d'Espanya de Gimnàstica Artística Femení (2 títols espanyols, 5 sots-campionats i 5 bronzes), 7 campionats de Catalunya i 5 sots-campionats de Catalunya.
   
  Pel que fa als IV Premis d’Activitat Física, Innovació i Societat, Ciutat de Vic, dotats amb 1000 euros (500 per a cada categoria), Ignasi Arumí, doctorand de la UVic i exalumne de CAFE, va guanyar el Premi Penya Barcelonista Plana de Vic: Activitat Física i Societat pel projecte "La fàbrica dels somnis", un espai que potencia l'activitat física com a activitat de lleure i saludable.
   
  L'altre guardonat, Aleix Vila, amb el treball "Programa de responsabilitat personal" va guanyar el Premi Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya: Activitat Física i innovació. L’Aleix Vila és mestre de l’Escola Andersen de Vic i professor col·laborador a la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes en el Màster en Didàctiques Específiques i coordina un grup d’innovació docent al CIFE sobre Aprenentatge Cooperatiu a l’Educació Física.
   
  En l’apartat de reconeixements per la trajectòria esportiva que realitzen l’Ajuntament i els clubs de Vic, també es va guardonar l’exalumne de CAFE Ramon Carrascal (Unió Esportiva Vic).
   
  (Crònica de Dídac Herrero, professor de la FETCH)

 • 04.02.15.- La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya va acordar juntament amb totes les universitats catalanes adherir-se a la moratòria, aprovada a l’assemblea de la CRUE del passat 2 de febrer de 2015, d'implantació dels graus de tres anys fins al curs 2017-2018. També ha subscrit el comunicat conjunt sobre la necessitat de fer una anàlisi més profunda sobre els possibles efectes econòmics i acadèmics que aquesta reforma pugui comportar. El rector Jordi Montaña acaba de publicar un post al seu blog on aprofundeix els motius pels quals la UVic-UCC s'ha sumat a la moratòria.
   
  Comunicat de les universitats catalanes.
  3 de febrer de 2015
   
  Amb motiu dels acords de la reunió de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) del 2 de febrer de 2015, els rectors de les universitats catalanes manifesten el següent:
  1. Que han acordat adherir-se a la moratòria aprovada en l'assemblea de la CRUE que, en concret, sol·licita a totes les universitats que en formen part, que no s'iniciïn tramitacions de propostes en el marc del nou Reial Decret 43/2015 fins al setembre de 2016 i que, en tot cas, l'inici d'un grau de tres anys pugui començar, com a molt aviat, el curs 2017-2018. 
  2. Que en el cas que alguna universitat tingui una proposta nova i singular a plantejar, es considerarà la seva implementació de forma excepcional, en la mateixa línia de la CRUE i dins del marc de la moratòria aprovada. 
  3. Que és necessari aprofitar la moratòria per analitzar amb cura els efectes del Reial Decret 43/2015, de 2 de febrer, tant des d’un punt de vista acadèmic com econòmic. 
  4. Que la intenció és analitzar en profunditat l'estructura de coordinació òptima dels estudis de grau i màster per garantir la qualitat de l'oferta acadèmica i la seva possible evolució per assegurar la millor formació i ocupabilitat dels nostres titulats en un context europeu i internacional. 
  5. Que cal estudiar igualment els efectes econòmics de l'aplicació del Reial Decret en el finançament de les universitats públiques per tal que no es redueixi, així com en les taxes que han de pagar els estudiants amb l'objectiu de garantir-los una veritable igualtat d'oportunitats. Una igualtat d'oportunitats que s’ha de potenciar fermament i que, en cap cas, hauria d’estar limitada o condicionada per les implicacions econòmiques de la reforma.

 • 14.01.15.- El rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i Mercè Generó, gerent del la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, van signar ahir dos convenis de col·laboració, un de cooperació educativa i un d’específic, que permetran impulsar la incorporació d’estudiants del Grau de Teràpia Ocupacional de la UVic com a voluntaris a la Llar Residència de Manlleu.
  Els estudiants que ho desitgin podran desenvolupar l’activitat voluntària durant un període de tres mesos a la Llar Residència de Manlleu i l’experiència se’ls computarà com a pràctiques acadèmiques gràcies a la tutorització tant de la Llar Residència com de la mateixa Universitat.
  Els estudiants voluntaris ajudaran l’equip interdisciplinari del centre col·laborant en el procés educatiu i assistencial dels residents i ajudant-los en les seves activitats diàries i quotidianes. 
  La Llar Residència de Manlleu és un servei d’acolliment residencial de caràcter temporal o permanent que acull persones adultes de menys de 65 anys que tenen alguna malaltia mental i no poden viure a la seva llar. Té una capacitat de 30 persones amb trastorn mental sever i compta amb un equip integrat per 16 persones, que donen servei i atenció les 24 hores cada dia de l’any.
  Es preveu que aquesta experiència de voluntariat es podrà oferir també, ben aviat, als estudiants del Grau d’Educació Social.

 • 17.12.14.-Quaranta-vuit estudiants de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya que aquest curs participaran en programes d’estudi, pràctiques i cooperació a l’estranger van rebre ahir una beca de BBVA i de la Fundació Antiga Caixa Manlleu (FACM) a l’Auditori de la FACM de Vic. L’acte fou presidit pel rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña; per Joan Contijoch, president de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i Albert Sala, director de la zona Osona del BBVA.

   
  Les dues entitats van repartir un fons de 19.500 euros a 48 estudiants de la UVic-UCC que enguany aniran a estudiar a l’estranger. Una part d’aquestes beques, 15.000 euros, beneficiaran 35 estudiants  que s’acullen a programes de mobilitat d’estudi i pràctiques. Uns altres 4.500 euros becaran l’estada de 13 estudiants que participaran en programes de cooperació. Les beques es lliuren en funció de l’expedient acadèmic. 
   
  Durant l’acte de lliurament també es va donar el premi al millor reportatge videogràfic dels estudiants que van fer mobilitat el curs passat. Els tres estudiants finalistes van haver de fer una presentació i defensa del seu treball per optar a un premi de 1.000 euros, que el jurat va decidir repartir-lo entre els tres classificats: Berta Cuevas (400€), Jaume Mengual (300€) i Antonio Serna i Guillem de Balanzó, (300€).
   
  Aquestes Beques BBVA a la Mobilitat pels estudiants de la UVic tenen el seu origen a l’any 1991, amb l’objectiu d’incentivar i contribuir a la formació dels estudiants de la UVic, facilitant-los la possibilitat d’ampliar els seus estudis a l’estranger.
   
  La convocatòria de beques té dues modalitats. La primera, destinada a la mobilitat internacional, és per a estudiants de la UVic que durant el curs 2014-15 participaran en un programa de mobilitat acadèmica en alguna institució amb la qual la UVic-UCC té un acord signat de col•laboració. La segona va destinada als estudiants de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic que participen en el programa de cooperació amb Nicaragua i als estudiants de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes que participen en els programes de cooperació amb Marroc i Guatemala.

1
|
2
|
3
|
4
|
5

Videos

Galeria de fotos

  Tour virtual