• Inici
 • Presentació
 • Estudis
 • Recerca
 • Estructura organitzativa
 • Indicadors
 • 14.01.15.- El rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i Mercè Generó, gerent del la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, van signar ahir dos convenis de col·laboració, un de cooperació educativa i un d’específic, que permetran impulsar la incorporació d’estudiants del Grau de Teràpia Ocupacional de la UVic com a voluntaris a la Llar Residència de Manlleu.
  Els estudiants que ho desitgin podran desenvolupar l’activitat voluntària durant un període de tres mesos a la Llar Residència de Manlleu i l’experiència se’ls computarà com a pràctiques acadèmiques gràcies a la tutorització tant de la Llar Residència com de la mateixa Universitat.
  Els estudiants voluntaris ajudaran l’equip interdisciplinari del centre col·laborant en el procés educatiu i assistencial dels residents i ajudant-los en les seves activitats diàries i quotidianes. 
  La Llar Residència de Manlleu és un servei d’acolliment residencial de caràcter temporal o permanent que acull persones adultes de menys de 65 anys que tenen alguna malaltia mental i no poden viure a la seva llar. Té una capacitat de 30 persones amb trastorn mental sever i compta amb un equip integrat per 16 persones, que donen servei i atenció les 24 hores cada dia de l’any.
  Es preveu que aquesta experiència de voluntariat es podrà oferir també, ben aviat, als estudiants del Grau d’Educació Social.

 • 17.12.14.-Quaranta-vuit estudiants de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya que aquest curs participaran en programes d’estudi, pràctiques i cooperació a l’estranger van rebre ahir una beca de BBVA i de la Fundació Antiga Caixa Manlleu (FACM) a l’Auditori de la FACM de Vic. L’acte fou presidit pel rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña; per Joan Contijoch, president de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i Albert Sala, director de la zona Osona del BBVA.

   
  Les dues entitats van repartir un fons de 19.500 euros a 48 estudiants de la UVic-UCC que enguany aniran a estudiar a l’estranger. Una part d’aquestes beques, 15.000 euros, beneficiaran 35 estudiants  que s’acullen a programes de mobilitat d’estudi i pràctiques. Uns altres 4.500 euros becaran l’estada de 13 estudiants que participaran en programes de cooperació. Les beques es lliuren en funció de l’expedient acadèmic. 
   
  Durant l’acte de lliurament també es va donar el premi al millor reportatge videogràfic dels estudiants que van fer mobilitat el curs passat. Els tres estudiants finalistes van haver de fer una presentació i defensa del seu treball per optar a un premi de 1.000 euros, que el jurat va decidir repartir-lo entre els tres classificats: Berta Cuevas (400€), Jaume Mengual (300€) i Antonio Serna i Guillem de Balanzó, (300€).
   
  Aquestes Beques BBVA a la Mobilitat pels estudiants de la UVic tenen el seu origen a l’any 1991, amb l’objectiu d’incentivar i contribuir a la formació dels estudiants de la UVic, facilitant-los la possibilitat d’ampliar els seus estudis a l’estranger.
   
  La convocatòria de beques té dues modalitats. La primera, destinada a la mobilitat internacional, és per a estudiants de la UVic que durant el curs 2014-15 participaran en un programa de mobilitat acadèmica en alguna institució amb la qual la UVic-UCC té un acord signat de col•laboració. La segona va destinada als estudiants de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic que participen en el programa de cooperació amb Nicaragua i als estudiants de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes que participen en els programes de cooperació amb Marroc i Guatemala.

 • 16.12.14.- Avui dimarts ha tingut lloc al Rectorat de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya l’acte de lliurament de la primera Beca a l’Excel·lència Universitària “Comtal Vila de Ripoll” a l’estudiant de Psicologia Irene Lara. L’acte ha comptat amb la presència del Rector de la UVic, Jordi Montaña, del tinent d’alcalde i regidor d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Ripoll, Josep M. Creixans; i de Pilar Prat, coordinadora del Grau de Psicologia.
  Es tracta d’una beca que concedeix l’Ajuntament de Ripoll, valorada en 2.500 euros, per a estudiants residents al municipi de Ripoll que tinguin un bon expedient acadèmic i que necessitin una empenta econòmica per continuar els seus estudis. L’ajut només té efectes per al curs acadèmic per al qual s’ha sol·licitat. 
  El rector de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña, ha volgut agrair l’esforç que fa l’Ajuntament de Ripoll per premiar el talent i retenir-lo en el territori i ha encoratjat els altres ajuntaments a reproduir aquesta iniciativa.
  Per la seva banda, Josep M. Creixans ha manifestat la voluntat de continuar potenciant el territori i “aquesta beca a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya és una bona manera de potenciar-lo”, ha afirmat.
  Pilar Prat, coordinadora dels estudis de Psicologia, ha volgut destacar de la guanyadora de la beca, que “es tracta d’una estudiant responsable i compromesa amb el que està fent, amb un bon expedient acadèmic que ha treballat amb molt d’esforç”.
  Per últim Irene Lara ha volgut agrair l’ajut a l’Ajuntament de Ripoll i a la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya.
   

 • 15.12.14.-Avui ha tingut lloc l’acte de signatura del conveni de transferència de coneixement entre el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i Maribel Zamora, presidenta de la Federació Catalana de Voleibol per tal d’establir les bases de col·laboració amb el grup de recerca Sport Performance Analysis Research Group (SPARG) per al desenvolupament del programa “Entrenament esportiu i condició física en esportistes joves d’alt nivell” de la Federació.
   
  L’objectiu del programa és que els membres de l’SPARG assessorin la Federació en matèria de preparació física i innovació en els processos d’entrenament, dirigit a millorar-ne la qualitat. Aquest projecte inclou també la valoració funcional dels esportistes que la FCVB té sota tutela en l’esmentat programa, així com l’assessorament sobre el perfil condicional que puguin presentar els futurs candidats i candidates a formar-ne part.
   
  La coordinació i direcció tècnica del projecte en curs va a càrrec del doctor Javier Peña López, investigador principal del grup de recerca SPARG.
   
   

 • 02.12.14.- La UVic ha presentat avui a la premsa les dades de matrícula del curs 2014-15, quan es pot donar per gairebé acabat aquest procés que va començar el juny passat. Unes dades que són positives, tant pel que fa al nombre total d’estudiants en titulacions oficials –graus, màsters, doctorats, CFSG i centres adscrits– amb 5.725 estudiants, com per l’increment d’un 5% de la matrícula de nou accés (1.750 matriculats). Aquestes dades són especialment significatives si es té en compte el context de davallada d’un 7% de la demanda a Catalunya d’aquells estudis que ofereix la UVic.
  La matrícula total d’estudiants de grau a la UVic ha estat de 4.343 estudiants, amb els quals s’han omplert el 72% de les places que s'oferien, tenint en compte que hi ha hagut les titulacions de CAFE, Psicologia i Fisioteràpia que han tingut nota de tall.
   
  La Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes continua sent la facultat amb més pes específic de la Universitat amb un 41% del total de la matrícula. Enguany, però, ha patit una davallada de la matrícula de Mestres de prop del 50%, d’acord amb la baixada de demanda general a causa dels nous requisits d’accés, entre altres factors. No obstant això, la Facultat ha vist augmentada l’entrada de nou accés als màsters, amb 105 nous estudiants, i també al nou Grau en Traducció i Llengües Aplicades, que ha augmentat significativament.
  La Facultat d’Empresa i Comunicació, que representa el 18% del total de la matrícula, es manté en els paràmetres del curs passat, mentre que la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, amb un 25% de la matrícula total, ha rebut un fort increment de nou accés i una entrada significativa d’estudiants francesos a Fisioteràpia. També destaquen els 47 nous estudiants del Màster en Atenció i Cures Pal·liatives.
  Per últim, l’Escola Politècnica Superior, que representa el 16% de la matrícula, ha rebut 140 estudiants de nou accés. Biologia i Multimèdia mantenen el nivell d’entrada, mentre que les enginyeries i Biotecnologia disminueixen. Cal destacar l’entrada de 50 nous estudiants de màster.
   
  El perfil dels estudiants del curs 14-15
   
  Osona continua sent la comarca que aporta més estudiants a la UVic, amb un 16%, però en menys proporció que l’any passat (que va ser del 20%), seguit del Barcelonès (14%) i el Vallès Oriental (10%). Hi ha 86 estudiants que provenen de França, 61 de les Illes Balears i 18 del País Basc. 
  Un 49% dels estudiants entren via PAU, seguits dels CFGS, en un 15%. Un 64% dels estudiants resideixen, si més no a principi de curs, al domicili dels pares, i un 50% es desplacen a la UVic en transport públic.
  Es manté el predomini femení entre els estudiants, ja que el 60% són dones. L’únic centre amb predomini masculí és l’Escola Politècnica Superior, tot i que ja hi ha graus com Biotecnologia i Biologia, que tenen més dones que homes.
  Cal tenir present que enguany hi haurà al voltant d’un miler d’estudiants estrangers estudiant titulacions oficials de la UVic o participant en un programa d’intercanvi.

1
|
2
|
3
|
4
|
5

Videos

Galeria de fotos

Tour virtual