• Inici
 • Presentació
 • Estudis
 • Recerca
 • Estructura organitzativa
 • Indicadors
 • 28.05.15.- El proper 12 de juny la UVic celebrarà el final de curs 2014-2015 amb un sopar-vetllada per a la comunitat universitària, coincidint amb la 2a Festa Alumni i el 25è aniversari de l’Escola Politècnica Superior. La trobada, que es farà al pati de l’Edifici Torre dels Frares, començarà a les 8 del vespre, amb música d’ambient a càrrec de l’orquestra inclusiva de la UVic. Els assistents rebran una xapa identificativa de la festa i es podran fer la tradicional foto al photocall. A les 9 se servirà un càtering a peu dret a càrrec de La Vila dels Masramon. Durant la vetllada, es sortejaran diferents productes de la mà del DJ de Màxima FM, Ernest Codina. A les 10 de la nit hi haurà el concert d’Autoput, i a partir de les 12, nit temàtica UVic a l’Era del Sot. Els assistents a la trobada tindran l’entrada gratuïta amb copa de cava inclosa. El tiquet per assistir al sopar val 15 euros i es pot adquirir, a partir de dilluns, a les tres recepcions de la UVic (Miramarges, Torre dels Frares i Convalescència) fins el dimecres 10 de juny.

  Per a més informació: Servei d’Atenció a la Comunitat Universitària.

 • 22.05.15.- La campanya promoguda des de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes ha aconseguit recollir en menys de dues setmanes 1.615 euros, que aniran destinats a la reconstrucció les escoles Nepal Catalunya School i Dididai School, molt malmeses a causa del terratrèmol del 25 d’abril passat. 
  Aquestes escoles, que col·laboren desinteressadament amb la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes, acullen cada any alumnes de Psicologia i CAFE que hi van a fer les seves pràctiques. Des del 2012, la UVic hi ha enviat 18 estudiants. Els diners recollits serviran també per ajudar les famílies més afectades.

 • 20.05.15.-El Dr. Joan Soler i Mata, actualment degà de la FETCH, va ser elegit nou president de la Junta Directiva de la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana, filial de l’Institut d'Estudis Catalans. Joan Soler substitueix al fins ara president, el profesor Salomó Marquès (UdG). La pràctica totalitat dels electors reunits el dia 15 de maig en assemblea extraordinària a la Sala Puig i Cadafalch de l’Institut d’Estudis Catalans, va avalar de manera rotunda la nova Junta Directiva d’aquesta societat d’investigadors i investigadores de diferents territoris de llengua catalana, en el camp de la historia de l’educació. Joan Soler és president d’una junta directiva que compta amb dues vicepresidentes, Xisca Comas (UIB) i Carme Agulló (Universitat de València), i una dotzena de vocals, representants d’àmbits, universitaris i entitats diverses.
   
  L’acte també va servir per presentar el número 25 de la revista Educació i Història, òrgan de la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana, que compta amb un monogràfic sobre “Democràcia i educació al segle XX” coordinat per Núria Simó (UVic-UCC) i Jordi Feu (UdG).

 • 14.05.15.-Trenta-sis activitats formatives i quinze activitats culturals conformen el programa de la 20a edició de la Universitat d'Estiu de la UVic-UCC, presentat públicament dimecres passat de la mà de Joan Masnou, vicerector de Relacions Internacionals i Formació Contínua, Neus Pons, directora del Centre Internacional de Formació Contínua, Oriol Dalmau, director de la Formació contínua del Campus UManresa i Montse Simon, directora de l’Oficina de Gestió Cultural de la UVic.
   
  Aquestes activitats es desenvoluparan en setze localitats diferents, ja que, tal com ha explicat Joan Masnou, “un dels objectius de la Universitat d’Estiu és donar resposta a les especificitats i necessitats del territori”. L’organització de la Universitat d’Estiu va a càrrec del Centre Internacional de Formació Contínua (CIFC) de la UVic-UCC i ofereix, d’una manera conjunta des dels campus de Vic i de Manresa, “un programa pensat per a una formació integral de les persones al llarg de la vida”, segons va explicar Neus Pons.
   
  El Campus UVic presenta com a novetat el seminari i homenatge a Marin Karmitz, una de les figures més importants de la producció cinematogràfica independent francesa i, conjuntament amb l’Ajuntament de Figueres, la primera Escola d’Estiu de l’Empordà que tractarà sobre les Identitats Territorials i el Desenvolupament Econòmic Local. Per la seva banda, el Campus UManresa aposta per un curs sobre el concepte de la Gamificació i la seva aplicació en els àmbits de la salut, de les empreses i l’educació. Òscar Dalmau va remarcar la transversalitat de les activitats programades, així com la vinculació estratègica amb institucions del territori.
   
  Les escoles d’estiu, els congressos i les jornades continuen tenint un pes important a la Universitat d’Estiu. Cal destacar les VI Jornades de Literatura Infantil i Juvenil que tindran lloc a Montserrat, la V edició de la Junior University - Preuniversitary Summer School in English, la IV Jornada d’Art i Cultura Religiosa, impulsada conjuntament amb l’Institut Superior de Ciències Religioses i el Museu Episcopal de Vic o les II Jornades a Ripoll sobre Intervenció Monumental, Història i Art, que ja formen part d’una oferta estable. Tampoc no hi faltaran els cursos considerats “clàssics” de la programació estiuenca com la XVIII edició del curs al jaciment de l’Esquerda a Roda de Ter, o la XV edició del curs de Cardiologia per a Metges d’Atenció Primària.
   
  Durant l’acte d’inauguració, previst per al dimarts 9 de juny, a les 19.30h a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, la Universitat d’Estiu retrà homenatge a l’alpinista Ferran Latorre, en reconeixement a la seva destacada activitat alpinística, periodística –com a càmera i fotògraf–, i divulgadora. L’encomi anirà a càrrec del professor de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes, Eduard Comerma.
   
  Dins la Plataforma Cultural destaquen, entre altres, la Mostra d’Arts de la UVic-UCC, les II Jornades Empresarials Horitzó Àsia –amb Hong Kong i l'Índia com a països convidats– i l’exposició de l’obra pictòrica de Josep Vernis a Can Puget de Manlleu.
   
  Joan Masnou va voler ressaltar la trajectòria d’aquest vint anys de la Universitat d’Estiu que han permès “fer-nos un lloc sòlid entre l’oferta d’estiu, gràcies al treball, la insistència i a la visió de futur”. Va agrair la confiança mostrada pels més de 20.000 alumnes que ja han passat per la Universitat d’Estiu i els molts professors i professionals de les entitats col·laboradores que hi han participat.
   
  Consulta el programa.

 • La biòloga i directora del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, Anna Veiga, ha estat investida avui, 7 de maig, Doctora Honoris Causa de la UVic-UCC al campus Manresa. Anna Veiga, que és la primera dona que rep aquest reconeixement, ha agraït a la Universitat, als seus companys i a la seva família tot el suport que ha rebut. «Sempre he intentat que la meva tasca contribuís a millorar la qualitat de vida de les persones tant en reproducció assistida com en medicina regenerativa», deia en el discurs d'acceptació. 
  Per la seva banda, el rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña, ha destacat «el gran servei a la causa de la investigació científica catalana» de la biòloga. L'ha qualificada de «Demèter que ajuda els humans a fer possible la reproducció quan la naturalesa sembla negar-ne la possibilitat», i ha destacat el «gran servei que ha fet a la causa de la investigació científica en dotar-la d'una figura femenina emblemàtica». 
  La doctora i directora de l'Escola Universitària de Ciències de la Salut de la UManresa, Carlota Riera, ha apadrinat la doctoranda. Riera ha posat de relleu «l'impacte de les investigacions de Veiga en els avenços per la millora de la salut i el benestar de les persones». Al seu torn, la professora i investigadora de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic – UCC, Malu Calle, ha estat l'encarregada de fer la laudatio de la nova doctora honoris causa. Calle ha destacat la vinculació de Veiga amb dos avenços científics «pioners i molt transcendents» per a la societat: la fecundació in vitro i la investigació en cèl·lules mare. 
  Veiga va liderar l'equip de l'Institut Dexeus que va fer possible el naixement del primer nadó de l'Estat espanyol concebut per fecundació in vitro. Actualment, Veiga ha fet un viratge en el seu objecte d'estudi i treballa en el camp de les cèl·lules mare. La biòloga està convençuda que la recerca en aquest àmbit té un llarg recorregut per endavant i ha subratllat el canvi de paradigma que pot comportar: «Podríem arribar a curar amb cèl·lules; la nova medicina regenerativa».
   
   

1
|
2
|
3
|
4
|
5

Videos

Galeria de fotos

  Tour virtual