Vés al contingut

Taller: "El tast amargant de la bioinformàtica"

L'activitat forma part de la Setmana de la Ciència a la UVic-UCC.

  • Dia: 15, 16 i 18.11.2016
  • Hora: De 09.00h a 10.30h (primera sessió) i de 11.00 a 12.30h (segona sessió)
  • Lloc: Aula d'informàtica TS107 de la UST

En els humans, la capacitat de percebre el gust de la PTC s'hereda com un tret autosòmic dominant. El gen que determina aquest caràcter es diu TAS2R38 i té uns quants al·lels. Els dos al·lels més freqüents en les poblacions humanes són l'al·lel PAV, que permet sentir el gust de la PTC, i l'al·lel AVI; els individus homozigots AVI/AVI no poden sentir el gust de la PTC. El gen TAS2R38 codifica per una proteïna (un receptor del gust) que s'expressa a la membrana d'unes cèl·lules especials de les papil·les gustatives. En aquest taller examinarem quina diferència hi ha, a nivell molecular, entre les persones que poden sentir el gust de la PTC i les que no.

Afegeix al calendari
Add to calendar 2025-03-24 17:07:47 2025-03-24 17:07:47 Title Description Location UVic tic@uvic.cat Europe/Madrid public

Share in social networks:

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte