Vés al contingut

Diferències entre el grau en Periodisme i Comunicació Audiovisual

Diferències entre el grau en Periodisme i Comunicació Audiovisual

Diferències entre Periodisme i Comunicació Audiovisual

Tens clar que vols dedicar-te al món de la comunicació, però no saps quin estudi és més indicat pel que vols arribar a fer? T’expliquem les diferències entre el grau en Periodisme i el grau en Comunicació Audiovisual, dos estudis similars però alhora molt diferents.

S’acostuma a pensar que els graduats en Comunicació Audiovisual són qui treballen únicament darrere les càmeres i en la producció de continguts audiovisuals, i que els graduats en Periodisme són els que treballen com a presentadors, locutors o redactors. La veritat és que això és més un mite que una realitat.  

És cert que són dos graus molt semblants que comparteixen algunes assignatures i sortides professionals. Tant els estudiants de periodisme com els de comunicació audiovisual viuen situacions davant i darrere de càmeres i fins i tot poden exercir els mateixos rols: redacció de guions, producció i postproducció de continguts audiovisuals, locució radiofònica, disseny de publicacions, gestió de xarxes socials...

Quines diferències hi ha entre Periodisme i Comunicació Audiovisual?

Malgrat aquestes similituds, hi ha alguns trets que els diferencien i que els fan graus únics:

  • Periodisme: la funció principal dels periodistes és la d’explicar els fets d’actualitat a la societat a través dels mitjans de comunicació. Poden treballar com a periodistes a la TV, la ràdio i mitjans tradicionals o digitals, però també poden exercir feines en empreses, departaments de comunicació o publicitat, ajuntaments, governs, entitats, etc.
  • Comunicació audiovisual: principalment, es dediquen a crear contingut audiovisual des de la idea fins al producte final. Aquests continguts poden ser pel·lícules, sèries, documentals, videoclips, fotografies, pàgines web, etc. Per tant, poden treballar en tota la indústria del cinema i les sèries, així com en mitjans de comunicació i altres empreses de comunicació o entitats.

En conclusió, encara que tant el grau en Comunicació Audiovisual com el grau en Periodisme es dirigeixen cap als mateixos camps professionals, cadascun d’aquests graus té objectius que els diferencien i els fan únics.  

Si t’agradaria treballar en el món de la creació i producció audiovisual, però no vols optar per un grau universitari, la UVic també t’ofereix el cicle formatiu de grau superior en Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles.

Què fa especial els graus en Periodisme i Comunicació Audiovisual de la UVic?

Triar un grau de l’àmbit de la comunicació a la UVic és especial perquè:

  1. Faràs moltíssimes classes pràctiques des de primer curs.
  2. Utilitzaràs laboratoris i espais innovadors equipats amb material professional com els platós de TV i estudis de ràdio, estudi de fotografia, aula de cinema, sala de redacció, aules amb ordinadors Mac i programes d’edició, servei de material audiovisual de préstec...
  3. Podràs fer pràctiques en empreses i mitjans de comunicació per adquirir experiència professional.
  4. Tindràs l’oportunitat de participar en projectes de comunicació integrats dins la UVic, com la revista digital INSIGHTS o la websèrie de la UVic LISA.
  5. Et visitaran a classe professionals de la comunicació i del periodisme per explicar-te els seus projectes de valor o trajectòria laboral.
  6. Si vols, podràs viure una experiència de mobilitat internacional fent una estada d’estudis o pràctiques a l’estranger.

 

Demana més informació dels graus de comunicació de la UVic i t’ajudarem a decidir quin grau fa més per a tu! 

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte