Logo Afopa

L'Aula d'Extensió Universitària Gent Gran d'Osona i l'Aula d'Extensió Universitària de Centelles són associacions amb personalitat jurídica pròpia, en règim d'autonomia, adherides a l'AFOPA (Agrupació de Formació Permanent i de les Aules per a la Gent Gran de Catalunya), i amb conveni de col·laboració amb la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya.

AFOPA, és una entitat sociocultural sense ànim de lucre, dedicada a la promoció i difusió de la cultura a través de les seves Aules per a la gent gran, distribuïdes arreu de Catalunya.

La seva activitat es va iniciar a principis dels anys 80 i consisteix en la impartició de conferències relatives als diversos àmbits del coneixement. En alguns casos també s’organitzen cursos i seminaris.

AFOPA té cura del nivell i el rigor acadèmic de les conferències que s’imparteixen a les seves Aules. L’any 1983 es va constituir el Consell Interuniversitari d’AFOPA, (previ acord amb el Consell Interuniversitari de Catalunya), que actualment està format per les vuit universitats catalanes: la Universitat de Barcelona, la Universitat de Lleida, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Girona, la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, que tutelen les Aules.

Les conferències són impartides habitualment per professors universitaris o per persones reconegudes pels seus coneixements dins del seu camp específic.
 

Actualment la UVic-UCC compta amb dues Aules d'Extensió Universitària Gent Gran: 

 

Ser de l’Aula de la Gent Gran et fa universitari

 
Ser alumne de l'Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran d'Osona, significa entrar a formar part del col•lectiu de la comunitat universitària de la UVic i ser considerat un estudiant de ple dret de la Universitat. 
Si disposes del carnet de l'Aula de la Gent Gran, també rebràs el carnet Fem UVic, a través del qual et podràs identificar com a membre de la comunitat universitària i tenir descompte per a l'obtenció del carnet de la Biblioteca Ricard Torrents (per accés i préstec de llibres i altra documentació).
 
El carnet Fem UVic també et permet obtenir descomptes i avantatges comercials a Vic i a la comarca d’Osona. Consulta'ls a través de la plataforma U-Vals (uvalsuvic.cat). Només cal mostrar el carnet a l’establiment a l’hora de fer la compra.
 
A nivell acadèmic la Universitat t'ofereix el Campus Sènior, un catàleg d’assignatures de diversos graus a les quals et pots matricular amb un descompte exclusiu. Catàleg d'assignatures del curs 2016/2017