Multimèdia és un mot que engloba molts conceptes: continguts digitals, interactivitat, xarxes socials, videojocs, apps, negoci... La societat s'hi està abocant de manera inexorable i aquest és el nou entorn en el que hem de viure i prosperar. Fer una pausa per comentar-ne diferents visions i experiències ens pot servir per conèixer millor les oportunitats que la Multimèdia ens ofereix.

 • Cinquena edició
 • Quarta edició
 • Tercera edició
 • Segona edició
La 5a edició de la Jornada de Multimèdia coincideix novament amb una matinal dels Esmorzars Tecnològics organitzats per l’associació d’empresaris TIC Osona, amb la clara voluntat d’explorar noves vies de col·laboració entre la Universitat i les Empreses i Institucions, buscant el creixement conjunt i el diàleg permanent.
Dia

11 de maig de 2016

Lloc

Sala de d'actes del VIT (recinte firal el Sucre)

Horari

de 9 a 13h i de 16 a 19h

 

Matí

Matinal dels Esmorzars Tecnològics organitzats per l’associació TIC Osona

LlocSala de d'actes del VIT, recinte firal el Sucre
9:00 – 9:15hBenvinguda i presentació.
A càrrec del President de TIC Osona, Albert Baucells i el Coordinador de la Jornada de Multimèdia 2016, Ramon Reig-Bolaño
9:15 – 10:15hQuin impacte pot tenir a les empreses l’ús de software il·legal?
Carlos Pérez, soci de ECIJA, firma legal responsable de BSA- the Software Alliance a Espanya
10:15 – 11:00hEmorzars i networking
11:00 - 13:00hSeminari obert: Màster Universitari Apps&Games
Col·loqui al voltant del Màster Universitari Apps&Games amb projectes multidisciplinars vinculats a empreses; participació del Grup de Recerca Tractament de Dades i Senyals, professors del Màster i empreses interessades. (cal registre previ - ramon.reig@uvic.cat)

 

Tarda

LlocSala Segimon Serrallonga, Masia de la Torre dels Frares
16:00 – 16:15hMàster Universitari Apps&Games, 3a edició
Cristina Borralleras i Ramon Reig, Coordinadors del Màster. Presentació del nou enfoc de la 3a edició, orientat a Projectes in-company desenvolupats per equips multidisciplinaris.
16:15 – 16:30hPàgina web del Grau en Multimèdia
Helena Casas, consultora i professora de Marketing Digital de l’àrea Multimèdia
16:30 – 17:30hBroomx Technologies: més enllà dels dispositius de realitat virtual, el primer player d’experiències immersives 360º en espais reals
Ignasi Capellà, Cap de comunicació presenta el 1r reproductor/projector compacte per a la visualització de contingut immersiu 360º en espais reals sense necessitat d’ulleres VR.
17:30 – 18:.30hEye tracker, aplicacions i casos d’estudi
Andreu Oliver, Director de la divisió d’Eye Tracking i consultoria d’Alt64 ens il·lustrarà sobre els diferents tipus d’EyeTrackers, les seves aplicacions i ens mostraran alguns casos d’estudi.
18:30 – 19hPiscolabis i networking

 

Totes les sessions són gratuïtes i de lliure accés

Sessió Nocturna #UVicTuits & Magic a partir de les 20:00

 

Enguany entronquem la 4a Jornada Multimèdia, organitzada pel Grup de Recerca de Tractament de Dades i Senyals,  amb la 11a edició de la eWeek “Setmana Digital a Vic”, que està dedicada a “Joves, connectivitat i emprenedoria”, a la vegada que també coincidirà amb un dels Esmorzars Tecnològics que organitza periòdicament l’associació d’empresaris de les TIC d’Osona.

La nostra reflexió serà al voltant de la cultura digital i els seus actors, sobretot els més joves, vinguin tant del àmbit acadèmic, de l’àmbit professional o també de persones que tenen interès en la tecnologia, independentment de la seva filiació. I posarem la mirada en un seguit de fenòmens com els FABLab, el moviment Maker, les Hackatons, els Meetup Groups, entre d’altres, que aglutinen gent al voltant de la tecnologia, la connectivitat i l’experimentació.

La Jornada compta amb el finançament obtingut a través de la convocatòria del Vicerectorat de Recerca i Professorat, Ajuts per a l’organització  d’activitats en l’àmbit de la divulgació i  científica i de la formació en matèria de recerca de la UVic-UCC.

Dia

14 d'abril de 2015

Lloc

Sala de conferències del VIT (recinte firal el Sucre) / Sala Segimon Serrallonga, Masia de la Torre dels Frares de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya

Horari

de 9 a 13:30h i de 16 a 19h

 

Matí

Llocsala de conferències del VIT, recinte firal el Sucre
9:00 – 9:15hBenvinguda i presentació de la 4a Jornada de Multimèdia a càrrec del president de TIC d’Osona, Albert Baucells i el coordinador de la Jornada de Multimèdia, Ramon Reig-Bolaño
9:15 – 10:15hEmorzars tecnològics de TIC Osona: “Domòtica, Smart Cities i Internet of Things-IoT” a càrrec d’Albert Agustí de 9Habitat.
10:15 – 10:45hEmorzars i networking

 

LlocSala Segimon Serrallonga, Masia de la Torre dels Frares
11:30 – 13:30hSeminari: “TIC&TECH a l’educació obligatòria” S’exposaran els projectes dels investigadors dels grups de recerca relacionats amb educació així com els de les empreses que participin al seminari. Amb la participació del Grup de recerca Tractament de Dades i Senyals, de la Facultat de Ciència i Tecnologia, el Grup de recerca CODI: Coneixement i Didàctica del Departament de Didàctica de les Arts i les Ciències de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes, i el Grup de recerca Konekto de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic-UCC

 

Tarda

LlocSala Segimon Serrallonga, Masia de la Torre dels Frares
16:00 – 16:20h“Multimèdia i educació: Lliçons apreses i lliçons per aprendre”. Com s’integra el multimèdia en l’educació? Quines consideracions s’han de tenir en compte? a càrrec de Salvador Ferré doctor en Bioquímica i Biologia Molecular. A més de la seva formació com a investigador acumula vuit anys d’experiència en divulgació científica i en el disseny, coordinació i execució de recursos digitals educatius. Actualment és soci i codirector d’Eduscopi, una empresa que té com a objectiu potenciar i estendre la innovació en educació. @sferrebenedicto
16:25 – 16:50h“Impressores 3D, aquí i ara” a càrrec de Xavier Rius i Orpinell, Arquitecte virtual @XriusO Prototips, maquetes, gadgets, clauers, mostres, etc. Les possibilitats de la impressió 3D són immenses. Cada objecte a imprimir, és un món amb les seves característiques pròpies. Tot això serà l’argument d’aquesta xerrada, que es desenvoluparà mentre de fons podem observar com s’imprimeix un objecte 3D a temps real.
15:55 – 16:50h“mLab – Espai Obert de Creació Digital”. Presentació del Projecte mLab.cc, inspirat en les 3 dècades d’èxit del MIT MEDIALAB o del Google Creative Center, el FABLabs o l’Imagine.cc on conflueixen experts de diverses disciplines disposats a inventar i reinventar com la tecnologia es pot posar als servei de les persones. A partir d’experiències ja viscudes, veurem algunes pinzellades de quin tipus de projectes s’hi poden bastir:
 • Xavier Albareda, Product Manager Digital Networks d’e-laCaixa i Marta Pla, Product Manager de Promoció, Divulgació i Formació de Barcelona Digital Centre Tecnològic ens presentaran el projecte FinnApps Community.
 • David Reifs Project Lead al Seidor Labs, ens presentarà Seidor Labs i com s’han relacionat els seus projectes amb la recerca UVic-UCC liderada per Sergi Grau.
 • Lluis Dalmau, cofundador de Guifi.net i actual Director, ens parlarà de les dues dècades d’èxit de GUIFI.NET, una iniciativa ciutadana per a proveïr serveis de comunicacions a través del concepte Comuns sense fils, el treball en comunitat i cooperatiu per a aixecar la xarxa ciutadana més àmplia i consolidada d’Europa (i el món?).
 • Pere Martínez, CEO i fundador de Confluencia i ITechGrup, ens parlarà dels projectes en els que està vinculat fomentant l’emprenedoria i col·laboració tecnològica entre empreses en el març de les Associacions empresarials i Clústers.
 • Efrain Foglia professor UVic-UCC investigador inquiet, ens parlarà del Mobilitylab.net, un projecte que ens qüestiona sobre la tecnologia i la utilitza per obrir nous interrogants, vinculat a la cultura hacker.
18:30 – 19:00hEspai per a l'intercanvi d'impressions

Coordinadors de la Jornada de Multimèdia 2015:
Ramon Reig-Bolaño @ramonreig, ramon.reig@uvic.cat

 

Enguany, dins la 3a edició de la Jornada de Multimèdia 2014 sumem l’activitat organitzada per l’associació d’empreses de la tecnologia de la Informació i les Comunicacions TIC Osona, un dels seus tradicionals Esmorzars Tecnològics. A la Jornada recordarem l’oferta formativa UVIC-UCC i del Campus Professional UVIC en l’àmbit multimèdia: en destaquem l’inici dels cursos a TEKNÓS, centre per a la formació continuada i la formació professional en l’àmbit tecnològic; el Grau Universitari en Multimèdia, el Grau Universitari en Comunicació Audiovisual la 2a edició del Màster Universitari en Aplicacions Mòbils i Jocs, Msc Apps&Games; i el Programa de Doctorat Universitari PhD. Experimental Sciences and Technology.

Per a arrodonir la festa tindrem una representació dels participants d’Imagine Express 2014 que ens parlaran dels seus projectes i la seva experiència en aquest singular hackatrain BCN-Paris-London, que es va fer coincidint amb el Mobile World Congress 2014 i el 4YFN 2014, presentats per Xavier Verdaguer.

Dia

24 d'abril de 2014

Lloc

Sala d’actes VIT (recinte firal el Sucre) / Aula Magna de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya

Horari

de 9 a 13h i de 15 a 21h

 

Matí

Esmorzars Tecnològics TIC Osona, Sala d’Actes VIT (Recinte firal el Sucre) organitza TIC Osona, entrada lliure amb inscripció
 • 8:55 – 9:00h. Benvinguda i presentació
 • 9:00 – 10:00h. Xerrada. “AUDIO REALITAT AUGMENTADA Geolocalització i interfícies immersives”, a càrrec de Carles Castillo – Director creatiu & desenvolupador d’aplicacions- i Roger Guillamet - Dissenyador Multimedia creatiu. Presentació de la Hackaton “Intelligent Headset by GN and the full potential of its SDK” http://hackathome.promoingenio.com/?lang=ca
 • 10:00 – 10:30h. Esmorzar networking
 • 10:45 – 12:30h. Visita presentació Creacció i Teknós. Visita Creacció i La Farinera. Xerrada sobre l’Oferta formativa Teknós i UVic-UCC en l’Àmbit Multimèdia i la relació amb les empreses, les institucions i els centres de recerca.

Tarda

Aula Magna UVic-UCC, entrada lliure

 • 15:00-15:05 h. Presentació i benvinguda
 • 15:05 -15:55 h. Conferència. “Unity 3D com a motor multiplataforma pel desenvolupament de videojocs“ a càrrec d’Enric Vergara
 • 15:55-16:50 h. Presentació de Projectes Multimèdia dels alumnes, moderat per Arnau Gifreu
  • Presentació de l’App: “Sant Jordi: Una llegenda de conte”, per Elisabet Fonts
  • Presentació del reportatge multimèdia experimental “Uni Cuba- Europa” per Ruben Mir Ugolini
  • Presentació del fanzine digital sobre la música punk “Demasiado guapos para el punk” per Jordi Roy
 • 16:50 -17:45h. Conferència. “HTML5 vs. Native Apps: Second round” a càrrec de Marc Rovira (MediaLab la Salle, URL)
 • 17:45 -18:00h. Descans    
 • 18:00 – 21h. Imagine Express 2014

L’últim repte d’Imagine i el Mobile World Capital ha estat fer una hackaton per a construir una App en un viatge en tren BCN-Paris-London, coincidint amb el Mobile World Congress 2014. En aquest tren la UVic-UCC hem tingut dos representants de luxe: un professor del Màster Apps&Games, (Valenti Freixanet (www.biapum.com) @valentiGoClimb) i un estudiant del Grau en Multimèdia (Joui Cumeras @itsjoui). Els equips participants ens faran una presentació dels seus projectes i ens parlaran de la seva experiència.

L’acte el conduirà l’emprenedor en sèrie i creador d’Imagine,  Xavier Verdaguer @xavierverdaguer

Coordinadors de la Jornada de Multimèdia 2014:
Ramon Reig-Bolaño @ramonreig, ramon.reig@uvic.cat
Arnau Gifreu @arnaugifreu, arnau.gifreu@uvic.cat

 

Jornada Mulrimèdia
Dia

15 de maig de 2013

Coordinadors

Ramon Reig Bolaño (EPS) / Arnau Gifreu Castells (FEC)

Horari

de 10 a 12.45h i de 16 a 18h

 

Matí

Lloc

Aula TS116

Campus Torre dels Frares. Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
C. de la Laura, 13. Vic

10.00 a 10.15hPRESENTACIÓ I BENVINGUDA
10.15 a 12.15h

PRESENTACIÓ DE PROJECTES MULTIMÈDIA DELS ALUMNES

 • Recognition (Pol Vives i Iris Tudon, FEC)
 • M.A.T (Miquel Balaguer, Joan Pérez i Aïda Bonamaisó, FEC)
 • I tu qui ets? (Arnau Gifreu, presenta Anna Gómez, professora de la FETCH-UVic)
 • Projecte Bhappy (Jordi Balet, exalumne FETCH-UVic)
12.15 a 12.30h

PRESENTACIÓ DEL MÀSTER APPS&GAMES

Cristina Borralleras, coordinadora del Màster i professora de la UVic-UCC
Toni Susín, professor titular de la UPC

12.30 a 12.45h

L’UVIC_LAB COM A EINA PER ALS ESTUDIS DE L’ÀMBIT MULTIMÈDIA
Arnau Gifreu, professor de la FEC-UVic i director de l’UVIC_LAB

Tarda

Lloc

Sala d'actes del VIT (Vic Integració Tecnològica)
C. de la Llotja, s/n. Vic
Recinte Firal El Sucre
Mapa

16.00 a 18.00h

TAULA RODONA “APPS&GAMES”

Amb motiu de la presentació del Màster Apps&Games hem reunit un conjunt d’experts per a conèixer el seu parer sobre l’evolució de les Apps i els Serious Games.

Toni Susín
http://www.pagines.ma1.upc.edu/~susin/index.html
Professor titular a l’UPC-BarcelonaTech. Expert en simulació aplicada a imatges i gràfiques per computador. Director del Dynamic Simulation Lab del grup de recerca MOVING.
Cofundador de tres empreses tecnològiques en els darrers cinc anys.

Valentí Freixanet @ValentiGoClimb
http://www.biapum.com
Fundador i CEO de Biapum, desenvolupador d’Apps en IOS. Cofundador de Bhappy i Clickless. Membre del 1r equip classificat al Challange Bdigital Global Congress 2012.

Toni Matas @tinusmundus
http://bcnmultimedia.cat/wwwbm/
http://www.childrenbible.org
CEO i cofundador de l’editorial BCNmultimedia, amb una llarga trajectòria en la creació de continguts d’entreteniment digital intel·ligent i culturalment enriquidor. N. 1 de descàrregues a nivell mundial en l’àmbit educatiu.

Bernat Casanovas @PlanetFactory
http://www.lafactoria.eu/
Productor executiu de La Factoria d’Imatges. Disseny multimedia i màrqueting digital, mobile apps, HTML5 i programació nadiua, continguts educatius digitals. Gamificació, simulació, realitat virtual i Advergaming.

 

Modera
David Bertran @david_bertran
Founder & CEO SUCCESS IBOX LLC
www.prosperikit.com Emprenedor 2.0

 

Contacte

Facultat de Ciències i Tecnologia
c/ de la Laura, 13
08500 Vic

938 815 519

ramon.reig@uvic.cat