Skip to main content

Ús responsable de la informació i gestió de drets

Vídeos i tutorials > Comunicar i utilitzar la informació

PREGUNTES FREQÜENTS

Sí, quan formi part de la metodologia pròpia de l’assignatura i sigui necessari per al treball a classe.
Sí, a criteri del docent quan sigui la manera més pertinent de procedir a la seva avaluació. La gravació únicament es podrà destinar a aquesta finalitat i només es podrà conservar el temps establert per a la resta de materials propis d’una avaluació.
No, no estan autoritzats a gravar. En activitats docents, cal l’autorització prèvia, escrita i expressa del docent. L’autorització escrita i explícita del docent ha de permetre l’ús personal amb finalitats d’estudi, no la difusió ni cap forma de comunicació a tercers.
Cal valorar si aquesta actuació justifica l’obertura d’un expedient disciplinari. Segons la gravetat i els drets afectats, es podrà recórrer a la via judicial. En qualsevol cas, s’ha d’informar que és una intromissió greu al dret a la pròpia imatge, un incompliment de la normativa de propietat intel·lectual i un incompliment de la normativa de protecció de dades. S’ha de requerir que se cessi immediatament de fer-ne aquest mal ús.

En les proves d’avaluació, el professorat pot exigir l’obertura de la càmera i del micròfon.

En les activitats docents, ho pot exigir si ho considera necessari per a la dinàmica de la classe. La gravació es podrà fer si forma part de la metodologia pròpia de l’assignatura i és necessari per al treball a classe.

Cal orientar la càmera de manera que el fons sigui tan neutre com sigui possible. Excepte que el professor o professora indiqui el contrari, es poden mantenir la càmera i el micròfon tancats.
Per obtenir imatges de l’interior de les instal·lacions, cal l’autorització prèvia i expressa dels representants de l’empresa o institució. És aconsellable disposar d’una autorització per escrit. Si hi apareixen persones de forma reconeixible, cal tenir també l’autorització d’aquestes persones o dels seus representants legals, especialment en el cas de menors o persones vulnerables.

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte