Skip to main content

Lliçó de jubilació de Ramon Pinyol i Torrents

Lliçó de jubilació de Ramon Pinyol i Torrents

Lliçó de jubilació de Ramon Pinyol i Torrents

El professor de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes, Ramon Pinyol, farà el proper dimecres 18 de gener, a les 18.30h la seva lliçó de jubilació​, titulada La literatura popular: reivindicació i uns comentaris. L’encomi anirà a càrrec del Dr. Pere Quer i de la Dra. M. Àngels Verdaguer, professors del Departament de Filologia i Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes, del qual forma part Pinyol.

El Dr. Pinyol, fins ara director de la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris, arran de la seva jubilació el mes de novembre passat, ha estat distingit com a professor emèrit de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya pel Patronat de la Fundació Universitària Balmes, pels mèrits reconeguts en recerca i docència des de 1993, quan es va incorporar a la Universitat, i per la rellevància de la trajectòria en el si de la comunitat universitària de la UVic-UCC.

Ramon Pinyol ha estat sempre professor de llengua i literatura catalanes. Va començar a l’antiga Facultat de Traducció i Interpretació (després Facultat de Ciències Humanes, Traducció i Documentació) dels Estudis Universitaris de Vic, de la qual va ser, a més, cap d’estudis en els anys 1993-1997. Va ser, també, vicerector d’extensió Universitària (1997-1999) i vicerector d’Afers Acadèmics (1999-2002) de la Universitat de Vic, amb el primer rector, Ricard Torrents.

En l’àmbit de recerca, Pinyol, especialista en Jacint Verdaguer —del qual ha fet diverses edicions crítiques i filològiques— i en història de la traducció i la recepció literària a Catalunya, ha estat investigador principal de tres projectes I+D sobre l’obra i la figura de Verdaguer i la seva recepció nacional i internacional, i coordinador del grup de recerca consolidat «Textos literaris contemporanis: estudi, edició i traducció». També és membre numerari i vicepresident de la Societat Verdaguer, entitat constituïda el 1991 en el si de la Fundació Universitària Balmes, i membre numerari (des de febrer de 2014) de l’Institut d’Estudis Catalans (Secció Històrico-Arqueològica).

Comparteix a les xarxes:

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte