Vés al contingut

Comença el curs sobre alimentació saludable amb participació de la UVic-UCC al BIYSC d’aquest any

Comença el curs sobre alimentació saludable amb participació de la UVic-UCC al BIYSC d’aquest any

Dilluns que ve comença el Barcelona International Youth Science Challenge (BIYSC), un programa que té previst estimular el talent científic en joves d’entre 16 i 18 anys de tot el món. La UVic-UCC hi participa a través del projecte de recerca Nutrition and Health International Youth Science Challenge, que ofereix conjuntament amb l’IDIBAPS (Institut d’Investigacions Biomèdiques Pi i Sunyer) i la Fundació Alicia. L’objectiu d’aquest projecte és trobar solucions per millorar la salut de la població a través del canvi d’estils de vida i fomentar hàbits saludables per prevenir determinades malalties, com ara la diabetis.

La UVic-UCC és l’única universitat que participa al programa (la resta d’institucions són centres de recerca) i ho fa a través de les investigadores Míriam Torres, Marta Rivera i Alba Reguant. Dels tres grans blocs de treball en què es divideix el projecte, les tres investigadores es responsabilitzaran del segon, a l’entorn de les dietes sostenibles per a una població i un planeta saludables. Els propers 12 i 13 de juliol el grup d’estudiants internacionals que hi participen treballaran des dels laboratoris del campus UVic, mentre el dilluns 16 ho faran des de les instal·lacions de Món Sant Benet, al Bages.

En el transcurs d’aquestes tres sessions se’ls plantejarà el repte de desenvolupar una dieta saludable i sostenible a través de la cadena del sistema alimentari. Per una banda, aprendran els beneficis de la dieta mediterrània i l’alimentació saludable, així com la seva herència social i cultural. Per una altra banda se centraran en l’impacte mediambiental de la producció alimentària i del consum a través de tot el procés productiu.

El projecte combinarà treball de camp amb pràctiques al laboratori i a la cuina, així com a l’ordinador, per cobrir tots els passos de la cadena alimentària i analitzar l’impacte ambiental i el contingut nutricional d’un àpat. Per això analitzaran la qualitat del sòl d’un hort i el contingut nutricional d’alguns dels vegetals i hortalisses que hi creixen. També prepararan un menú de dieta mediterrània, saludable i respectuós amb el medi ambient seguint el concepte de protein flip. Finalment, analitzaran la petjada ambiental de l’àpat.

Els altres dos grans blocs de treball del projecte se centraran en la relació entre nutrició i diabetis, en unes sessions impartides per l’IDIBAPS, i en la promoció d’hàbits alimentaris saludables a través de la cuina, en unes jornades a càrrec de Fundació Alícia. El BIYSC, impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera, tindrà lloc del 9 al 20 de juliol, i té per objectiu estimular el talent científic entre joves de tot el món i encoratjar el seu entusiasme per seguir estudis científics i de recerca. El programa acollirà un centenari d’estudiant distribuïts en deu projectes, cinc desafiaments i dos premis.

Comparteix a les xarxes:

Notícies

Persona fent esport

La UVic becarà cada curs deu esportistes d’alt nivell vinculats a clubs esportius del territori

El Campus UVic de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha convocat les Beques Esportives Universitàries, una nova línia de beques dirigides a esportistes d’alt nivell. Les ajudes tenen com a objectiu atraure i retenir el talent esportiu d’estudiants que...

Aula Montessori de la UVic-UCC

La UVic-UCC passa a ser Training Center de l’Association Montessori Internationale

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), a través de la Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia, ha passat a ser centre formador de ple dret de l’Association Montessori Internationale (AMI). Aquesta institució, màxim òrgan mundial que acredita els formadors en pedagogia...

El Programa per a l'Atenció Integral per a Persones amb Malalties Avançades de la Fundació "La Caixa", premiat per la IAHPC

El Programa per a l’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades, premiat per la IAHPC

El Programa per a l’Atenció Integral per a Persones amb Malalties Avançades de la Fundació ”la Caixa”, amb el suport de la Càtedra de Cures Pal·liatives de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), ha rebut el premi Institutional Recognition Award 2024...

El Campus Motor Anoia – Centre de Formació de Circuit Parcmotor es converteix en centre vinculat a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya

El Campus Motor Anoia – Centre de Formació de Circuit Parcmotor es converteix en centre vinculat a la UVic-UCC

El Campus Motor Anoia - Centre de formació de Circuit Parcmotor s’ha convertit en centre de formació professional vinculat a la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), després que els responsables de les dues institucions signessin el conveni de vinculació, el 19...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte