Vés al contingut

Comença el DeliSoil, un projecte europeu que treballarà per millorar la salut dels sòls agrícoles europeus

Reunió del projecte DeliSoil a Hèlsinki

Comença el DeliSoil, un projecte europeu que treballarà per millorar la salut dels sòls agrícoles europeus

L'octubre passat, va tenir lloc a Hèlsinki, Finlàndia, la reunió de llançament del DeliSoil, un nou projecte europeu finançat pel programa Horitzó Europa, que compta amb la participació del Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC. El consorci, liderat per l’Institut de Recursos Naturals de Finlàndia (LUKE), treballarà durant quatre anys per millorar la gestió de diversos residus orgànics provinents de la indústria alimentària. L'objectiu del projecte és obtenir milloradors del sòl, un conjunt de productes que ajuden a incrementar la salut dels sòls agrícoles des d’un punt de vista físic i químic.

Entre altres sectors, el projecte treballarà amb productors hortícoles, empreses del sector carni, granges d'insectes, explotacions vitivinícoles i productors d’oli d'oliva. Des del DeliSoil es preveu dissenyar noves estratègies de processament i valorització de determinats tipus d’efluents residuals molt específics d’aquestes indústries, i optimitzar les que ja existeixin. A la llarga, i amb una mirada molt centrada en la necessitat de millorar la salut dels sòls agrícoles a escala europea, aquestes noves estratègies han d’ajudar a produir nous tipus de productes milloradors del sòl a partir de nutrients reciclats que, al mateix temps, siguin totalment segurs i d'alta qualitat.

Una part rellevant de les tasques del projecte s’enfocarà a identificar les barreres tecnològiques, legislatives, financeres i socials que, avui en dia, limiten aquests processos de valorització. També es farà molta èmfasi en avaluar l’estabilitat i la bioseguretat dels nous productes que s’obtinguin, així com del rendiment agronòmic i la petjada ambiental de la seva producció. 

El projecte inclourà 5 Living Labs regionals, un d’ells a Catalunya, que comptaran amb la participació d’actors representatius de tota la cadena de valor de la indústria alimentària. L’activitat d’aquests Living Labs ajudarà que els resultats del projecte tinguin un impacte real sobre el sector, creant espais de contacte en què els socis del projecte i les empreses i altres usuaris finals avaluaran les solucions del projecte proposades des de DeliSoil.

Share in social networks:

Notícies

Josep Eladi Baños, president de la Xarxa Vives

La Xarxa Vives reivindica la llengua catalana com a valor estratègic en la formació de professionals qualificats

El Consell General de la Xarxa Vives d’Universitats, format pels 22 rectors i rectores membres, s’ha reunit avui a l’Abadia de Montserrat en un acte emblemàtic que coincideix amb la commemoració del mil·lenari del monestir. En aquest marc, la institució ha fet pública la Declaració...

II Olimpíades Catalanes del Grau de Nutrició Humana i Dietètica  a la FCSB

La UVic-UCC acull les II Olimpíades Catalanes del Grau en Nutrició Humana i Dietètica amb motiu del 25è aniversari del grau

Aquest divendres la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar ha acollit les II Olimpíades Catalanes del Grau en Nutrició Humana i Dietètica, una competició acadèmica que ha reunit  estudiants de tercer i quart curs de les cinc universitats catalanes que imparteixen aquest...

Sessió de la Doctoral Training Week 2025

La UVic-UCC és la universitat catalana amb un major nombre de doctorats industrials concedits en proporció al nombre total de doctorands

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) és la universitat catalana que té un major nombre de doctorats industrials concedits respecte al seu total d’estudiants de doctorat, segons dades oficials del curs 2023-2024. El curs passat, es van atorgar a la UVic-UCC...

Lluc Mir, del grau en Nutrició Humana i Dietètica de la UVic-UCC. Imatge de la federació catalana de tennis

Lluc Mir, estudiant del grau de Nutrició de la UVic-UCC, guanya el Campionat Català Universitari de Tennis 2025

L’estudiant Lluc Mir del grau en Nutrició Humana i Dietètica de la UVic-UCC es va imposar en el Campionat Català Universitari de Tennis 2025 davant de Gerard Oltra, estudiant de la Universitat de Barcelona, amb un resultat final de 6–2 i 6–2, disputat entre les...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte