Vés al contingut

Concedits els set projectes de doctorat industrial que la UVic-UCC ha sol·licitat aquest curs

Concedits els set projectes de doctorat industrial que la UVic-UCC ha sol·licitat aquest curs

Concedits els set projectes de doctorat industrial que la UVic-UCC ha sol·licitat aquest curs

Aquest curs 2023-2024, l’Escola de Doctorat de la UVic-UCC ha presentat set projectes de doctorat industrial, tres dels quals eren Triplets Femenins —és a dir, equips de recerca formats exclusivament per dones que lideren projectes de doctorat industrial i formats per una doctoranda, una directora de tesi i una representant de l'empresa on es fa el doctorat— i la totalitat li han estat concedits. 

Un dels tres projectes de Triplets Femenins ha estat “Suport a la decisió clínica mitjançant models d’aprenentatge automàtic per a la predicció de risc de suïcidi en la cohort del Consorci Hospitalari de Vic (CHV)”, inscrit en el programa de doctorat en Cures Integrals i Serveis de Salut i liderat per la doctoranda Aina Maria Oliver Picó. La directora de tesi ha estat la Dra. Judit Pons i com a  responsable de l’entorn empresarial, la Dra. Iluminada Corripio

Un altre projecte ha sigut “Estudi observacional de l’efecte de la teràpia amb microempelts cutanis autòlegs en el tractament de ferides cutànies complexes”, inscrit al programa de doctorat en Cures Integrals i Serveis de Salut i liderat per la Fundació Hospitalària de la Santa Creu de Vic. La doctoranda ha estat Clara Masó Albareda, i la directora de tesi, la Dra. Marta Otero. Com a  responsable de l’entorn empresarial, la Dra. Marta Ferrer.

El tercer projecte liderat per una dona és "Efectivitat i adherència a un programa educatiu per empoderar als pacients amb ferides complexes en la seva autocura, disminuir les recidives i millorar la qualitat de vida", inscrit al programa de doctorat en Cures Integrals i Serveis de Salut, liderat per la Fundació Hospitalària de la Santa Creu de Vic. La direcció de la tesi  ha anat a càrrec de la Dra. Elisabet Sarri i la doctoranda ha estat Marta Casals Zorita. Com a  responsable de l’entorn empresarial hi ha hagut la Dra. Marta Ferrer.

Des de l’inici de la convocatòria dels doctorats industrials, el curs 2013-2014, la UVic-UCC ha presentat un total de 7 Triplets Femenins. 

Triplets Femenins, projectes liderats per dones 

El Pla de doctorats industrials busca connectar el món acadèmic amb el sector socioeconòmic per fomentar la recerca estratègica, col·laborativa i aplicada. Es tracta d’un programa consolidat que ha demostrat la seva eficàcia com a eina potent en la intersecció entre la recerca, la formació de capital humà altament qualificat i la innovació a les universitats, centres de recerca i al teixit industrial català. 

Des dels seus inicis, el programa ha tingut la voluntat de promoure la inclusió de les dones en projectes de recerca estratègica. Al llarg dels seus deu anys d’evolució, s’ha observat un creixement sostingut dels projectes de doctorat industrial desenvolupats per equips formats íntegrament per dones. En aquest context, es vol fomentar la visibilització dels Triplets Femenins, equips de recerca formats exclusivament per dones que lideren projectes de doctorat industrial. 

Des del 2013, quan es van registrar dos projectes liderats per Triplets Femenins, el nombre de projectes ha crescut de manera sostinguda any rere any i han arribat a un total de 59 projectes el 2023. Aquest creixement ha estat especialment significatiu durant l’últim any, quan el nombre d’aquests projectes ha arribat a 9, el màxim assolit en una edició. 

Els projectes de Triplets Femenins s’han repartit entre una gran diversitat d’institucions acadèmiques, liderades per la Universitat de Barcelona (13 projectes) i els centres CERCA (10). També hi ha tingut una participació notable la UVic-UCC, amb 7 projectes. 

Convocatòria del 2024 oberta 

La convocatòria del 2024 per presentar un projecte d'un doctorat industrial a l’Escola de Doctorat de la UVic-UCC està oberta. El termini de la segona resolució parcial de sol·licituds està obert fins a l’11 de juny,  mentre que a la tercera estarà vigent del 12 de juny al 8 d’octubre, i la quarta, del 9 d’octubre al 10 de desembre. La 1a publicació de resolucions parcial serà el juny de 2024; la segona, el juliol de 2024; la tercera, el desembre de 2024, i la quarta, el febrer de 2025. 

Qui estigui interessat en el Pla de doctorats industrials es pot posar en contacte amb oficina.doctorat@uvic.cat.

Share in social networks:

Notícies

Visita delegació de la Universitat de Mondragón

La UVic rep la visita de la Universitat de Mondragón

Una delegació de la Universitat de Mondragón va visitar la UVic-UCC el dimecres 2 d’octubre. El rector d’aquesta universitat, Vicente Atxa, juntament amb Jon Altuna, vicerector acadèmic, i Idoia Peñacoba, secretària general, van reunir-se amb el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños; la vicerectora...

Simulació

S’aprova l’actualització del Model de formació de la UVic-UCC

El Consell de Govern de la UVic-UCC va aprovar, el 25 de setembre passat, l’actualització del Model de formació de la UVic-UCC, el document de referència que defineix el marc general dins el qual es desenvolupa la docència en el conjunt de la UVic-UCC...

Dr. Josep Arimany

Dos dels onze membres del comitè que ha d’impulsar la reforma del sistema de salut de Catalunya estan vinculats a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC

El doctor Josep Arimany, president de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), entitat titular de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), i el doctor Josep Tabernero, professor catedràtic de la mateixa facultat...

Representants de la Taula de Salut Mental i Addiccions d'Osona i el Lluçanès

La UVic-UCC se suma als actes del Dia Mundial de la Salut Mental

La Taula de Salut Mental i Addiccions d’Osona i el Lluçanès, a través de la Comissió del Dia Mundial de la Salut Mental i amb el suport de diverses entitats del territori, entre les quals hi ha la Universitat de Vic – Universitat Central...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte