Skip to main content

Dolors Bassa: ‘Inclusió.cat és un pas endavant en la construcció de coneixement científic en l’àmbit dels serveis socials’

Dolors Bassa: ‘Inclusió.cat és un pas endavant en la construcció de coneixement científic en l’àmbit dels serveis socials’

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, acompanyada pel rector de la UVic-UCC, ha inaugurat aquest matí Inclusió.cat, el I Congrés de l’Acció Social a Catalunya. Es tracta d’una trobada bianual que tractarà un tema en profunditat en cada edició. Aquesta primera edició aprofundeix sobre l’atenció integral social i sanitària des de la perspectiva social, una temàtica que ha estat fonamentalment abordada des de l’àmbit de salut i que suposa un tema estratègic davant l’actual envelliment de la població i les perspectives de futur. L’acte també ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i de la presidenta delegada de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó.

La consellera Bassa ha qualificat aquest congrés com “una oportunitat per construir una agenda pròpia a Catalunya des de l’àmbit social”. En aquest sentit, Bassa ha afirmat que “Inclusió.cat representa un pas endavant en la construcció de coneixement científic en l’àmbit dels serveis socials que permetrà millorar la intervenció dels professionals a partir del coneixement basat en l’evidència”.

La titular de Treball, Afers Socials i Famílies també ha volgut destacar la feina dels professionals i de les entitats del tercer sector que treballen dia a dia per la ciutadania del nostre país. “Aquesta és, doncs, una oportunitat per construir coneixement científic que ha de repercutir en una millor atenció als usuaris, però també a la pràctica professional i a la presa de decisions”, ha conclòs.

Dolors Bassa ha anunciat que en el contracte programa amb les 105 arees bàsiques de serveis socials (municipis o supramunicipis de Catalunya de més de 20.000 habitants), en què hi ha una ràtio minima definida per llei de tres treballadors socials més dos educadors per cada 15.000 habitants, ara s’hi afegirà un administratiu/tiva a cada dotació de professionals socials per deslliurar-los de tasques tramitadores i puguin reforçar la intervenció directa i comunitària.
En el seu parlament d’obertura, Jordi Montaña ha desitjat que Inclusio.cat serveixi per promoure la innovació i el coneixement en l’àmbit dels serveis socials, mentre que l’alcaldessa Anna Erra ha animat els congressistes a treballar transversalment amb polítiques més proactives en l’atenció integral de les persones. Per la seva banda, la presidenta delegada de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, s’ha mostrat partidària de crear partenariats que permetin posar en valor les persones i el territori.
Inclusió.cat aplegarà avui i demà 450 congressistes a la UVic amb l’objectiu de potenciar la innovació, el coneixement a partir de l’evidència científica i la professionalització del sector dels serveis socials per tal d’enfortir el Sistema de Serveis Socials i esdevenir una trobada de referència de tots els actors que el configuren.

La primera edició, centrada en l’atenció integral social i sanitària des de la perspectiva social

En la seva primera edició, Inclusió.cat té com a objectiu abordar els nous models d’atenció integrada des de la perspectiva del Sistema de Serveis Socials, focalitzant la mirada en quatre eixos: l’atenció centrada en les persones; els nous reptes per als professionals de serveis socials; els partenariats territorials per a la provisió de serveis socials i de salut integrats i la transformació del sistema de serveis socials per a l’atenció integrada.

Entre els ponents del Congrés, destaca la participació de Don Redding, director de polítiques a National Vocies, la coalició d’organitzacions benèfiques nacionals de salut i assistència social que treballa per aconseguir que els usuaris dels serveis participin en la formulació de les polítiques de salut i serveis socials al Regne Unit. I Viktoria Stein, directora de Formació i Capacitació a la International Foundation for Integrated Care (IFIC), l’organització internacional de referència per a l’avenç científic i pràctic de les polítiques d’atenció integrada. Com a responsable del programa de formació de l’IFIC, és la màxima experta en el coneixement científic, la transferència de coneixement i el desenvolupament de competències de l’atenció integrada social i sanitària. 

Comparteix a les xarxes:

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte