Vés al contingut

El CT BETA inicia una aliança amb l’Escola Vic Centre en el marc del programa Magnet

Presentació de l'aliança entre el CT BETA i l'Escola Vic Centre

El CT BETA inicia una aliança amb l’Escola Vic Centre en el marc del programa Magnet

El Centre Tecnològic BETA de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha començat aquest curs 2024-2025 una aliança amb l’Escola Vic Centre en el marc del programa Magnet: Aliances per a l’èxit educatiu, una iniciativa impulsada per la Fundació Bofill i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vic. Aquest projecte promourà la ciència, el medi ambient i l’ecologia com a eixos d’aprenentatge entre l’alumnat. La presentació es va fer aquest dimarts a la mateixa escola, amb la presència de representants institucionals, de l’equip docent i del CT BETA. 

La col·laboració entre el CT BETA i l’Escola Vic Centre permetrà al professorat accedir directament al personal investigador del CT BETA i aprofitar la seva expertesa per transformar la manera com s’ensenyen les ciències a tots els nivells. Aquesta aliança impulsarà una educació més innovadora, connectada amb la recerca i alineada amb els grans reptes ambientals actuals. Es promourà la ciència a les aules, l’observació del medi des del punt de vista científic i transmetrà valors com la sostenibilitat i el respecte al medi ambient.  

“Creiem fermament que la ciència, el medi ambient i l’ecologia han d’estar a l’abast de tothom, especialment dels infants i joves, perquè són ells qui impulsaran els grans canvis del futur”, va destacar Laia Llenas, subdirectora del Centre Tecnològic BETA, en la presentació del programa. Llenas va afirmar que l’aliança permetrà promoure activitats conjuntes a través de les quals l’alumnat veurà de primera mà com afrontar reptes ambientals. A més, va afegir Llenas, “no és només un projecte d’una escola, ni d’un centre de recerca, sinó una col·laboració que ens connecta com a comunitat educativa i científica”. 

Un projecte transformador per a l’escola i la ciutat 

L’Escola Vic Centre és un dels sis nous centres seleccionats aquest curs per formar part del programa Magnet, que busca establir aliances entre escoles i institucions capdavanteres en un àmbit específic. Aquesta connexió permetrà a la comunitat de l’escola descobrir de primera mà la recerca en sostenibilitat, economia circular i biodiversitat, treballant conjuntament amb investigadors del CT BETA. 

A més, es potenciaran accions conjuntes en dates clau com la Nit Europea de la Recerca o el Dia Mundial de la Nena i la Dona a la Ciència, fomentant la participació dels infants en activitats científiques. 

La directora de l’Escola Vic Centre, Sandra Gutiérrez, va comentar que “gràcies a l’enllaç magnètic amb el CT BETA, l’escola promourà la ciència, el medi ambient i l’ecologia com a eixos d’aprenentatge”. Segons ella, mitjançant l’acompanyament i el suport que l’escola rebrà del personal científic del centre tecnològic es podran dotar els projectes de màxima rigorositat científica.
Roser Argemí, cap de projectes de la Fundació Bofill, va afirmar que “Magnet és un programa catalitzador que exemplifica que quan els actors col·laboren és possible l’èxit educatiu”. Argemí també va destacar que “la part d’equitat del programa d’innovació interpel·la molt les administracions que han de posar mesures perquè totes les escoles de Vic siguin referents i tinguin aquest imant per a les famílies”. 

Magnet: deu anys d’aliances per a l’èxit educatiu 

El programa Magnet es desenvolupa a més de 47 centres educatius participants a Catalunya de 28 municipis, amb un total de 14.548 alumnes i 1.557 docents, i fomenta l’excel·lència educativa a través de col·laboracions amb institucions de referència. 

Amb aquesta aliança, l’Escola Vic Centre vol continuar consolidant un projecte educatiu innovador i amb impacte directe en l’alumnat i la comunitat educativa de Vic.

Share in social networks:

Notícies

Treball de camp en el marc del projecte PONDERFUL

Els estanys en bon estat poden contribuir a mitigar els efectes del canvi climàtic

Els estanys són l’hàbitat d’aigua dolça més nombrós de la Terra, ja que suposen aproximadament el 30 % de l’aigua estancada del planeta i acullen fins a un 70 % de les espècies d’aigua dolça, però tot i la seva importància ecològica han estat poc...

 Exposició recull la trajectòria de Maria Teresa Codina, doctora 'honoris causa' de la UVic-UCC

Una exposició recull la trajectòria de Maria Teresa Codina, doctora 'honoris causa' de la UVic-UCC

Amb motiu del 98è aniversari de Maria Teresa Codina, la Biblioteca i el Servei de Gestió Documental, Arxiu i Registre (SGDAiR) de la UVic-UCC, amb la col·laboració del professor emèrit Joan Soler, han organitzat una exposició sobre la seva trajectòria. Codina, reconeguda amb el...

Bústies taronges del programa Roba Amiga

La UVIC-UCC firma un conveni amb l’Associació Tapís per reduir l’impacte social i ambiental del residu tèxtil

La UVic-UCC, a través de l’Oficina de Voluntariat (UHub - Servei a la Comunitat Universitària), ha firmat un conveni amb l’Associació Tapís per fomentar la reutilització del residu tèxtil i reduir-ne l’impacte ambiental.Amb aquest conveni, la UVic-UCC s’incorpora al programa Roba Amiga a...

Casa de Convalescència, seu del Rectorat de la UVic-UCC

La UVic-UCC renova les Normes d’organització i funcionament per adaptar-les a la seva realitat actual

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat, aquest dimarts, les noves Normes d’organització i funcionament (NOF) de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Es tracta del document que regula els aspectes relatius al funcionament intern de la Universitat...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte