Skip to main content

El grau en Nutrició Humana i Dietètica dona les claus per a un confinament saludable

El grau en Nutrició Humana i Dietètica dona les claus per a un confinament saludable

Mantenir una dieta equilibrada, una bona organització a la cuina o seguir regularment rutines d’exercici i de descans són alguns dels consells que, des del grau de Nutrició Humana i Dietètica, consideren essencials per mantenir un bon estat de salut. Unes recomanacions que cal tenir en compte especialment mentre duri el confinament i l’activitat diària habitual es vegi reduïda.
Segons explica Anna Vila Martí, coordinadora del grau en Nutrició Humana i Dietètica de la UVic–UCC, encara que no se surti de casa perquè es teletreballi o es continuïn els estudis de forma virtual, cal mantenir uns horaris fixos per llevar-se i anar-se’n a dormir, però també per menjar. “Potser haurem de valorar si cal eliminar o no algun àpat perquè l’activitat segurament serà menor que en una situació normal, però és important fer almenys l’esmorzar, el dinar i el sopar” diu.

L’organització a la cuina també pren una importància especial aquests dies. Segons Anna Vila, planificar els menús permetrà saber exactament quins productes necessitem comprar i, per tant, s’evitarà sortir de casa en més ocasions de les estrictament necessàries.

No picar per avorriment
Encara que també sigui necessari ajustar les quantitats dels menjar per tal d’evitar fer ingestes massa elevades mentre la nostra activitat sigui més baixa, cal seguir mantenint una dieta equilibrada i “incloure aliments dels diferents grups en quantitat adequada i en funció de l’activitat que portem”, explica Vila.

Els llegums, per exemple, “aporten nutrients molt interessants per mantenir un bon estat de salut i són de fàcil conservació.” Vila també aconsella consumir peix, tant si és fresc com congelat. Cal tenir especialment en compte l’opció d’omplir el congelador perquè el producte “es conserva i manté els mateixos valors nutricionals, i ens evitarà haver de sortir sovint a la peixateria”, diu.

A més, segons Vila, el fet d’estar moltes hores a casa pot fer augmentar les ganes de “picar” entre hores i que acabem menjant més del compte. Per aquest motiu, recomana tenir fruita a disposició per menjar entre àpats o bé substituir-la per un grapat de fruita seca i, sobretot, insisteix que el més important és “evitar tenir al rebost aliments rics en sucres, xocolates i greixos”.

Seguretat alimentària
Juntament amb l’organització a la cuina per planificar els menús i evitar sortides innecessàries als supermercats, segons assenyala la coordinadora del grau en Dietètica Humana i Nutrició, també és important “mantenir una bona higiene de la nevera i dels aliments”, que cal conservar a les temperatures corresponents i tenir en comptes les dates de caducitat de cada producte, especialment si són frescos.

Les xarxes socials s’omplen de consells
Durant aquests dies han sorgit diverses iniciatives de professors de la Facultat de Ciències i Salut del Benestar per difondre, a través de les xarxes socials, consells per promoure els bons hàbits alimentaris. La professora Rosa Maria Espinosa, del grau en Nutrició Humana i Dietètica, per exemple, ha penjat un vídeo on recomana que tothom segueixi amb la seva activitat habitual adaptant les rutines dins la llar i també que es mantinguin les visites als dietistes i altres professionals de la salut per via digital. La també professora del grau, Alba Reguant, mostra diàriament a través del seu compte d’Instagram una opció de menú saludable o sostenible per esmorzar, dinar, sopar o fer un snack.

D’altra banda, per mantenir un bon to físic des de casa, el Centre d’Estudis en Esport i Activitat Física proporciona rutines d’entrenament diari a través de les seves xarxes socials.

Comparteix a les xarxes:

Notícies

Aula Montessori de la UVic-UCC

La UVic-UCC passa a ser Training Center de l’Association Montessori Internationale

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), a través de la Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia, ha passat a ser centre formador de ple dret de l’Association Montessori Internationale (AMI). Aquesta institució, màxim òrgan mundial que acredita els formadors en pedagogia...

El Programa per a l'Atenció Integral per a Persones amb Malalties Avançades de la Fundació "La Caixa", premiat per la IAHPC

El Programa per a l’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades, premiat per la IAHPC

El Programa per a l’Atenció Integral per a Persones amb Malalties Avançades de la Fundació ”la Caixa”, amb el suport de la Càtedra de Cures Pal·liatives de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), ha rebut el premi Institutional Recognition Award 2024...

El Campus Motor Anoia – Centre de Formació de Circuit Parcmotor es converteix en centre vinculat a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya

El Campus Motor Anoia – Centre de Formació de Circuit Parcmotor es converteix en centre vinculat a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya

El Campus Motor Anoia - Centre de formació de Circuit Parcmotor s’ha convertit en centre de formació professional vinculat a la UVic-UCC, després que els responsables de les dues institucions signessin el conveni de vinculació, el 19 d’abril de 2024, a Castellolí. El director general...

Representants del CEEAF de la UVic-UCC i de l'empresa Uriach

La UVic-UCC i l’empresa de salut i benestar Uriach s’uneixen per desenvolupar solucions per al dolor crònic dels esportistes

El Centre d’Estudis en Esports i Activitat Física (CEEAF) de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i l’empresa Uriach, líder europea del sector Natural Consumer Health (productes naturals, potenciats per la ciència), s’han unit per col·laborar en el desenvolupament de...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte