Skip to main content

La UVic-UCC i Zyrcular Foods col·laboraran per formar dietistes-nutricionistes al sector de la proteïna alternativa

Signatura del conveni UVic-UCC i Zyrcular Foods

La UVic-UCC i Zyrcular Foods col·laboraran per formar dietistes-nutricionistes al sector de la proteïna alternativa

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i l’empresa especialitzada en la investigació i producció d’aliments de proteïna alternativa Zyrcular Foods col·laboraran per formar alumnes del grau en Nutrició Humana i Dietètica en l’àmbit de la proteïna alternativa. L’acord s’emmarca en la voluntat de l’empresa amb seu a Seva de teixir sinergies amb institucions acadèmiques de proximitat, compartir coneixement i ser un actiu empresarial també per a l’alumnat de grau i de màster que estudia a Osona.  

En aquest sentit, la UVic-UCC i Zyrcular Foods establiran relacions de caràcter acadèmic, científic i professional, i també desenvoluparan activitats de docència, investigació, transferència de coneixement i difusió de matèries d’interès comú. L’intercanvi d’informació sobre temes d’investigació serà un altre dels eixos de la nova col·laboració entre la Universitat i l’empresa.

El conveni entre la UVic-UCC i Zyrcular Foods també obre la porta a noves oportunitats de col·laboració entre aquesta empresa i el Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC en l’àmbit de la bioeconomia i el desenvolupament rural sostenible, consolidant així iniciatives que s’han anat gestant durant l’últim any. D’una banda, Zyrcular Foods tindrà un canal d’accés directe al món de la recerca i la innovació en àmbits essencials per a la seva activitat. Podrà participar en les noves propostes de projectes europeus en les que col·labora el CT BETA. D’altra banda, el centre tecnològic guanyarà capacitat per incorporar el sector privat a consorcis internacionals per a projectes europeus de gran abast. Per al CT BETA suposa, entre d’altres, poder disposar d’indústries on implementar proves pilot en condicions reals.

Zyrcular Foods disposa d’un equip d’innovació i desenvolupament d’aliments, una planta de producció amb seu a Seva i un equip comercial per distribuir els productes al sector retail i a la restauració. Actualment, des de la planta osonenca produeix hamburgueses “plant-based” amb sabor a pollastre, lluç i bacallà per a la cadena de congelats La Sirena, i sota la marca Amara produeix hamburgueses gastronòmiques per als supermercats gourmet Sánchez Romero de Madrid. La demanda creixent d’aquests productes per part dels consumidors s’explica per diverses raons, però especialment per motius de conscienciació mediambiental i sostenibilitat.

Nou màster en Alimentació i Sostenibilitat, el curs 2022-23

La col·laboració entre la UVic-UCC i l’empresa Zyrcular Foods es fa amb vista a la posada en marxa del nou màster en Alimentació i Sostenibilitat d'aquesta universitat que es troba pendent de verificació i que s’iniciaria el curs 2022-23. Tant el futur alumnat d’aquest màster com, ja a partir d’aquest curs, l’alumnat del grau en Nutrició Humana i Dietètica podran fer pràctiques en aquesta empresa. Les pràctiques acadèmiques curriculars permetran a l’estudiantat de quart curs conèixer les competències del dietista-nutrucionista en la indústria alimentària, ja sigui al departament de qualitat o bé al d’I+D. L’objectiu és que el o la dietista-nutricionista, en tant que agent de salut, pugui formar part en el desenvolupament d’aliments més saludables i amb millor convergència amb el medi ambient.

Signatura del conveni

Aquesta col·laboració s’ha establert en virtut d’un conveni que s’ha signat avui dijous a la seu del rectorat de la UVic-UCC, a Casa Convalescència, i que tindrà una durada inicial de dos anys. A l’acte hi han participat el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, la degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, Míriam Torres, i el CEO de Zyrcular Foods, Santi Aliaga. També hi ha assistit Sergio Ponsá, director del CT BETA, i Anna Vila, coordinadora del grau en Nutrició Humana i Dietètica.

Josep Eladi Baños ha agraït a l’empresa Zyrcular Foods que decidís establir-se a la comarca d’Osona i que hagi pensat en la UVic-UCC per establir sinergies. “La filosofia de la nostra universitat és col·laborar amb les empreses que convergeixen amb els nostres interessos”, ha subratllat. El rector també ha fet referència als canvis de patrons que hi haurà en l’alimentació de la població en els propers anys i, en aquest sentit, ha afegit que la recerca i la innovació seran determinants: “El futur sempre està per fer i haurem d’explorar alternatives diferents”. En referència al grau en Nutrició Humana i Dietètica, Baños ha comentat que “aquest és un bon acord que pot ajudar els nostres estudiants a aprofundir en molts aspectes de l’alimentació”.

Míriam Torres ha recordat que dos dels principals reptes als quals ens enfrontem com a societat són l’increment de població  i com alimentar-la de manera saludable i sostenible. Des del punt de vista alimentari, per afrontar aquests reptes hi ha diferents propostes, “entre elles, la transformació de les dietes, no només en saludables sinó també en sostenibles i això requerirà per al 2050 canvis substancials en la dieta i en l’obtenció d’aliments”. Torres també ha destacat que “a la nostra universitat, un dels eixos estratègics en la formació dels futurs dietistes-nutricionistes és el binomi alimentació-sostenibilitat, i esperem que amb aquesta nova aliança amb Zyrcular Foodes es vegi reforçat”.

Santi Aliaga ha celebrat la nova relació amb la UVic-UCC i ha destacat “la capacitat i les possibilitats que té el Centre Tecnològic BETA”. El CEO de Zyrcular Foods ha afegit que l’empresa té un repte que és “conjuntar nutrició, dietètica, restauració i alimentació i això ens ha de portar a buscar nous partners”. Aliaga ha remarcat que per a ells és estratègic i molt important “estar ubicats a la plana de Vic, on tenim una planta feta amb criteris de sostenibilitat 360º, i a prop d’una universitat com la vostra”. El seu objectiu és començar a generar equips de professionals que el dia de demà hauran de generar nou coneixement en nutrició i alimentació, perquè l’alimentació “s’haurà de concebre de manera global i sostenible”, ha dit.

Comparteix a les xarxes:

Notícies

Un moment de la jornada de portes obertes a l'edifici Miramarges

Prop de 3.000 persones visiten la UVic en una Jornada de Portes Obertes que torna a batre rècords de participació

Prop de 3.000 persones han visitat aquest dissabte la UVic en una nova edició de la seva Jornada de Portes Obertes, que un any més ha tornat a batre rècords de participació. Com en l’edició passada, la jornada ha pres la forma d’un festival...

BP Talent, un programa de formació transversal del Grup Bon Preu adreçat als estudiants

Es presenta a la UVic el BP Talent, un programa de formació transversal del Grup Bon Preu adreçat als estudiants

Ahir, la Sala Segimon Serrallonga va acollir la presentació del programa BP Talent 4.0., del Grup Bon Preu. Es tracta d’un programa dirigit a estudiants de 4t curs o acabats de titular de diferents universitats que ofereix un 1 any de formació transversal i retribuïda...

Paula Valls en una actuació recent al Paranimf de la UVic-UCC amb motiu de la celebració dels 10 anys del pacte federatiu entre la FUBalmes i la FUBages

La nova sessió de les UVic Ràdio Sessions oferirà dos concerts de la cantautora Paula Valls

El pròxim dijous 4 d'abril, en el marc de la tercera sessió de les UVic Ràdio Sessions, es duran a terme dos concerts de petit format a la Facultat de Medicina. En aquesta ocasió, la convidada serà la cantautora Paula Valls.Els dos concerts es...

El robot col·laboratiu GoFa

La FCTE disposa d'un robot col·laboratiu per a docència i recerca

La Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries (FCTE) disposa des d'aquest mes de març d'un nou robot destinat, fonamentalment, al grau en Enginyeria Mecatrònica. Es tracta del braç robòtic Gofa CRB 15000 d'ABB.El GoFa és un robot col·laboratiu de sis eixos, amb una velocitat...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte