Vés al contingut

La UVic-UCC participa al BIYSC amb un programa de nutrició i salut adreçat a estudiants internacionals d’entre 16 i 18 anys

La UVic-UCC participa al BIYSC amb un programa de nutrició i salut adreçat a estudiants internacionals d’entre 16 i 18 anys

La UVic-UCC participa aquest mes de juliol a la tercera edició del Barcelona Internacional Youth Science Challenge (BIYSC), un programa per potenciar l’interès per la ciència i l’excel·lència educativa en joves d’entre 16 i 18 anys de tot el món. La Universitat hi pren part a través del projecte de recerca Nutrition and Health International Youth Science Challenge, que ofereix conjuntament amb l’IDIBAPS (Institut d’Investigacions Biomèdiques Pi i Sunyer) i la Fundació Alicia. El projecte que han proposat als joves investigadors durant dues setmanes té com a objectiu trobar solucions per millorar la salut de la població a través del canvi d’estils de vida i fomentar hàbits saludables per prevenir determinades malalties, com ara la diabetis. 

La UVic-UCC és l'única universitat que participa al BIYSC (la resta d’institucions són centres de recerca) i ho fa a través de les investigadores Míriam Torres, Marta Rivera i Alba Reguant. Dels tres grans blocs de treball en què es divideix el programa de nutrició i salut, la UVic-UCC s’ha responsabilitzat del segon, dividit en tres sessions i centrat en les dietes sostenibles per a una població i un planeta saludables. El grup d’estudiants internacionals que hi pren part va treballar dijous i divendres des dels laboratoris del campus UVic, mentre aquest dilluns ho fan des de les instal·lacions de Món Sant Benet, al Bages. 

Una dieta saludable i sostenible
En el transcurs d’aquestes tres sessions se’ls ha plantejat el repte de desenvolupar una dieta saludable i sostenible a través de la cadena del sistema alimentari. Per una banda, han après els beneficis de la dieta mediterrània i l’alimentació saludable, així com la seva herència social i cultural. Per una altra, s’han centrat en l’impacte mediambiental de la producció alimentària i del consum a través de tot el procés productiu.

El projecte ha combinat el treball de camp amb pràctiques al laboratori i a la cuina, així com a l’ordinador, per cobrir tots els passos de la cadena alimentària i analitzar l’impacte ambiental i el contingut nutricional d’un àpat. Per això han analitzat la qualitat del sòl d’un hort i el contingut nutricional d’alguns dels vegetals i hortalisses que hi creixen. També han preparat un menú de dieta mediterrània, saludable i respectuós amb el medi ambient seguint el concepte de protein flip. Finalment, han analitzat la petjada ambiental de l’àpat.

Els altres dos grans blocs de treball del projecte se centren en la relació entre nutrició i diabetis, en unes sessions impartides per l’IDIBAPS, i en la promoció d’hàbits alimentaris saludables a través de la cuina, en unes jornades a càrrec de Fundació Alícia. 

Sobre el BIYSC
El BIYSC, impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera, té lloc del 9 al 20 de juliol a Catalunya, i té per objectiu estimular el talent científic entre joves de tot el món i encoratjar-los per seguir estudis científics i de recerca. En aquesta tercera edició el programa acull 90 estudiants de 23 nacionalitats diferents dels 5 continents, que han estat seleccionats d’entre les més de 300 sol·licituds rebudes. Durant dues setmanes, i a través de 10 projectes diferents, tenen l'oportunitat de treballar en onze centres de recerca d’excel·lència de Catalunya, i posteriorment disposen de cinc mesos per redactar una memòria sobre el projecte desenvolupat. Els autors dels dos millors treballs rebran dues beques per participar al proper London International Youth Science Forum (LIYSF).

Comparteix a les xarxes:

Notícies

Persona fent esport

La UVic becarà cada curs deu esportistes d’alt nivell vinculats a clubs esportius del territori

El Campus UVic de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha convocat les Beques Esportives Universitàries, una nova línia de beques dirigides a esportistes d’alt nivell. Les ajudes tenen com a objectiu atraure i retenir el talent esportiu d’estudiants que...

Aula Montessori de la UVic-UCC

La UVic-UCC passa a ser Training Center de l’Association Montessori Internationale

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), a través de la Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia, ha passat a ser centre formador de ple dret de l’Association Montessori Internationale (AMI). Aquesta institució, màxim òrgan mundial que acredita els formadors en pedagogia...

El Programa per a l'Atenció Integral per a Persones amb Malalties Avançades de la Fundació "La Caixa", premiat per la IAHPC

El Programa per a l’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades, premiat per la IAHPC

El Programa per a l’Atenció Integral per a Persones amb Malalties Avançades de la Fundació ”la Caixa”, amb el suport de la Càtedra de Cures Pal·liatives de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), ha rebut el premi Institutional Recognition Award 2024...

El Campus Motor Anoia – Centre de Formació de Circuit Parcmotor es converteix en centre vinculat a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya

El Campus Motor Anoia – Centre de Formació de Circuit Parcmotor es converteix en centre vinculat a la UVic-UCC

El Campus Motor Anoia - Centre de formació de Circuit Parcmotor s’ha convertit en centre de formació professional vinculat a la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), després que els responsables de les dues institucions signessin el conveni de vinculació, el 19...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte