Skip to main content

La UVic-UCC s’adhereix al Clúster de la Indústria de l’Esport (INDESCAT)

INDESCAT

La UVic-UCC s’adhereix al Clúster de la Indústria de l’Esport (INDESCAT)

Des d’aquest mes de maig, la UVic-UCC ja és membre del Clúster de la Indústria de l’Esport (INDESCAT), una entitat privada sense ànim de lucre que té com a objectiu principal aglutinar les empreses i entitats vinculades al món de l’esport per tal de desenvolupar accions que millorin la competitivitat d’aquestes empreses i del seu entorn. “L’adhesió de la UVic-UCC en aquest clúster català de la indústria de l’esport permetrà a la universitat participar en la dinàmica de col·laboració i trobar noves sinergies i oportunitats al sector que beneficiaran els diversos centres i unitats de la institució”, explica Javier Peña, director del Centre d’Estudis en Esport i Activitat Física.

El professor del grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Isaac Taberner, realitzarà les funcions de representant de la UVic-UCC al clúster, amb el propòsit de dinamitzar l’activitat d’INDESCAT a la universitat i cercar sinergies amb centres i facultats que es puguin beneficar dels serveis oferts per un ens que cada vegada té una major activitat al nostre país.

La voluntat d’INDESCAT és ajudar els seus membres a identificar i abordar noves oportunitats de negoci que poden provenir de la innovació, la internacionalització, la formació o el finançament mitjançant grups de treball, jornades o acords de col·laboració amb altres institucions. Actualment INDESCAT representa més de 80 entitats i empreses de tot tipus de segments i dimensions que ofereixen serveis i productes a tot el mercat de l’esport i l’activitat física. La facturació global del clúster de la indústria esportiva -formada pels segments dels esdeveniments esportius, instal·lacions, i béns i serveis-, és de gairebé 1.500 milions d’euros.

A banda de la UVic-UCC també formen part del clúster la UB, UAB, UPF, UPC, URL, INEFC, LEITAT, EURECAT, Unió de Federacions Esportives de Catalunya i Ajuntament de Barcelona.

Els beneficis de ser membre d’INDESCAT

Les actuacions i serveis d’INDESCAT es vehiculen a partir de sis eixos estratègics: innovació, talent, emprenedoria, internacional, visibilitat i networking. Ser membre d’aquesta entitat reporta diversos beneficis. En l’àmbit del coneixement, significa accedir a estudis de mercat i tendències, grups de treball per temes específics, cerca de partners i accés a línies d’ajut, el programa INDESCAT Knowledge&Learning, formacions i jornades divulgatives en diferents camps. Pel que fa a l’àmbit de la innovació, la internacionalització i l’emprenedoria, els membres d’INDESCAT reben acompanyament en l’impuls a la internacionalització, en esdeveniments, fires i missions tant nacionals com internacionals i en totes les fases de l’emprenedoria.

Des del punt de vista de la comunitat i el sector, formar part d’INDESCAT representa poder disposar d’una àmplia xarxa de contactes amb partners, entitats i clústers amb els quals establir aliances, executar projectes o mantenir relacions comercials nacionals i internacionals, entre altres. També suposa poder accedir a sessions específiques de networking, borsa de treball i concursos del sector, relacions institucionals, visibilitat a web i xarxes socials i accés a la comunitat (slack), entre altres avantatges.

Respecte al finançament, ser membre d’INDESCAT suposa disposar de línies d’ajuts d’institucions (ACCIÓ, SGE, Ministeri, Comissió Europea, etc.), desenvolupament de projectes entre membres del clúster  AEI i acompanyament en la presentació de projectes a inversors nacionals i internacionals.

Comparteix a les xarxes:

Notícies

Connectivity Days

La 2a edició dels Connectivity Days de la UVic-UCC acosta les tecnologies immersives a la ciutadania

La conferència performativa “Laringes impossibles: veus més enllà dels límits del cos”, a càrrec de Maria Arnal i Sergio Sánchez-Ramírez, de la Fundació Èpica La Fura dels Baus, Barcelona Supercomputing Center (BSC) i Start + U, va inaugurar dimarts passat, al Paranimf de la Universitat...

D'esquerra a dreta, Xavier Altafaj, Dra. Ángeles García Cazorla, Mireia Olivella i Natalia Alexandra Julià Palacios

L’aminoàcid L-serina mostra la seva eficàcia per tractar pacients amb mutacions dels gens GRIN

Un assaig clínic dut a terme entre l’Institut de Recerca Sant Joan de Déu · Hospital Sant Joan de Déu, l'Institut de Neurociències de la Universitat de Barcelona (UBneuro), l’IDIBAPS i la UVic-UCC, i liderat per la Dra. Àngels Garcia-Cazorla...

Passeig literari

“No creguis res que en vers no entri”: Torelló acull un passeig literari en honor a Segimon Serrallonga

Més d’un centenar de persones van participar el diumenge 14 d’abril en la ruta literària “No creguis res que en vers no entri”, que l’Aula Segimon Serrallonga i l’Ajuntament de Torelló van organitzar en honor a l’escriptor i professor Segimon Serrallonga. Aquest passeig, dut a...

Persona escrivint un formulari

La UVic posa en marxa un nou màster universitari en Recerca Participativa en Salut amb vista al curs vinent

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) posarà en marxa el curs vinent el nou màster universitari en Recerca Participativa en Salut, una iniciativa innovadora que proporcionarà als professionals de la salut les eines i els coneixements necessaris per aprofundir en...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte