Eduroam és una iniciativa de TERENA que facilita la mobilitat de les persones investigadores i estudiants europees, ja que els ofereix connectivitat en els seus desplaçaments a la resta d'institucions que estan connectades a Géant. D'aquesta manera, les persones usuàries de les institucions que participen en Eduroam tenen accés a Internet a través de les xarxes de la resta d'institucions participants.

La connexió d'una persona a la xarxa de la institució visitada (sempre que aquesta participi en Eduroam) és semblant a la connexió a la xarxa de la seva pròpia institució d'origen: el codi/nom i la clau/contrasenya necessaris per autenticar-se són els mateixos que els que s'utilitzen a la institució d'origen i l'única diferència pot ser el mètode d'accés a la xarxa.

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya participa en el projecte Eduroam, donant accés a persones de la UVic-UCC i a persones usuàries d'altres institucions participants en Eduroam, mitjançant la coordinació del CESCA (Centre de Supercomputació de Catalunya), que realitza l'enllaç tècnic i administratiu entre les diferents institucions.

Per conèixer més sobre aquesta iniciativa:

Amb el suport de

eduroam  rediris  cesca  geant2

 

 

 

Mètodes d'accés

Accés 802.1x
Accés Web
Contacte Domini de les persones usuàries

SSID: eduroam

ANUL·LAT

eduroam@uvic.cat
@uvic.cat

Un cop validada la teva identitat, tindràs accés a Internet i podràs accedir a:

  • Web: HTTP, HTTPS
  • Correu: IMAP, IMAPs, POP3, POP3s, SMTP
  • Altres: túnels SSH

Credencials d'accés

Per tal d'accedir a la Xarxa WiFi de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, és necessària la validació amb unes credencials que t'hauran estat donades en la teva institució d'origen, formades per:

  • Codi/Nom + @domini (per exemple, nom.cognom@uvic.cat)
  • Clau/Contrasenya que utilitzes normalment a la teva institució d'origen

El codi i clau són els que s'utilitzen normalment per llegir correu, etc. El domini (@domini) depén de la institució d'origen. En el cas de la UVic-UCC és @uvic.cat. Aquest domini es pot obviar si et trobes físicament a la UVic-UCC i ets de la UVic-UCC. Si et trobes en un altre centre amb suport Eduroam, hauràs d'especificar-lo.

Configuració

802.1x (SSID: eduroam)
Aquest forma de connexió és molt més segura i més aconsellable. En aquest cas hauràs de configurar l'ordinador, seguint una d'aquestes guies:

Cobertura

Actualment hi ha cobertura a varis punts dels campus de la UVic-UCC.