Vés al contingut
Comunicació Científica

Postgrau
en Comunicació Científica

Reivindica el valor la investigació científica, fes-la més accessible i comunica-la a la societat.

78 Titulats
Classes presencials a Barcelona
Sessions dinàmiques basades en la filosofia “Aprendre fent”
Paga la matrícula al teu ritme amb SeQura

Keyfacts


Modalitat / Lloc
Semipresencial
 / 
Barcelona
Vic

Inici
Octubre del 2024

Idioma
Espanyol

Edició
5a

Finalització
Juliol del 2025

Crèdits
30

Horari
Divendres, de 16.00h a 21.00h

Image
logo EDUSCOPI
gdpr*
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce
Camp automàtic utilitzat pel vincle amb salesforce

Què aprendràs?


A comunicar, difondre, divulgar i transferir coneixement científic en tots els formats i canals. El Postgrau en Comunicació Científica contribueix al desenvolupament de les teves habilitats comunicatives i creatives per poder transmetre el coneixement. Aquest postgrau, coorganitzat amb EDUSCOPI t'ofereix les eines que et preparen per formar part dels professionals que milloren la nostra societat fent més accessible l'educació científica.

  • Reconeixes les potencialitats i limitacions dels principals formats i canals existents per implementar estratègies de comunicació social de la ciència.
  • Dissenyes i executes projectes i estratègies de difusió en aquests canals de comunicació, tenint en compte les característiques del canal, el treball a divulgar, els objectius de l'estratègia, el públic objectiu, etc.
  • Reconeixes els beneficis de la comunicació social de la ciència, tant a nivell individual com institucional i social.
  • Contribueixes en el debat sobre l'estat actual de la comunicació social de la ciència.
  • Aprens aplicant els coneixements amb casos pràctics, desenvolupament de projectes i avaluació entre iguals.
  • Cerques i analitzes críticament exemples reals d'estratègies i productes comunicatius.
  • Participes activament en les activitats de disseny i execució de productes, així com en l'avaluació entre iguals.
  • Reforces la teva marca personal mitjançant la publicació i la difusió dels projectes desenvolupats en el marc del postgrau.

 

Equip docent


Direcció

Salva Ferré

Salva Ferré

Fundador i codirector de l'empresa Eduscopi, dedicada a la comunicació, divulgació i educació científica.

Sergi Solà

Sergi Solà

Coordinador del Grau en Periodisme, Facultat d'Empresa i Comunicació de la UVic-UCC.


  • Salva Ferré.

    Llicenciat en Biologia i doctor en Bioquímica i Biologia Molecular per la UB. Editor de llibres de divulgació i autor d’articles divulgatius i de llibres de text de ciències. Ha coordinat un equip pioner en la creació de llibres de text multimèdia a l’editorial Digital-Text/Océano. Actualment, és el fundador i codirector d’Eduscopi, empresa dedicada a la divulgació, comunicació i educació científica i tecnològica.


  • Zoila Babot.

    Doctora en Bioquímica al IIBB amb cinc anys d’experiència postdoctoral al Salk Institute, EUA. Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental per la UPF. Actualment, és la cap de Comunicació del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST). Abans ho havia estat del CRAG i del CMRB.


  • Míriam Cañas.

    Llicenciada en Biologia per la UB, va cursar un postgrau en Gestió de la Informació a l’Empresa a la UPC. Treballa com a editora i redactora del contingut audiovisual i gestiona les xarxes socials de l’Hospital Clínic de Barcelona. Actualment, és la cap de Comunicació Digital del Parc de Salut MAR.


  • Anna Ramon.

    Llicenciada en Biologia i màster en Comunicació Científica i Ambiental per la UPF. Des del 2011, és la responsable de comunicació del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) on, entre altres tasques, ha definit el Pla de Comunicació que reconeix el Pla Estratègic del centre.


  • Pilar Jiménez.

    Graduada en Ciències Empresarials per la UOC i màster en Comunicació, Relacions Públiques i Protocol per l’ESERP Business School. Fou alumna del Curs d’Especialització en Comunicació Científica de la UVic-UCC. Actualment, és la cap de comunicació de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC). 


  • Toni Pou.

    Llicenciat en Física per la UB i amb estudis de teoria literària en la mateixa universitat. Responsable de la secció de ciència al diari ARA i col·laborador en diferents mitjans de comunicació. És autor de diversos llibres de divulgació científica. Ha coordinat un equip pioner en la creació de llibres de text multimèdia a l’editorial Digital-Text/Océano. Actualment, és el fundador i codirector d’Eduscopi, empresa dedicada a la divulgació, comunicació i educació científica i tecnològica.


  • Sònia Estradé.

    Llicenciada en Física i doctora en Nanociències per la UB. Investigadora en el grup LENS-MIND del Departament d'Electrònica de la Facultat de Física de la UB i professora en aquest mateix departament. Especialista en ciència i gènere. A més, és presidenta de l'Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues de Catalunya (AMIT). 


  • Estibaliz Urarte.

    Llicenciada en Biologia per la UN i doctora en Agrobiologia Ambiental per la UPNa, especialitzada en Fisiologia vegetal. Fou alumna del curs d’especialització en Comunicació Científica de la UVic-UCC. És autora del blog El Jardín de Mendel. Des del 2018, és la responsable de comunicació a l'Àrea de Participació del Pacient en Recerca de la Fundació Sant Joan de Déu.


  • Karma Peiró.

    Periodista especialitzada en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) des de 1995. Cofundadora i directora de la Fundació Visualització per la Transparència (ViT) i coautora de l'informe Intel·ligència artificial. Decisions Automatitzades a Catalunya, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCat) (2020).


  • Lídia Aguilera.

    Doctora en Enginyeria Electrònica, ha desenvolupat la seva carrera científica a prestigiosos centres de Bèlgica i Espanya. Va ser responsable de Business Development a la Universitat de Luxemburg. Actualment, dirigeix l'Àrea Industrial Partnerships del Parc de Recerca de la UAB, des d’on apropa els diferents grups de recerca a les empreses.


  • Susaina Figuera.

    Màster en Comunicació Empresarial i Tecnologies digitals per la UPF. Va realitzar el programa Vicens Vives de lideratge i compromís cívic a ESADE. És cap d'Innovació de la FCRI, àrea que impulsa projectes enfocats a divulgar i fomentar la col·laboració indústria-acadèmia i a promoure la transferència de coneixement cap al teixit empresarial.


  • Helena González-Burón.

    Llicenciada en Biologia i doctora en Biomedicina, especialitzada en genètica. Cofundadora del grup de divulgació científica Big Van Ciencia, on coordina projectes d’educació científica en l'àmbit europeu. Actriu i formadora d’habilitats de comunicació pública, ajuda a comunicar ciència en un llenguatge apropiat per a un públic no especialitzat.


  • Ricardo Moure Ortega.

    Biòleg i doctor en Biotecnologia. Aprenent d'interpretació i de cant. Col·laborador a Órbita Laika. Actualment, fa monòlegs amb Big Van Ciencia i parla sobre ciència a El gallo que no cesa de RNE, en la seva secció AMourePorLaCiencia. Ha treballat amb Buenafuente i al Club de la Comedia. www.ricardomoure.com 


  • Anna Morales.

    Graduada en Nanociència i Nanotecnologia per la UAB i en el màster en Ciència de Materials a l'EPFL (Lausanne), on hi està fent el doctorat. En l'actualitat, estudia el ciment a través d'entendre el món de les coses petites: el Nanomón. Creadora del canal divulgatiu SizeMatters on parla de nanociència entre d’altres.


  • Guillermo Fernández.

    Consultor independent per a museus i exposicions i desenvolupa diverses activitats docents relacionades amb museus. És autor de El museo de ciencia transformador i El lenguaje museográfico. És fundador d’un spin-off a la fundació elBullifoundation, elBulli1846, dedicada als museus d'empresa; i és membre cofundador del col·lectiu El Museu Transformador.


  • MINERVA LÓPEZ.

    Professional del màrqueting i de la comunicació, amb més de 12 anys d'experiència en estratègia Digital, Social Media, Branding, Màrqueting i gestionant projectes i equips de manera efectiva. Actualment, treballa com a digital project manager a Basetis.


  • Heber Longás.

    Llicenciat en Biologia i en Bioquímica, es va formar en Disseny i Infografia periodística. Ha treballat en les seccions d'infografia de El Mundo i El País divulgant notícies científiques. Actualment, crea infografies en la seva pròpia companyia Fundamentium. Ha rebut diversos premis internacionals d'infografia com el The Society for News Design.


  • Dani Jiménez.

    Llicenciat en Ciències Físiques per la UB, graduat en el màster d’Història de la Ciència per la UAB i en el màster de Formació del professorat per la UPC. Divulgador científic i director de l'empresa de divulgació CreaCiència. Ha treballat i col·laborat amb diferents mitjans de comunicació, i actualment dirigeix i presenta l’Efecte Wow al Canal Super3.


  • Josep Perelló.

    Doctor en Física i catedràtic al Departament de Física de la Matèria Condensada de la UB. Va crear el grup de recerca OpenSystems-UB. Ha estat responsable de l’Oficina de Ciència Ciutadana de Barcelona (OCCB). Des del 2009, ha comissariat diverses exposicions i projectes de ciència i art.


  • Aleix Fauró.

    Actor, dramaturg i director. Es va formar a La Casona i a l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia. Cofundador i codirector de la companyia de teatre La Virgueria. Compagina les seves tasques de direcció a La Virgueria amb la impartició de classes d’Interpretació a l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia.


  • Sara Constán .

    Llicenciada en Periodisme i especialista en màrqueting i comunicació digital. Més de 10 anys d'experiència en la gestió de perfils a les xarxes socials; redacció de continguts i campanyes a Social Ads i Google. Actualment, treballa com a digital project manager a Basetis.


  • Octavi Planells .

    Llicenciat en Biologia i Màster en Comunicació Científica. Redactor, gestor de contingut i de projecte en tot tipus de mitjans, online i offline, des de l'any 2008. Des del 2016, al
    equip de comunicació corporativa de Basetis


  • Joan Frigola.

    Director del Departament de Comunicació de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic-UCC. Investigador del grup Learning, Media & Social Interactions (LMI).


  • NEKANE TERRADES.

    Llicenciada en Biotecnologia per la UdL i doctora en Medicina i Recerca Traslacional per la UB. Va ser alumna del Postgrau en Comunicació Científica de la UVic-UCC. Actualment, es dedica a la il·lustració científica al seu propi projecte, Catalyzing Science.


  • Mònica Ramoneda.

    Llicenciada en periodisme per la UAB i amb especialització en Comunicació Científica de la UVic-UCC. Ha treballat a diversos mitjans de comunicació com a periodista digital i actualment és la responsable de Comunicació i Formació d'Eduscopi. És autora del llibre Internament, publicat per l'editorial Angle


  • Oithan Iturbide .

    Graduat en Biologia per la Universitat de Navarra i màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental. Col·labora a diversos mitjans de comunicació amb articles d'opinió i ciència i porta la direcció de Next Door Publishers, editorial dedicada a la divulgació de la ciència.


  • Marina Espasa .

    Escriptora, traductora i crítica literària. Ha publicat dues novel·les (La dona que es va perdre i El dia del cèrvol) i ha traduït al català obres de Virginie Despentes, H.D. Thoreau, Judith Butler, Rebecca Solnit i Deborah Levy. Escriu crítica literària al diari ARA i treballa a la programació literària de la llibreria Finestres, de la qual és cofundadora


Casos d'èxit


Patrícia Canut Hund- foto

Tenir un professorat variat i expert et fa agafar un munt de perspectives diverses dins de l'àmbit de la comunicació científica. Gràcies al postgrau, he engegat un projecte de divulgació científica amb perspectiva de gènere

Patrícia Canut Hund, Autònoma col·laboradora a l’IFCRI, ICREA, Eduxarxa i representant de Lutravioleta

Procés d'accés


El procés d’admissió comença amb una primera entrevista on s’avaluarà la teva candidatura. L’objectiu de l’entrevista és el de garantir que la formació és adequada a les teves necessitats i que en puguis treure el màxim rendiment així com també assegurar la qualitat del grup que cursarà el programa.


Un cop finalitzat el procés d’admissió, has d’omplir el formulari de preinscripció i fer el pagament del 10% del preu del programa (mínim 200€).  

Aquest import va a compte de la matrícula i et reserva una plaça en el programa. Aquest import no està subjecte a descomptes. 


Si has estat admès al programa, podràs escollir formalitzar la matrícula abonant l'import en un únic pagament, o seleccionar un dels pagaments fraccionats i pagar al teu ritme. 
Pots consultar quines quotes s’adapten més al teu ritme al simulador que apareix al menú flotant de cada programa. L’import màxim fraccionable amb SeQura són 8.000 €. Aquesta opció només està disponible per a targetes de crèdit associades a entitats bancàries espanyoles. 


Tens el perfil per entrar al nostre programa?

Bonificacions i ajuts


Empreses i institucions que matriculin 3 o més alumnes: 10%
UVIC Alumni: 10%
Estudiants UVic: 10%

Consulta les bonificacions que pots obtenir durant el procés d’admissió.


Aquest programa es pot bonificar a través de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (FUNDAE). Una entitat que gestiona el crèdit que les empreses destinen a la formació dels seus treballadors.

Per a més informació, posa't en contacte amb nosaltres al telèfon 93 881 55 22 o per correu bonificacio.fundae@uvic.cat 


Activitats


Del laboratori a la ciutadania: allò imprescindible per dominar l'art de la divulgació científica
Modalitat: 
Online
  |  
Idioma: 
Espanyol
  |  
Preu: 
Gratuït