Vés al contingut

Taller sobre les característiques de les tòfones

Descripció

El taller "Alimentació: introducció a l’anàlisi sensorial i a l’observació microscòpica. Aplicació a l’estudi de trufes silvestres i de productes elaborats amb elles", pren les tòfones silvestres com a objecte d'estudi i pretén donar elements per iniciar-se en l'estudi de les característiques sensorials dels aliments i en el coneixement de les seves propietats físiques.

El taller s'organitza en dos blocs:
- Introducció teòrica per donar a conèixer l'origen, el cultiu, la recollida, la descripció i morfologia de la tòfona mitjançant un audiovisual.
- Experimentació, per l'observació de la tòfona al microscopi, la identificació de les característiques olfactives de diferents tòfones, i tast guiat de productes elaborats amb tòfona.

Responsables

Consol Blanch, investigadora del grup de recerca Biodiversitat, Ecologia, Tecnologia i Gestió Ambiental de la UVic-UCC.

Amb la col·laboració d’Albert Hueso, col•laborador de l’Ajuntament de Centelles i professor del cicle formatiu de la Fundació Kreas.

Objectius

- Donar a conèixer l'origen, l’experimentació, el cultiu i la recollida de la tòfona.
- Dur a terme un acostament a la investigació universitària en l'àmbit de la qualitat dels aliments.

Observacions

Aquest taller està previst per al dijous 18 de desembre, de 8:30 a 11:00 hores, a l’IES Pere Barnil de Centelles, per tal de fer-lo coincidir amb la Fira de la Tòfona de Centelles. Per tant, és un taller tancat per al qual no s’obriran inscripcions tot i ser una activitat de la SC'14.

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte