Teamwork</br>to scale the heights

Teamwork
to scale the heights

Bespoke teaching


Bespoke teaching

Comitted to sustainable development

Comitted to sustainable development

Student-centred training


Student-centred training

Personal growth, all-round training

Personal growth, all-round training

We strive for excellence


We strive for excellence

News
 • 29.09.2015

  La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i Càritas Arxipestral de Vic han signat avui un conveni de col·laboració per a la realització d’un curs de peó d’indústria càrnia a través del qual es formaran persones en risc d'exclusió social. El rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i el director de Càritas, Jaume Saborit, han rubricat l'acord aquesta tarda a la Sala de Juntes del Rectorat del campus UVic.

  El rector ha posat de relleu "la vinculació contínua amb Càritas, la implicació amb l'àmbit de la inserció laboral i la vinculació a nivell formatiu i de recerca en l'àrea de la indústria càrnia per part de la UVic-UCC". Al seu torn, Saborit ha destacat que "col·laboracions com aquesta són molt importants per a la cohesió social i la convivència, i això dóna valor afegit a la Universitat i a la ciutat". Tots dos han destacat la vinculació a tres bandes entre la UVic-UCC, Càritas i el teixit empresarial de la comarca.

  En el marc d’aquesta col·laboració, la UVic-UCC cedirà a Càritas l’Aula Planta Pilot de la Carn del campus UVic amb un descompte del 75% sobre el preu establert de lloguer de l’espai. Aquesta bonificació és excepcional i obeeix a la responsabilitat social de la UVic-UCC en matèria de marginació i discriminació de col·lectius i persones. El curs de peó d'indústria càrnia s'organitza des de Càritas Arxipestral de Vic i s’emmarca en el Programa Operatiu Pluriregional de Lluita Contra la Discriminació 2007-2013, cofinançat pel Fons Social Europeu. El període de la formació teòrica és el mes d’octubre de 2015, amb un total de 102 hores -48 de les quals són específiques en manipulació de la carn- distribuïdes en 12 sessions. Un cop après el contingut del curs (desossar i especejar porc, vedella i pollastre, fer productes elaborats amb la carn, prevenció de riscos laborals, manipulació d'aliments, etiquetatge i envasat, higiene alimentària i carnet de carretó elevador), els alumnes faran 100 hores de pràctiques en diverses empreses del sector.

 • 28.09.2015

  La UVic obté una dada d’ocupabilitat millor que la de la resta d’universitats en 11 de les 16 àrees de coneixement que contempla l’últim informe de l’Agència per la Qualitat de Sistema Universitari Català (AQU) sobre la inserció laboral de la població titulada a les universitats catalanes, fet públic el 2014 i que correspon als graduats el curs 2009-2010. És el cas d’Agrària Tècnica (90% UVic / 77’4% mitjana catalana), Informació i Comunicació Tècnica (92’3% / 90’9%), Tecnologies Avançades de la Producció (96% / 90’6%), Tecnologies Avançades de la Producció Tècnica (92’9% / 86’1%), Biologia i Natura (83% / 76’6%), Documentació (100% UVic / 93% mitjana catalana), Economia i ADE (100% / 91’9%), Empresarials (96% / 82’9%), Diplomats sanitaris (86’5% / 85’77% de la mitjana catalana), Farmàcia i Ciència i Tecnologia dels Aliments (UVic 100% / 90%), i Filologies Modernes (92’6% / 88’5%). Pel que fa la taxa d’ocupació de Turisme de la UVic (83%) és igual a la mitjana catalana. D’aquestes cal destacar Economia i ADE, i Farmàcia i Ciència i Tecnologia dels Aliments amb una taxa d’ocupació del 100%.

  L’informe també permet veure amb quines condicions s’han inserit al mercat de treball els estudiants que han pogut fer aquest pas. Amb contractes indefinits i quantitativament ben remunerats hi trobem la majoria dels graus circumscrits a l’àrea d’Enginyeria i Arquitectura. Els exestudiants de les àrees de coneixement vinculades a estudis de Tecnologies Avançades de la Producció són els que ostenten una millor situació laboral: el 84% tenen un contracte fix i gairebé el 90% guanyen més de 2.000 euros al mes. També destaca la qualitat de l’ocupació dels treballadors que tenen estudis vinculats a Documentació, Economia i ADE i Empresarials: el percentatge de contractes fixos està per sobre del 50% i els sous oscil·len entre els 2.000 euros bruts mensuals i quantitats superiors.

  L’estudi de l’AQU s’elabora des de l’any 2001 amb una periodicitat trianual. Té en compte totes les universitats de la xarxa d’educació superior de Catalunya, tant les públiques com les privades. Les persones enquestades en aquest cinquè informe van ser entrevistades el primer semestre del 2014, aproximadament tres anys i mig després d’haver finalitzat els estudis. En aquest cas, els enquestats són graduats de l’any 2010. Les dades de l’informe de l’AQU es presenten a partir de 5 àmbits de coneixement –que no tenen perquè correspondre’s forçosament amb els actuals–, dels quals depenen un total de 16 àrees de coneixement que engloben diversos graus.

 • 29.06.2015

  Un projecte d’emprenedoria que ha comptat amb el suport i la col·laboració de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya ha estat un dels 5 seleccionats, dels 138 realitzats arreu de l’Estat espanyol, per a ser exposat i presentat al Palau de Congressos de Girona, davant la reina d’Espanya, en el marc de les jornades del fòrum Impulsa de la Fundació Princesa de Girona.

  El projecte, anomenat “Re-viure”, l’han portat a terme 25 alumnes de quart d’ESO de l’Institut Mare de Déu de la Candelera de l’Ametlla de Mar, que han creat un hivernacle a base de material reutilitzat i n’han fet l’automatització a través d’un ordinador creat per ells mateixos a partir de material d’altres ordinadors que ja no servien. La UVic-UCC, a través de la Unitat d’Emprenedoria i el Centre d’Innovació i Formació en Educació (CIFE), juntament amb la Fundació Trilema han fet el seguiment del projecte. Totes dues entitats són promotores d’ “Educar el talent emprenedor”, un programa de formació que ofereix al professorat les claus per a l’entrenament de la competència emprenedora a l’aula, així com l’acompanyament en el disseny i la implantació de projectes de foment del emprenedoria en els centres educatius.

  La segona edició del programa, que s’ha realitzat de l’octubre de 2014 al maig de 2015, ha estat centrada en “Aprendre a emprendre”. Aquesta ha inclòs tres jornades presencials de formació per iniciar la metodologia de projectes d'emprenedoria i la manera d'avaluar-la a classe amb acompanyament dels docents en el disseny del projecte; visites als centres participants per fer l’acompanyament i l’avaluació del disseny i implantació d'un projecte d'emprenedoria; i una jornada autonòmica de bones pràctiques amb la presentació dels projectes implantats i una reflexió sobre la repercussió que han tingut en l'aprenentatge dels alumnes. La formació s’ha realitzat a Aragó, Castella-Lleó, Catalunya (Vic), Comunitat Valenciana i Extremadura.

 • 29.06.2015

  El rector de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Jordi Montaña, i el director general de la Fundació Ship2B, Xavier Pont, van signar dijous un conveni de col·laboració entre ambdues entitats. La finalitat d'aquest acord és l'impuls de projectes innovadors, rendibles, escalables i d'alt impacte social, en el marc dels programes d'acceleració de la Fundació Ship2B. En aquest sentit, la UVic-UCC oferirà mentoratge i assessorament en els projectes que participen al programa B-Challenge, el programa d'acceleració d'innovacions socials, i intentarà replicar models de negoci social d'èxit en altres indrets, amb emprenedors locals, entre altres.

  Ship2B (www.ship2b.org) és una fundació que té per missió impulsar projectes, públics i/o privats, d'innovació social, amb l'objectiu de donar resposta a les problemàtiques i els reptes econòmics, socials i mediambientals de la societat. Des de la Fundació s'entén una empresa social com la que té per missió i intenció la resolució d'un problema social o mediambiental clarament identificat, que busca ser econòmicament sostenible i rendible, que prioritza la reinversió dels beneficis en la causa social i que es comporta èticament. 

  Per aconseguir el seu objectiu disposen de dos programes d'acceleració per a emprenedors, B-Challenge i B-Ready, i la seva comunitat d'impacte, B-Funders. A través d'aquests, Ship2B selecciona els millors projectes, els hi busca mentors i els ajuda a obtenir finançament. En aquest cas, el rol de la UVic-UCC és el d'assessorar els projectes escollits i, si hi ha possibilitat, posar-los en contacte amb els seus grups de recerca a través de l'Oficina de Recerca i Transferència de Coneixement (OTRI). 

  Alguns dels projectes accelerats des de la Fundació Ship2B l'any 2014 són una plataforma online per intercanviar joguines de segona mà, una xarxa professional per a empreses que volen contractar persones amb discapacitat, o una plataforma que recompensa les coses bones que fas pel teu entorn, entre altres.

 • 27.06.2015

  27.06.15.-  Avui dissabte, la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC ha acollit la segona edició del torneig classificatori de la World Robot Olympiad (WRO), competició de robòtica d'origen asiàtic que impulsa la Fundació EducaBOT, adreçada a joves estudiants d’entre 7 i 15 anys. Hi han participat nou equips provinents de Vic, Platja d’Aro, la Garriga, Vilassar de Mar, Torelló i Sant Salvador de Guardiola.
   
   
  L’equip "Els Marrecs de Vilassar" de Vilassar de Mar, format per Ariadna Pagès, Nil Toledano i Eduard Pucurull, han estat els guanyadors de la categoria Regular Elementary per a estudiants de 7 a 12 anys; mentre que els "Nebitobi" de Sant Salvador de Guardiola, format per Néstor Bravo i Biel Majó, han guanyat en la Regular Junior High, categoria per a estudiants de 13 a 15 anys. Els vencedors tindran accés a la final estatal que tindrà lloc al Cosmocaixa a Barcelona, el proper 11 d’octubre, i que competiran per aconseguir lloc a la final mundial que es disputarà a Doha (Qatar) a finals de novembre. El campionat s’emmarca en el conjunt de 18 tornejos classificatoris que la Fundació EducaBOT organitza enguany a tot l’Estat.
   
  El repte a resoldre enguany estava inspirat en la descoberta dels fons marí. Una de les peculiaritats d’aquesta competició és que el robot s’ha de construir completament el mateix dia de la competició i només es pot utilitzar material de la marca Lego en un camp de joc d’unes dimensions de 2’37m x 1’15m.
   
  El lliurament de premis ha anat a càrrec de Carles Soler, president de la Fundació EducaBOT, i del Dr. Jordi Villà, vicerector de Recerca i Professorat de la UVic-UCC. Carles Soler ha destacat que la World Robot Olympiad és "una oportunitat d'aprenentatge i de noves experiències", hi ha desitjat que els participants hagin gaudit tot aprenent. Per la seva banda, Jordi Villà, ha felicitat tots els participants per la qualitat dels robots i els ha encoratjat a seguir treballant cada dia per arribar a ser bons enginyers.
   
  El programa de Robòtica Educativa de la UVic-UCC organitza competicions de robòtica per tal de fomentar les vocacions científiques i tecnològiques i desenvolupar habilitats en l’àmbit tecnològic. També busca fomentar un itinerari formatiu integral en l’àmbit de la robòtica, des de l’educació primària i secundària fins al graduat i doctorat universitaris.
   
  Equips participants:
   
  Regular Elementary amb el repte “Pearl diving” : Arobot Dangerous (Platja d’Aro), Marrecs de Vilassar (Vilassar de Mar), Roboticat Vallès Elementary (La Garriga), Pescamoons EV3 (Torelló) i Arobot LegoUniverse (Platja d’Aro).
   
  Regular Junior High, amb el repte: Treausure Hunt: Nebitobi  (Sant Salvador de Guardiola), Arobot Infinity (Platja d’Aro) Cataplans (Vic) i Roboticat Vallès Junior (La Garriga).
   
 • 12.06.2015

  12.06.15.- La cinquena edició de la Internacional Workshop on Higher Education (IWHE), que organitza la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) al Campus UVic, s'ha tancat avui. El certamen ha permès potenciar i visibilitzar l'activitat acadèmica i de recerca que es desenvolupa a la Universitat i ha contribuït a posicionar-la a nivell internacional. Durant aquests quatre dies, han visitat el Campus UVic acadèmics, professors i investigadors internacionals de prestigi que han mantingut xerrades i debats amb els experts locals per tal de dimensionar internacionalment la recerca que es porta a terme a la UVic-UCC. La IWHE també ha permès establir aliances entre professors i universitats per tal de desenvolupar projectes de recerca conjunts en el futur.
   
  Les jornades de workshop es van inaugurar dimarts amb la conferència de Colin Fudge, president del Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT). Fudge va parlar del futur de la institució universitària en un entorn canviant i globalitzat i va assenyalar les tendències en educació superior que cal tenir en compte per a la planificació estratègica. «Cal implantar una estratègia de futur per ser millors i no necessàriament per a ser més grans», va afirmar el professor, que també va destacar «l'ambició i la joventut» de la UVic-UCC com a dos elements que la poden ajudar a tirar endavant. La inauguració de la IWHE va estar presidida pel rector, Jordi Montaña, que va destacar el valor del certamen com a eina «per a conscienciar a tots els estaments de la comunitat universitària i a l'entorn empresarial dels beneficis, reptes i requeriments de l’estratègia internacional». A l'acte també hi va assistir Enric Banda, director de l’Àrea de Ciència i Medi Ambient de l’Obra Social “la Caixa”, l'entitat que patrocina la IWHE.
   
  Desenes d'experts de diverses àrees de coneixement
   
  Al llarg de la cinquena edició de la Internacional Workshop han passat per la UVic-UCC experts d'àrees de coneixement molt diverses. La doctora en Psicologia per la Universitat de Harvard, Shelley Carson, va oferir ahir una conferència sobre la creativitat en el marc de les sessions sobre Economia i Empresa. Carson va explicar com la desinhibició cognitiva contribueix a la creativitat a través d’una sessió molt dinàmica. La doctora està convençuda que “la creativitat enriqueix la nostra vida” i creu que “tothom té potencial per ser extremadament creatiu”. “La preparació, la incubació, la il·luminació, l’avaluació, l’elaboració i la implementació són els passos de la creativitat”, va afegir. En aquest sentit, Carson aposta per cultivar l’espontaneïtat, ja que considera que la desinhibició cognitiva potencia l'esperit creatiu de les persones.
   
  L'esport també es va fer un lloc a la IWHE per primer cop des que es va posar en marxa aquest certamen. El director del Centre d'Estudis en Esport i Activitat Física (CEEAF) de la UVic-UCC, Javier Peña, va encetar dimecres un simposi sobre esports col·lectius. Peña va parlar de l'anàlisi del rendiment esportiu i va dibuixar les oportunitats que s'obren ara amb les noves tecnologies. Tot seguit, el doctor de la Universitat Politècnica de Cartagena i expert en màrqueting esportiu, José Antonio Martínez, va analitzar la rendibilitat dels patrocinis. Martínez va recomanar a les empreses patrocinadores que busquin l'exclusivitat. Per últim, el professor de la Universitat de Vigo, Carlos Lago Peñas, va parlar dels mètodes per conèixer el rendiment dels equips de futbol.
   
  Durant aquests quatre dies, també han visitat el Campus UVic professors i acadèmics d'universitats i institucions de tot el món que treballen en altres àmbits, com ara la salut, les humanitats, la tecnologia, la robòtica, les biociències o l'estudi del paisatge. La cinquena edició de la IWHE ha estat també una bona oportunitat per donar a conèixer la feina dels grups de recerca o les càtedres de la UVic-UCC.
   
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6