Vés al contingut

El tast amargant de la bioinformàtica

Descripció

En els humans, la capacitat de percebre el gust de la PTC s'hereta com un tret autosòmic dominant. El gen que determina aquest caràcter es diu TAS2R38 i té uns quants al·lels. Els dos al·lels més freqüents en les poblacions humanes són l'al·lel PAV, que permet sentir el gust de la PTC, i l'al·lel AVI; els individus homozigots AVI/AVI no poden sentir el gust de la PTC. El gen TAS2R38 codifica per una proteïna (un receptor del gust) que s'expressa a la membrana d'unes cèl·lules especials de les papil·les gustatives.

En aquest taller examinarem quina diferència hi ha, a nivell molecular, entre les persones que poden sentir el gust de la PTC i les que no.

Responsable

Mireia Olivella, investigadora del Grup de Recerca Bioinformàtica i Estadística Mèdica de la UVic-UCC.

Lloc

Aula T106 de la Facultat de Ciències i Tecnologia. Campus Torre dels Frares de la UVic-UCC

Data

Dimecres 18 i divendres 20 de novembre

Horaris

Sessió 1: de 9:00 a 10:30 hores                                                

Sessió 2: de 11:00 a 12:30 hores

Destinataris

Estudiants de Batxillerat.

Objectius

Donar a conèixer als estudiants de Batxillerat la Bioinformàtica

Places/sessió

25 (NO QUEDEN PLACES EL DIA 20/11)

 

<< Torna al llistat d'activitats

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte