Vés al contingut

Alimentació: introducció a l’anàlisi sensorial i a l’observació microscòpica. Aplicació a l’estudi de tòfones silvestres i de productes elaborats amb elles

Descripció

El taller pren les tòfones silvestres com a objecte d'estudi i pretén donar elements als participants per iniciar-se en l'estudi de les característiques sensorials dels aliments i en el coneixement de les seves propietats físiques.

El taller s'organitzarà en diferents blocs:

  • Introducció teòrica conjunta per donar a conèixer l'origen, el cultiu, la recollida, la descripció i morfologia de la tòfona mitjançant un audiovisual.
  • Experimentació, per l'observació de la tòfona al microscopi, i la identificació de les característiques olfactives de diferents tòfones, i tast guiat de productes elaborats amb tòfona.

Responsables

Consol Blanch, investigadora del Grup de Recerca Biodiversitat, Ecologia, Tecnologia i Gestió Ambiental i del Centre Tecnològic BETA (Centre Tecnio) de la UVic-UCC.

Albert Hueso, La Nu-Nutrició de Centelles.

Data

Dijous, 17 de desembre de 2015  (A l’IES Pere Barnils de Centelles)

Horari

De 08:00 a 10:00 hores

Lloc

IES Pere Barnils de Centelles

Destinataris

Estudiants d’ESO, batxillerat, CFGS i universitaris, i públic en general

Objectius

  • Donar a conèixer l'origen, el cultiu, la recollida i les propietats de la tòfona.
  • Dur a terme un acostament a la investigació universitària en l'àmbit de la qualitat dels aliments.

Observacions

  • Es valoraran els qüestionaris amb les respostes als tastets dels diversos productes.
  • Activitat realitzada  en col·laboració amb l’Ajuntament de Centelles.

<< Torna al llistat d'activitats

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte