Pasar al contenido principal

Esther Dalfó participa al VII Worm Meeting

Esther Dalfó participa al VII Worm Meeting

La Dra. Esther Dalfó, professora agregada de Ciències Bàsiques a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC ha participat i coorganitzat el VII Spanish Worm Meeting, un congrés celebrat a l’ICFO (Institut de Ciències Fotòniques, Castelldefels) i al CRG (Centre de Regulació Genòmica, Barcelona) durant els dies 28 i 29 de març. Entre les entitats col·laboradores destaca la participació de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC. 

Aquesta és la setena trobada biennal per a la comunitat científica del territori espanyol que treballa amb C elegans (Caenorhabditis elegans). Aquest organisme és un nematode que s’utilitza per fer recerca bàsica als laboratoris. Es tracta d’un model senzill que serveix per explicar vies evolutives i mecanismes molt més complexos, ja que conserva moltes de les vies de senyalització i mecanismes amb la resta de mamífers. D’aquí la seva rellevància per a l'estudi de malalties humanes.

En el marc del congrés, la Dra. Dalfó va fer l'obertura de l’acte i va presentar els seus resultats sota el títol The Small GTPase RAC1/CED-10 Is Essential in Maintaining Dopaminergic Neuron Function and Survival Against α-Synuclein-Induced Toxicity. En aquesta xerrada la Dra. Dalfó va explicar part de la seva recerca, basada en la investigació de malalties neurodegeneratives, concretament la malaltia de Parkinson. A partir del model de C elegans i corroborat amb models cel·lulars humans, l’equip liderat per la Dra. Dalfó ha demostrat recentment que, a la malaltia de Parkinson, una proteïna anomenada RAC1, que és esencial per mantenir la supervivència de les neurones dopaminèrgiques, les primeres que resulten afectades en aquesta malaltia, no funciona correctament.

Actualment ja s’estan estudiant els mecanismes que depenen d'aquesta proteïna per trobar possibles tractaments.

Contacta con nosotros

Si tienes alguna duda, tenemos la respuesta

Contacto