Pasar al contenido principal

El 5è Congrés de Conducta posa de relleu que els suports i els serveis són claus per millorar el desenvolupament i el benestar de les persones amb discapacitat intel·lectual

El 5è Congrés de Conducta posa de relleu que els suports i els serveis són claus per millorar el desenvolupament i el benestar de les persones amb discapacitat intel·lectual

  • Els més de 600 professionals que participen al Congrés de Conducta i al Congrés Europeu de Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual evidencien un interès creixent pels trastorns de comportament.
  • El Dr. Pere Bonet, impulsor d’aquest fòrum, ha estat homenatjat per les entitats organitzadores, Althaia i Ampans.

Aquest dijous, 23 de maig, s’ha donat el tret de sortida a la 5a edició del Congrés Estatal sobre les Alteracions de la Conducta i la 12a edició del Congrés Europeu de Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual organitzats per la Fundació Althaia, AMPANS i l’Associació Europea per la Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual (EAMHID). Hi participen més de 600 persones de l’àmbit de la salut mental, l’atenció directa, ensenyament i famílies.

Sota el títol Dels serveis i programes als drets, el Congrés ha posat de relleu la importància dels suports i serveis a les persones amb trastorns de conducta associats a la discapacitat intel·lectual per desenvolupar-se i millorar la qualitat de vida. Mitjançant els suports en xarxa i comunitaris, es redeuixen els comportaments desafiants i les persones i les seves famílies guanyen en benestar.

Una de les experiències que s’han presentat és el treball comú que porten a terme des dels àmbits social i de la salut les fundacions AMPANS i Althaia, que són un model des de fa anys en l’abordatge de la discapacitat intel·lectual i de les malalties mentals.

En l’obertura del congrés, Pere Bonet, membre del comitè organitzador, ha posat en valor aquesta aliança estratègica iniciada fa 20 anys. Per això i com a impulsor, juntament amb Pere Rueda, d’aquest certamen ha estat homenatjat aquest matí per les dues entitats organitzadores.

La periodista i comunicadora Sílvia Coppulo ha estat l’encarregada de pronunciar la conferència inaugural que ha titulat de “L’estigma a l’estima” en què ha parlat del paper dels mitjans de comunicació per avançar en la inclusió i combatre l’estigma social de les malalties mentals. 

Congrés europeu

Aquesta tarda s’ha obert també el Congrés Europeu de Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual. Sota el títol Working Together: the mental wellbeing of people with intellectual disabilities and their families in their communities i a través de debats i la presentació d'estudis científics a càrrec de nombrosos experts de prestigi internacional, tracta sobre com millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental des dels diferents serveis i àmbits –educatius, sanitaris, comunitaris.

El programa inclou una quarantena de ponents de primer nivell i rellevància internacional, entre els quals Roger Banks, president de la EAMHID; Jeanne M. Farr, directora executiva de l’associació nord-americana NADD (An Association for persons with developmental disabilities and mental health needs); Sui Lin, professora d’entorns d’aprenentatge inclusius de la Universitat de Ciències Aplicades de Windesheim i líder acadèmica de l’Equip de Necessitats Educatives Especials a l’Acadèmia LEARN! de VU Amsterdam; Richard Hastings, expert en discapacitats intel·lectuals i del desenvolupament –inclòs l’autisme–, investigació familiar, necessitats educatives especials i intervenció primerenca, així com Bo Hejlskov, neuropsicòleg especialista en l’atenció i educació especial.

Contacta con nosotros

Si tienes alguna duda, tenemos la respuesta

Contacto