Pasar al contenido principal

La UVic-UCC reforça la col·laboració amb la Fundació TicSalut Social

La UVic-UCC reforça la col·laboració amb la Fundació TicSalut Social

L’objectiu de l’acord és contribuir a generar el context idoni per a la formació dels estudiants i impulsar la recerca, especialment en l’àmbit de l’Enginyeria Biomèdica
 

Amb l’objectiu d’ampliar les experiències formatives dels estudiants i impulsar el desenvolupament de la recerca des d’una perspectiva multidisciplinar, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i la Fundació TicSalut Social han signat un conveni de col·laboració. L’ acord rubricat ahir pel rector Jordi Montaña i pel director de la Fundació TicSalut Social, Francesc Garcia Cuyàs, vol reforçar l’aliança ja existent entre la Universitat i la Fundació, que l’any 2013  van crear conjuntament la Càtedra de TIC i Salut, amb seu a la Universitat.

La finalitat del conveni és promoure les relacions de caràcter acadèmic, científic i professional entre ambdues institucions, així com l’intercanvi d’experiències sobre temes d’interès comú. També facilitarà la formació de pràctiques dels estudiants de la UVic-UCC mitjançant l’acolliment d’estudiants en les instal·lacions de TicSalut Social i facilitarà la realització de Treballs de Final de Grau, entre altres col·laboracions, com ara la realització de master classes i xerrades informatives sobre les tendències del sector, per part dels professionals de la Fundació TicSalut Social.

Aquest acord tindrà un èmfasi especial en l’àmbit dels estudis d’Enginyeria Biomèdica. En un moment en què les tecnologies travessen tots els àmbits de la vida, és l’àmbit de la salut, i específicament l’àmbit de l’Enginyeria Biomèdica, on s’entreveuen els avenços tecnològics més espectaculars i amb major impacte social. En aquest context, el perfil de l’enginyer biomèdic és cabdal per facilitar la transferència d’aquesta tecnologia a la pràctica assistencial.

Els estudis d’Enginyeria Biomèdica que ofereix la UVic combinen el coneixement dels aspectes de l’enginyeria més rellevants en l’àmbit de la salut, com ara la  intel·ligència artificial, amb uns fonaments sòlids de la biologia humana i la medicina, per fer que aquests professionals siguin capaços  d’aportar solucions tecnològiques als reptes clínics que planteja la pràctica assistencial. El grau, que s’imparteix en la Facultat de Ciències i Tecnologia, té un focus especial en l’explotació del Big Data derivat de les dades biomèdiques que ha de permetre la transició cap a la medicina personalitzada. Des de la bioinformàtica fins a l’anàlisi de senyals i imatges biomèdiques, l’estudiant adquireix una mirada polièdrica sobre l’estat de salut de les persones i la seva caracterització.

D’altra banda, la Fundació TicSalut Social està formada per diverses administracions públiques involucrades en els àmbits de la salut, el benestar social i les tecnologies de la informació i la comunicació així com també per agrupacions d’hospitals i centres sanitaris. La seva actuació se centra en la funció d’observatori, en l’elaboració del mapa de tendències i el mapa d’experiències  en Tic i Salut, en la funció d’innovació, i en l’e-salut; en la salut 2.0, entre altres, amb l’objectiu de convertir-se en el referent del sector salut i social que impulsa la innovació en l’ús de les TIC com a instrument per a la transformació del model assistencial.

Segons Jordi Montaña “amb aquest acord es consolida el vincle amb la Fundació TicSalut Social, un agent clau de l’àmbit de les tecnologies digitals en la salut, i s’aposta decididament per fomentar les experiències formatives dels estudiants en entorns professionals.” El passat mes de Febrer la UVic-UCC formalitzava també la signatura d’un conveni amb la Fundació Mobile World Congress, un altre dels agents principals en la transformació digital dels serveis.

Per Francesc Garcia Cuyàs l'acord suposa "una oportunitat per aprofundir en la relació iniciada amb la creació de la Càtedra TIC Salut, des d’on s’impulsa l’ús de les TIC dintre del sector salut i social mitjançant la identificació de projectes d'innovació i de recerca". A més, ha valorat molt positivament "la idea d’incorporar en els nostres projectes a estudiants en pràctiques des d’una marcada vocació formativa i atorgar-los un bagatge que els serà molt útil posteriorment en el món professional.”

Contacta con nosotros

Si tienes alguna duda, tenemos la respuesta

Contacto