Vés al contingut

Objectiu 2 - Fam zero

Objectiu 2.

Posar fi a la fam, assolir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició, i promoure l’agricultura sostenible

La protecció del pasturatge a l’arc mediterrani

Les comunitats pastorals estan en decadència als territoris de l’arc mediterrani, i per contra la seva prevalença aporta múltiples beneficis a la societat.

És en aquest ontext que el projecte Pactores analitza els punts de trobada i les dissensions entre les expectatives i pràctiques de les comunitats de pastors i les expectatives i demandes de la societat.

I ho fa abordant els tres elements principals del sistema pastoral: les pastures, les persones i els béns i serveis que produeixen, amb l’objectiu d’analitzar els factors que limiten la viabilitat d’aquests agro-ecosistemes, identificar bones pràctiques i divulgar la necessitat de protegir-los.

Altres projectes i iniciatives

  • Campanya de recollida d’aliments per a la Creu Roja
  • Projecte "L’agroecologia com a resposta sistèmica i sostenible en contextos de desplaçament forçat"

Enllaços

  • Accés al web del projecte Pactores

Protagonista

Marta Rivera-Ferre

Investigadora de la Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris

L’única manera de mirar cap a un futur sostenible en l’àmbit agroalimentari és posant en valor l’agricultura familiar i promovent sistemes alimentaris més sostenibles i justos que avancin cap a la transformació social i la sobirania alimentària en el marc de sistemes alternatius.

Els plantejaments tècnics i científics s’han de complementar amb coneixements i pràctiques agroalimentàries locals i tradicionals.

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte