Vés al contingut

Objectiu 12 - Consum i producció responsables

Objectiu 12.

Garantir modalitats de consum i producció sostenibles.

Economia circular en el sector de l’oli d’oliva

El projecte Colive utilitza la cadena de valor de l’oli d’oliva com a exemple per comprendre els processos i els condicionants socioeconòmics sota els quals els agricultors i les PIMES alimentàries desenvolupen estratègies de comercialització col·lectiva viables i nous models de negoci circulars per valoritzar els aliments locals, els residus agroalimentaris i els subproductes. La comercialització exitosa de l’oli d’oliva és un element clau del projecte, com també ho és la valorització i comercialització apropiades dels residus i subproductes generats durant el processat, de fins a 9 milions de tones anuals.

Altres projectes i iniciatives

  • Estratègia de prevenció de residus i pla de residus
  • Activitats de foment del reciclatge
  • Potenciació dels canals de tramitació i gestió electrònics

Enllaços

Protagonista

Mercè Boy Roura

Mercè Boy Roura

Investigadora del Centre Tecnològic BETA

El projecte Colive utilitza la cadena de valor de l’oli d’oliva com a exemple per comprendre els processos i els condicionants socioeconòmics sota els quals els agricultors i les PIMES alimentàries desenvolupen estratègies de comercialització col·lectiva viables i nous models de negoci circulars per valoritzar els aliments locals, els residus agroalimentaris i els subproductes. La comercialització exitosa de l’oli d’oliva és un element clau del projecte, com també ho és la valorització i comercialització apropiades dels residus i subproductes generats durant el processat, de fins a 9 milions de tones anuals.

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte