Objectiu 12.
Garantir modalitats de consum i producció sostenibles.
Economia circular en el sector de l’oli d’oliva
El projecte Colive utilitza la cadena de valor de l’oli d’oliva com a exemple per comprendre els processos i els condicionants socioeconòmics sota els quals els agricultors i les PIMES alimentàries desenvolupen estratègies de comercialització col·lectiva viables i nous models de negoci circulars per valoritzar els aliments locals, els residus agroalimentaris i els subproductes. La comercialització exitosa de l’oli d’oliva és un element clau del projecte, com també ho és la valorització i comercialització apropiades dels residus i subproductes generats durant el processat, de fins a 9 milions de tones anuals.
Altres projectes i iniciatives
- Estratègia de prevenció de residus i pla de residus
- Activitats de foment del reciclatge
- Potenciació dels canals de tramitació i gestió electrònics
Enllaços
Protagonista
Mercè Boy Roura
Investigadora del Centre Tecnològic BETA
El projecte Colive utilitza la cadena de valor de l’oli d’oliva com a exemple per comprendre els processos i els condicionants socioeconòmics sota els quals els agricultors i les PIMES alimentàries desenvolupen estratègies de comercialització col·lectiva viables i nous models de negoci circulars per valoritzar els aliments locals, els residus agroalimentaris i els subproductes. La comercialització exitosa de l’oli d’oliva és un element clau del projecte, com també ho és la valorització i comercialització apropiades dels residus i subproductes generats durant el processat, de fins a 9 milions de tones anuals.