Per què som capaços de sentir diferents gustos, dolça, amarg...? Quins són els gens del sentit del gust? En aquest taller aprendràs quins són els gens del sentit del gust i, concretament, ens centrarem en l'estudi del gust de la PTC (Feniltiocarbamida), una substància que per algunes persones té un gust molt amarg mentre que per d'altres no té cap gust. En els humans, la capacitat de percebre el gust amarg de la PTC s'hereta com un tret autosòmic dominant determinat pel gen TAS2R38. En aquest taller examinarem quina diferència hi ha en aquest gen entre les persones que poden sentir el gust de la PTC i les que no. Coneixeràs bases de dades que proporcionen informació molt important sobre els gens, les proteïnes i els trets o malalties genètiques associades. També coneixeràs algunes eines bioinformàtiques importants. |
|
Assignatures vinculades | Biologia, química, informàtica. |
A qui va dirigit | Alumnes de 1r i 2n de batxillerat científic i/o tecnològic i CFGS. |
Metodologia |
Aquest taller es farà a través de videoconferència o webinar utilitzant la plataforma Zoom. |
Durada | 1,5h |
Material necessari per part del centre | Aula d'Informàtica |
Horari | A concretar amb el centre |
Coordinació | Departament de Biologia de Sistemes (UST). |
Responsable | Malu Calle |