Vés al contingut

Unitat d'Emprenedoria

Unitat d'Emprenedoria de la UVic-UCC

Tens una idea emprenedora i vols fer-la realitat?

La Unitat d'Emprenedoria és l'oficina que dóna suport a les persones amb idees (alumnes, exalumnes, investigadors, grups de recerca de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya) per afavorir la creació de noves empreses en l'àmbit industrial, tecnològic, de serveis i social.

Aquesta unitat pretèn impulsar la creació d'empreses, si pot ser innovadores, de base tecnològica, amb capacitat de creixement i amb vocació de generar ocupació de qualitat en el territori. També promou l'autoocupació dels joves graduats.

Àmbits d'intervenció

Per assolir aquesta fita la Unitat d'Emprendoria actua en els següents àmbits d'intervenció:

Esquema

 

 1. Formació Inicial: inclou la possibilitat de realitzar tallers que desenvolupin les competències emprenedores com:
 • Emprendre en temps de crisi.
 • Creativitat i innovació per al desenvolupament d'una idea de negoci.
 • De la idea a l'acció: el pla d'empresa.
 • Presentacions eficaces amb l'elevator pitch.
 1. Informació: informació sobre fonts de finançament, tràmits a seguir per legalitzar l'activitat, premis i concursos d'emprenedoria, entre altres.
 2. Assessorament personalitzat: sessions individuals per a l'anàlisi i viabilitat de la idea de negoci utilitzant el pla d'empresa com a eina de treball.
 3. Allotjament: oferir opcions d'allotjament a les empreses de nova creació en els diferents vivers d'empresa que tenim a la seva disposició.
 4. Formació: catàleg de formació reglada i no reglada que faciliti la professionalització de l'emprenedor.  Així com l'opció de realitzar un Projecte Fi de Grau Innova.
 5. Consolidació de les empreses de creació recent: Un cop allotjades se'ls ofereixen serveis comuns com sales de reunions, telefonia, internet, xarxa de contactes, seguiments..., amb la finalitat de donar suport a la seva continuïtat i creixement.
 6. Recerca i transferència: Paticipació en congressos i trobades de referència per aportar-hi les experiències desenvolupades per donar visibilitat al nostre projecte emprenedor.

Objectius d'actuació

Els principals objectius de la Unitat d'Emprenedoria són:

 • Fomentar actituds i competències emprenedores de manera transversal i en els diferents nivells educatius.
 • Potenciar la creació d'empreses/entitats competitives, socials i sostenibles que incorporin factors d'innovació i tecnologia.
 • Oferir a les empreses/entitats de creació recent, allotjament temporal.
 • Oferir assessorament als grups de recerca de la UVic que fomentin la creació d'spin-offs.
 • Promoure el creixement i la consolidació de les empreses/entitats de creació recent.
 • Creació d'una plataforma que vinculi el coneixement procedent dels grups de recerca i la capacitat d'innovació de la UVic al servei de les empreses i emprenedors del territori.
 • Implicar els professionals i empresaris de la nostra zona d'incidència en la transmissió de la seva experiència emprenedora i com a espònsors de les activitats que desenvolupin.
 • Fomentar la coordinació entre els agents implicats (administració local, universitat, agents socials i econòmics i entitats de referència) que permetin una atenció integral a l'emprenedor.
 • Desenvolupar una línia d'investigació sobre reptes i obstacles en el foment de l'emprenedoria i la creació d'empreses.

Contacta'ns

icon-location-dark
Campus Miramarges - Edifici F. c/ Sagrada Família, 7 - 08500 Vic, Barcelona

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte