Vés al contingut

Setmana lila a la #bibliouvic 2024: 3, 2, 1...

Del 4 al 10 de març de 2024                                                                                                                                        (Biblioteca de Miramarges)

Setmana Lila a la #bibliouvic 2024: 3, 2, 1... 

3 , 2 , 1... és un compte enrere i per quin motiu hem triat aquest any un compte enrere? No és la Setmana Lila una activitat feminista?

Tots els indicadors mostren un món cada dia més desigual, tot i els esforços fets des dels feminismes. Als països "desenvolupats" vivim un miratge d'equitat i a la resta les condicions de vida de les dones, lluny de millorar, dia a dia es fan més complicades.

 Les dones som les primeres a patir les conseqüències de qualsevol desastre natural, social, econòmic o ambiental. Els fons que puguin ser destinats a la recuperació d'aquests desastres mai no van a parar a les mans de qui realment aixeca de nou un territori, un país, un cos.

I d'aquí el compte enrere. L'emergència climàtica que es viu en l'àmbit global fa necessari un replantejament de fons de la nostra manera de viure i de les prioritats dels governs. Dins d'aquest nou plantejament, els feminismes han de tenir un paper destacat, perquè el verd i el lila pateixen la mateixa malaltia.

Els títols d'aquesta Setmana Lila han estat triats des d'aquesta premissa, alguns de forma directa, altres mirant des dels marges. La forma de fons per a la seva presentació dins la biblioteca és una circumferència trenada que engloba tot de "pensaments i connexions" liles per tal de representar un desig i una demanda.

Exposem i compartim a les xarxes i a la web de la biblioteca aquesta selecció bibliogràfica, que aterra a la biblioteca a través de l'exposició: "Setmana Lila a la #bibliouvic 2024: 3, 2, 1...”. Per a cada llibre s'ha triat una frase o un fragment que el representa. Enguany, el CEIG (Centre d'Estudis Interdisciplinaris de Gènere) i la Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures han elaborat una selecció de llibres que permet ampliar la col·lecció de la biblioteca pel que fa a temàtica feminista.

 

6 de març de 2024                                                                                                                                                           (Biblioteca de Miramarges)

Acció de vinculació de les exposicions

“Emergència climàtica: reinici del sistema” i “Setmana Lila a la #bibliouvic 2024: 3, 2, 1...” 

El 15 de febrer la Biblioteca de Miramarges va inaugurar l'exposició "Emergència climàtica: reinici del sistema", una mostra bibliogràfica que es va presentar en el marc del Programa d'activitats del curs 2023-2024 per l’emergència climàtica a la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya.

El 6 de març a les 12:45h aquesta exposició va fer un gir visual inesperat, i mitjançant la girada de les cartel·les, es va transformar. Les frases seleccionades extretes de cada llibre van girar i canviar de color, del verd al lila. Les noves frases vinculaven ecologia amb feminisme, quedant d’aquesta manera integrades com a extensió de l'exposició de la Setmana Lila a la #Bibliouvic.

En aquesta acció reivindicativa hi han participat diverses persones relacionades amb les dues temàtiques, entre les quals trobem Joan Vinyets. Vinyets és autor del llibre Un món en clau F. Ens cal un món en clau F; F de feminisme, de futur i de felicitat, una obra que l'any passat va tancar la "Setmana Lila a la #bibliouvic 2023", Aquest any, hi ha volgut participar amb la voluntat de donar continuïtat al projecte.

Descobreix els detalls

 

7 de març de 2024                                                                                                                                                           (Campus de Miramarges)

D'entre la sèrie d’activitats que es van celebrar a la UVic-UCC entorn del Dia Internacional de les Dones, la Comissió de Gènere de la colla castellera dels Emboirats amb la col·laboració de les estudiants de periodisme Cristina Arumí i Maria Guitart van organitzar un pòdcast de temàtica feminista. Les companyes de la biblioteca Montse Aguilar i Sílvia Amador van ser convidades a participar-hi com a col·laboradores. D'entre altres temes, es va debatre sobre literatura feminista i autores d'aquest gènere, qüestions en què les nostres companyes van aportar el seu punt de vista.

Aquesta exposició treballa de manera explícita un o diversos Objectius de desenvolupament sostenible

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte