Vés al contingut

Arriba la segona edició dels Connectivity Days, l’espai d’experimentació immersiva i de creació de realitats tecnològiques de la UVic-UCC

Estudiants en l'edició de l'any passat

Arriba la segona edició dels Connectivity Days, l’espai d’experimentació immersiva i de creació de realitats tecnològiques de la UVic-UCC

Una conferència performativa a càrrec de Maria Arnal i Sergio Sánchez-Ramírez, de la Fundació Èpica La Fura dels Baus, Supercomputing Center Barcelona (BSC)  i Starts +EU, “Laringes impossibles: veus més enllà dels límits del cos”, donarà el tret de sortida a la segona edició dels Connectivity Days, un espai d’experimentació immersiva per a la simulació i creació de realitats tecnològiques de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Serà el 16 d’abril, a les 19 h, al Paranimf de la UVic-UCC (rambla Hospital, 50 – Vic).

La inauguració donarà pas a dos dies més de Connectivity Days, enguany amb el títol “Neurones, algoritmes i... acció!”, el 17 i 18 d’abril, des de les deu del matí i fins a les sis de la tarda, organitzats per la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC) de la Universitat i l’Ajuntament de Vic, al Paranimf de la UVic-UCC i a la Sala Gòtica adjunta. Hi podran prendre part, de forma gratuïta, tant estudiants i personal de la UVic-UCC, com la ciutadania en general. “Són unes jornades pensades per acostar les tecnologies més punteres i disruptives al món de l’empresa i la comunicació, com també per donar-les a conèixer als estudiants, les empreses i les organitzacions”, assenyala Montse Casas, coordinadora dels Connectivity Days. I afegeix: “Els Connectivity Days fugen de mostrar els avenços en allò que és estrictament tecnològic i posen l'accent en com aquestes tecnologies contribueixen i modifiquen el procés de construcció de coneixement, sigui en un àmbit artístic, en la generació de contingut o en el sector acadèmic”. 

Veus més enllà dels límits del cos 

En la conferència performativa, Maria Arnal, Sergio Sánchez i diversos científics de BSC recorreran la història de les veus sintètiques a través d’una meditació sònica, a l’hora que experimentaran en directe amb els interiors dels diversos models de veus entrenats que estan duent a terme, veus i formes de cantar fins ara impossibles, gràcies a la intel·ligència artificial. “Ens endinsarem a la intel·ligència artificial amb una creació que combina la recerca conjunta de ciència, tecnologia i art”, assenyala Casas. 

Experiències immersives per a l’aprenentatge i la creativitat

En l’edició del 2024 dels Connectivity Days es creen dinàmiques interactives a partir del valor tecnològic i artístic com a noves formes d’accés al coneixement. S’hi vol mostrar com l’ús de les tecnologies immersives és una de les principals tendències en l’àmbit educatiu i formatiu, ja que permeten interactuar amb escenaris professionals simulats i potencien l’aprenentatge amb experiències creatives i immersives. El seu caràcter experiencial fa possible reproduir situacions, reptes i facilitar la solució de problemes que es plantegen en el context de l'activitat empresarial.  

Josep Burgaya, degà de la FEC, destaca que els entorns virtuals tindran cada vegada un paper més important en el món de l’empresa, la comunicació i la formació i que, per això, és important explorar noves eines que permetran experiències immersives de gran utilitat amb vista a l’aprenentatge i la creativitat. I afegeix: “L’ús de tecnologies immersives és una de les principals tendències en l’àmbit educatiu, atès que fan possible interactuar amb escenaris professionals simulats i potencien l’aprenentatge amb experiències creatives i vivencials.” Així mateix, indica que “són tecnologies que anem implementant i incorporant als nostres graus, que mostren l’enfocament de la Comunicació Audiovisual de la UVic-UCC i del cicle formatiu de grau superior en Animacions en 3D, Jocs i Entorns Interactius de Teknós (Campus Professional de la UVic)”. 

El concert d’Eufòria, Experiències XR i animacions digitals 360º 

Els diversos estands dels Connectivity Days oferiran fins a sis experiències immersives per a la simulació de realitat tecnològiques, que es presentaran a l’speaker’s corner. Així, s’hi recollirà, a l’estand 3Cat “Eufòria 360º, l’experiència immersiva multicàmera que et transporta al Palau Sant Jordi”. Serà el 17 d’abril, a les 12 h i a les 18 h, i el 18 d’abril, a les 11 h, i la presentació anirà a càrrec de Ferran Molinas, cap de realització de Continguts Digitals a 3Cat, i Francesc Mas, gestor de Projectes d’Enginyeria, Recerca i Innovació a 3Cat. També hi haurà un estand d’Onion Lab sobre imaginar el futur a través de l’art, el disseny i la tecnologia. En farà l’exposició Roger Salvatella, Pr Communication, el 17 d’abril, a les 13 h, i el 18 d’abril, a les 12.30 h. 

D’altra banda, amb el títol de “Districte AR: Experiències de la realitat augmentada”, Telefónica presentarà la seva experiència el 17 d’abril, a les 11 h, i el 18 d’abril, a les 10.30 h, sota el guiatge d’Arturo Castro, account manager, i Alejandro Castillo, responsable de Comunicació a DeuSens. Seidor presentarà, el 17 d’abril, a les 12.30 h, i el 18 d’abril, a les 12 h, “Nous espais immersius per a la formació i la comunicació corporativa”, amb una presentació que anirà a càrrec de Magí del Campo, consultor sènior de Projectes EdTech a Seidor Opentrends. El 17 d’abril, a les 10.30 h, a l’speaker’s corner, Marc Gomariz, codirector de Landscapes i Festival MIRA mostrarà “Creating digital landscapes for a physical world”. I el mateix 17, a les 11.30 h, i el 18 d’abril, a les 11.30 h, Òscar Xavier Gómez, creatiu i director audiovisual de l’estudi Tururut Artesania Multimèdia donarà a conèixer el procés de producció de la casa natal de Salvador Dalí a Figueras. També es podrà visionar “La metàfora del núvol”, un projecte d’il·luminació del Paranimf i la projecció amb creacions d’artistes digitals presentades pel Departament de Cultura a l’Integrated Systems Europe (ISE) 2024. 

Més enllà dels Connectivity Days

Des de la FEC es creu que els beneficis que poden aportar els Connectivity Days per a la formació dels seus estudiants són importants. “Des del punt de vista de Comunicació, la immersió, la realitat virtual o l'ús del metavers proporcionen formes de connexió més immediates i intenses que els canals tradicionals”, assenyala Burgaya.

La intenció de la Facultat i de la Universitat és anar més enllà dels Connectivity Days. “El nostre interès és anar més lluny i crear, pròximament, un Centre de Simulació Empresarial (CSE), i més endavant, un Centre d’Acceleració d’Iniciatives Audiovisuals (CAIA)” en els quals, afegeix, “interactuïn dinàmiques formatives, serveis a l’empresa i impuls a projectes innovadors”. 

Els Connectivity Days compten amb el patrocini d’AVL Tour, i la col·laboració de la Fundació Èpica La Fura dels Baus, Barcelona Supercomputing Center, Starts +EU de la Unió Europea, 3Cat, Telefònica, Seidor, Onion Lab, Landscapes, Tururut i la Generaltiat de Catalunya.

 

Share in social networks:

Notícies

Alumnes fent una activitat didàctica

Un projecte de la UVic-UCC conscienciarà els escolars dels efectes de la sequera amb un ‘escape room’

Davant els prolongats i cada vegada més freqüents episodis de sequera, afavorits pel canvi climàtic, els nivells d’aigua en rius i embassaments han experimentat una disminució important. Aquesta realitat, unida al fet que la UNESCO promou la incorporació de l’objectiu 6 de desenvolupament sostenible (ODS)...

UVic-UCC, Ajuntament i centres de secundària estrenyen lligams

La UVic-UCC i l'Ajuntament de Vic estrenyen lligams amb els centres de secundària de la ciutat

Aquest 18 de juliol ha tingut lloc a la Sala Gòtica de la UVic-UCC una trobada entre la direcció general de la FUBalmes i l'Ajuntament de Vic amb els directors dels centres de secundària de la ciutat. L'objectiu d'aquesta reunió ha estat, d'una banda, donar...

Exemplar de toturga babaua de la temporada 2024

La colonització de tortugues marines a les costes del Mediterrani espanyol continua

A l'última dècada, les platges del litoral espanyol i de la resta de la Mediterrània occidental estan experimentant un augment en la detecció de nius de tortuga careta o tortuga babaua (Caretta caretta). L'augment de la quantitat de nius en aquestes zones és...

Persones usuàries de la residència Aura de Manlleu que han participat al projecte Join4Joy

Dues residències d’Osona participen en un projecte europeu per fomentar l’activitat física entre la gent gran

Mantenir-se actiu afavoreix la salut de les persones. Tanmateix, posar el focus en el fet de gaudir en comptes de posar-lo en la salut pot ser una bona manera perquè la gent de 65 anys o més s’animi a practicar regularment exercici físic. A més, cal...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte