Skip to main content

La UVic-UCC oferirà el curs vinent un grau en ‘Global Studies’, que obre les portes a treballar en organitzacions i empreses internacionals

Nou grau en Global Studies

La UVic-UCC oferirà el curs vinent un grau en ‘Global Studies’, que obre les portes a treballar en organitzacions i empreses internacionals

La Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC) de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ampliarà la seva oferta acadèmica amb el nou grau en Global Studies, que es començarà a impartir a la UVic a partir del curs 2024-2025. 

Es tracta d’un grau que formarà professionals preparats per interaccionar en el context internacional, fent-los capaços de comprendre i analitzar críticament els reptes globals; d’identificar els actors polítics, socials i econòmics d’àmbit internacional; d’analitzar els reptes de la societat des d’un punt de vista social, i de treballar en entorns multiculturals vinculats a organitzacions de perfil internacional, entre altres competències. 

Per Josep Burgaya, degà de la FEC, “en un món òbviament globalitzat, es requereix el coneixement a fons dels contextos culturals diferenciats en els quals s'ha d'operar”. En aquest sentit, “el Global Studies proporciona aquesta formació, dotant els graduats d'habilitats i experteses en relacions internacionals, geopolítica, contextos culturals, negocis internacionals o coneixement d'idiomes”, assenyala.

Impartit en anglès i en modalitat presencial

El grau en Global Studies de la UVic-UCC tindrà una durada de 4 anys i constarà de 240 ECTS. S’impartirà en anglès i en modalitat presencial, i oferirà 40 places, a les quals es podrà accedir mitjançant el sistema de preinscripció pública. “S’adreça a un segment d'estudiants exigents i ambiciosos en la seva formació, disposats a estudiar de manera intensa per tal d'esdevenir professionals molt qualificats”, indica Burgaya.

Aquesta titulació permetrà també aprendre francès o xinès, el que també és un tret diferenciador respecte a altres graus. A més, segons Cristina Fernández, coordinadora del grau, “l’enfocament interdisciplinari i amb vocació de transformació social ha de fer possible establir col·laboracions amb moltes institucions internacionals o nacionals que tinguin presència internacional”. 

Metodologies innovadores, pràctiques i internacionalització

En la formació d’estudiants en Global Studies de la UVic-UCC s’empraran metodologies innovadores, que ja es desenvolupen en altres titulacions de la Universitat, com són l’aprenentatge basat en projectes, l’aprenentatge cooperatiu, l’estudi de casos, la simulació, l’aprenentatge i servei, i l’aula invertida. 

A més, per acabar de complementar els coneixements adquirits en el grau, també hi tindran un paper important les pràctiques, que en el cas d’aquesta titulació, s’hauran de dur a terme en empreses que utilitzin l’anglès com a llengua de treball, i també es podran fer a l’estranger. 

En connexió amb aquest darrer aspecte, la internacionalització és un dels punts forts del programa, ja que la titulació inclou mobilitat internacional obligatòria per a l’estudiantat. Això vol dir que han de fer una mobilitat fora, l’últim any, que tant pot ser d’estudis com de pràctiques. La coordinadora del grau destaca el fet que “la internacionalització és una part consubstancial del grau, tant per al professorat com l’estudiantat”, motiu pel qual “existeixen diversos convenis de col·laboració amb altres universitats arreu del món que ofereixen graus similars”. 

D’altra banda, amb relació a aquesta qüestió, per Burgaya “aquesta no és una titulació més de la Facultat, sinó que culmina la nostra vocació internacionalitzadora en tots els estudis que s’hi imparteixen”. Alhora, afegeix el degà, “suposa formar persones expertes en la dimensió internacional que moltes professions han de tenir presents”. I conclou: “Completa el cercle en una facultat pensada perquè els mons de l'empresa i de la comunicació interaccionin de manera positiva”. 

Un gran ventall de sortides professionals 

En un món globalitzat com l’actual, el grau en Global Studies “permet adquirir uns coneixements per adaptar-se a un gran ventall de rols i tasques diferents, i obtenir la perspectiva i les habilitats necessàries per liderar i gestionar projectes i equips en molts àmbits”, assenyala Cristina Fernández. 

Així, els graduats en Global Studies poden trobar oportunitats de treball en institucions o empreses internacionals (les Nacions Unides, la Unió Europea...), on ocupar càrrecs en àrees com la diplomàcia, les relacions internacionals, la gestió de projectes i el desenvolupament internacional. També, en organitzacions no governamentals (ONG), desenvolupant-hi rols de recerca, gestió de programes i comunicació, com també en institucions o empreses que operen en l’àmbit internacional. Una altra possible sortida laboral és la recerca i la docència. A més d'aquests àmbits, els graduats en Global Studies també poden trobar oportunitats en àmbits com la consultoria en estratègia internacional, el periodisme internacional, la gestió cultural i el comerç internacional. 

En aquest sentit, els graduats estaran preparats per desenvolupar tasques com: la direcció de Projectes Internacionals, de Recursos Humans Internacionals, de Comunicació Global, de Comerç Internacional o d’ONG, o esdevenir experts en Polítiques Públiques Globals o en Desenvolupament Sostenible, o analistes de riscos globals, entre altres. “Aquesta formació proporciona una base sòlida per abordar els reptes i les oportunitats del món globalitzat actual”, conclou Fernández.

 

Comparteix a les xarxes:

Notícies

Imatge IRIS-CC - Assajos Clínics

El Biobanc de l’IRIS-CC, aprovat pel Departament de Salut i inscrit a la xarxa estatal de l’Instituto de Salud Carlos III

El Biobanc de l’Institut de Recerca i Innovació en Ciències de la Vida i de la Salut a la Catalunya Central (IRIS-CC) ha estat inscrit a la xarxa estatal de biobancs de l’Instituto de Salud Carlos III. Aquest registre permetrà a l’IRIS-CC treballar...

Taula rodona amb els directors dels diaris per parlar de la IA

Els recels i les oportunitats de la IA en el món del periodisme centren una jornada organitzada per la FEC i l’ACED

La intel·ligència artificial (IA) genera una certa prevenció i la lògica por a allò que és desconegut, però també és una eina que obre un ampli ventall de possibilitats en el món del periodisme, sense perjudici de suplantar les persones atès que, cal recordar-ho, la...

Logo de la UVic-UCC

La UVic-UCC i la Generalitat de Catalunya signen un nou conveni programa, que fixa el seu marc de relació per als pròxims quatre anys

La UVic-UCC i la Generalitat de Catalunya han arribat a un acord per a la signatura d’un nou conveni programa per al període 2023-2026. Aquest nou conveni, que com els anteriors fa referència a la Fundació Universitària Balmes (FUBalmes), situa el finançament públic de la...

El PIGPEF és un programari que permet calcular la petjada ambiental i de carboni al sector porcí

Un nou programari permetrà calcular la petjada ambiental i de carboni dels productes del sector porcí

En un context com l’actual, en el qual la sostenibilitat i la petjada ambiental dels productes s’està convertint en un criteri de compra cada vegada més important per als consumidors, les empreses del sector porcí estan començant a invertir recursos per fer front a aquesta...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte