Vés al contingut

La UVic-UCC oferirà un doble grau en CAFE i Mestre d’Educació Primària el curs vinent

La UVic-UCC oferirà un doble grau en CAFE i Mestre d’Educació Primària el curs vinent

La Universitat de Vic – Universitat  Central de Catalunya (UVic-UCC) oferirà, el curs 2020-2021, un doble grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE) i Mestre d’Educació Primària (MEP) amb menció d’educació física. Aquesta nova proposta educativa permetrà a l’alumnat obtenir els dos títols en una trajectòria de cinc cursos i, d’entrada, oferirà 40 places en la seva primera promoció.

El doble grau formarà professionals capacitats per treballar en tres àmbits diferents però complementaris: en primer lloc, mestres generalistes amb capacitació per ensenyar Educació Física en centres escolars de titularitat pública o privada en l’etapa de 6 a 12 anys. En segon lloc, experts en l’àmbit educatiu, que podran treballar en empreses dedicades a l’educació i el lleure en àmbits no formals com ara serveis educatius o empreses dedicades a l’elaboració de material docent; per últim, professionals en l’àmbit de l’activitat física i l’esport, capaços de gestionar instal·lacions i esdeveniments esportius, elaborar programes d’activitat física saludable o liderar entrenaments de diferents esports.

Segons el degà de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes (FETCH), Eduard Ramírez, el doble grau “garanteix moltes possibilitats laborals per als nous graduats” i, alhora, “dona una resposta a aquell alumnat que ja apostava per aquesta doble formació de forma independent”. Alhora, afirma, crear aquest nou programa “és el pas natural de la Facultat, que posa al servei de la societat la seva expertesa en dos àmbits en els quals és referent: l’activitat i l’educació física, en un moment en què els estudis en aquests camps tenen molta demanda, i la formació de mestres”.

“El perfil d’alumne d’aquest doble grau és el d’una persona jove a qui agrada l’esport i vol ser mestre”, explica Eduard Comerma, coordinador del grau en CAFE, segons el qual, “l’aposta és rodona: amb un curs més, el graduat s’assegura una professió, la de mestre, i s’obre un ventall enorme de possibilitats en el món de l’esport”. Per a la coordinadora del grau en MEP, Anna Vallbona, “per ser un bon mestre en una àrea concreta, com per exemple l’educació física, cal ser un bon mestre en general, i la visió extensa del doble grau permetrà als futurs graduats assolir aquest repte”.

Metodologies actives i vinculació amb els centres educatius i esportius
El pla d’estudis del doble grau CAFE/MEP combina assignatures dels dos graus ja existents a la FETCH i és per això que, com aquests, incorpora les metodologies actives com a base de l’acció formativa, desenvolupada els últims anys. L’aprenentatge basat en casos pràctics, el treball per projectes, la simulació o l’aprenentatge i servei són algunes de les opcions metodològiques que vertebren el doble grau.

Un altre dels trets rellevants són les estades de pràctiques en centres vinculats a l’esport i a l’educació a partir de tercer curs, tant a Catalunya com a l’estranger. També preveu contacte amb els centres educatius de primària i de secundària a partir d’experiències vinculades a les assignatures de pràctiques, així com formació a l’entorn dels esports següents: futbol, bàsquet, gimnàstica, rugbi, handbol, atletisme, voleibol i natació.

Per accedir a aquests estudis caldrà superar prèviament la prova d’aptitud personal (PAP) de Mestre d’Educació Primària i la de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

El segon doble grau en Educació
Aquest nou doble grau s’afegeix al de Mestre d’Educació Infantil i Mestre d’Educació Primària amb menció de llengua anglesa, del qual ja se n’han graduat dues promocions. Precisament aquest grau, uns estudis pilot que formen part del Pla de Millora de la Formació de Mestres (programa MIF) introdueix per al proper curs un canvi en els requisits d’accés: a partir d’ara per accedir-hi no caldrà acreditar un nivell B1 d’anglès, que s’assolirà al finalitzar el primer curs si se superen les assignatures impartides en aquest idioma.

Comparteix a les xarxes:

Notícies

Persones parlant

El col·lectiu UAlumni de la UVic-UCC celebra deu anys amb un acte que inclourà una conferència de Xavier Sala i Martín

UAlumni, el col·lectiu d’antics alumnes de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), celebrarà el seu 10è aniversari amb un acte al Paranimf de la UVic-UCC el pròxim 9 de maig. L’esdeveniment vol ser un punt de trobada entre els exestudiants que...

El rector de la UVic-UCC imposa la medalla de doctor honoris causa a Perejaume

La UVic-UCC investeix doctor ‘honoris causa’ Perejaume pel seu compromís amb la terra, la llengua i la cultura catalana

L’artista i poeta Perejaume (Sant Pol de Mar, 1957) ha estat investit doctor honoris causa per la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) aquest matí a l’Aula Magna de la Universitat, acompanyat per més de 200 persones, entre el claustre de doctors...

Estudiants del Campus Vic de la UVic-UCC

Nou de cada deu graduats de la UVic treballen tres anys després d’acabar els estudis i vuit de cada deu tenen feina passat mig any

El 83,14 % dels estudiants de la UVic, vuit de cada deu, està treballant abans que es compleixin sis mesos de la finalització dels seus estudis. Les titulacions en què tots els estudiants d’aquest campus de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya...

Investigadors del CERM fent estudi al riu

El X Congrés Ibèric d’Ictiologia, coorganitzat per la UVic-UCC, es farà del 18 al 21 de juny

La Societat Ibèrica d’Ictiologia (SIBIC) i la UVic-UCC coorganitzen el X Congrés Ibèric d’Ictiologia, que durà per títol "Peixos per al futur" i tindrà lloc del 18 al 21 de juny. El 18 de juny es farà una sessió conjunta entre aquest congrés i...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte