Skip to main content

Asseure's menys i moure’s més en el treball: Impacte d'un programa mHealth sobre el control glucèmic i perfil antropomètric en personal d'oficina amb DT2. Assaig Clínic Aleatoritzat

Nom del projecte Asseure's menys i moure’s més en el treball: Impacte d'un programa mHealth sobre el control glucèmic i perfil antropomètric en personal d'oficina amb DT2. Assaig Clínic Aleatoritzat.
Número expedient resolt PI17/01788
Descripció del projecte

Objectiu. Impacte d'un programa mHealth per seure menys i moure més en el treball sobre el control glucèmic i perfil antropomètric en personal d'oficina amb diabetis tipus 2 (DT2) a curt, mig i llarg termini.

Mètodes. Assaig clínic controlat a doble cec. Hi participaran 7 centres d'atenció primària (n = 5 Catalunya, n = 2 Madrid), 2 hospitals (n = 1 Catalunya, n = 1 Madrid), 2 empreses (serveis de medicina laboral; n = 1 pública, n = 1 privada ). A cada centre, metges, infermeres, endocrins i metges laborals reclutaran a pacients amb DT2 que treballin en oficines, romanguin asseguts almenys un 70% de l'horari laboral (OSPAQ) i disposin d'un dispositiu smartphone. Segons criteris CONSORT (2010), un procés d'aleatorització simple -dirigit per l'equip investigador-assignarà als voluntaris a grup control (GC) i intervenció (GI) mitjançant generador computat de nombres aleatoris. S'estima necessari incloure 184 pacients en cada grup (n = 368 total). S’analitzaran: glucèmia basal, HbA1c, pes, talla, IMC, i perímetre de cintura. Les variables de sedestació (hores de temps assegut laboral i nombre d'interrupcions del temps assegut) es mesuraran mitjançant dispositiu ActivPal. Altres variables: activitat física (IPAQ curt), qualitat de vida (EuroQool), presentisme laboral (WLQ), triglicèrids, colesterol total (LDL i HDL), pressió arterial i variables sociodemogràfiques. Intervenció: Basada en un programa mHealth (13 setmanes) que reemplaça tasques laborals sedentàries per actives. El GC rebrà consell habitual. Una anàlisi multivariada estudiarà el canvi en el temps de les variables dependents (post intervenció, 6 i 12 mesos) i s'establiran comparacions entre GC i GI. Es realitzaran per intenció de tractar.

IP/Grup de recerca Anna Maria Puig Rivera/Esport i Activitat Física (GREAF)
Entitat finançadora

Unió Europea.

Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

 

Import de l'ajuda 27.830,00 €

 

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte