Skip to main content

PIGPEF. Càlcul intel·ligent de la petjada ambiental a la cadena de valor del porcí

Nom del projectePIGPEF. Càlcul intel·ligent de la petjada ambiental a la cadena de valor del porcí
Número expedient resoltAEI-010500-2022b-221
Descripció del projecteEl projecte “PIGPEF. Càlcul intel·ligent de la petjada ambiental a la cadena de valor del porcí” liderat per INNOVACC, el Clúster català de la Carn i la Proteïna Alternativa, i en què han participat 333 Corporate 1998 SL, GSP Lleida i I+Porc, ha culminat amb èxit les fases previstes en el desenvolupament.
L'objectiu del projecte, finançat a la convocatòria extraordinària d'ajuts per a Agrupacions Empresarials Innovadores de l'any 2022 del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (AEI2022b), ha estat el desenvolupament d'una aplicació web de càlcul de la Petjada ambiental al llarg de la cadena de valor del sector porcí que pretén contribuir a la consecució dels objectius de sostenibilitat a les empreses del sector.
S'ha desenvolupat una eina online intuïtiva i fàcil d'usar que compleix tots els estàndards de qualitat de les metodologies recomanades per la Unió Europea però que alhora és fàcil d'utilitzar per a no experts en sostenibilitat (ex., responsables de qualitat de les empreses càrnies, etc.) permetrà que les empreses del sector incorporin criteris de sostenibilitat a la presa de decisions empresarials. Aquest projecte neix de la convicció que la solució que s'ofereix és una necessitat de mercat amb un alt potencial de penetració al mercat a mitjà termini.
La problemàtica mediambiental és un dels reptes a què s'enfronta el món i poder prendre consciència d'aquesta dada comportarà una millora de la competitivitat del sector.
Alhora, permet augmentar el valor afegit del producte final, en aquest cas la carn de porc i productes derivats.
Nom IPJoan Colón Jordà
Grup de recercaCentre Tecnològic BETA
Entitat finançadoraProjecte finançat pel Ministerio de Industria, Comercio y Turismo del Gobierno de España. Convocatoria de subvenciones para el apoyo a Agrupaciones Empresariales Innovadoras, correspondientes al año 2022, en el marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, con N.º Expediente AEI-010500-2022b-221.
Import de l'ajudaPresupost total FUB projecte: 31.558 €
Import de l'ajuda prevista per a la FUB: 20.512 €
Logotips

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte