Skip to main content

Rupturas en cadEnas de valor PASToral y sostenibilidad en un contexto de cambio climático e incertidumbre creciente (REPAST)

Nom del projecteRupturas en cadEnas de valor PASToral y sostenibilidad en un contexto de cambio climático e incertidumbre creciente (REPAST)
Número expedient resoltTED2021-132274B-I00
Descripció del projecteLa magnitud del repte que suposa el canvi global per a la ramaderia extensiva no té precedents. Enfrontar aquest repte és fins i tot més urgent amb vista al canvi climàtic cada vegada més accelerat. A moltes parts del món la ramaderia extensiva ha estat pionera en transformacions que van beneficiar tota la comunitat, així com en la generació d'oportunitats per a la provisió sostenible de múltiples béns i serveis. Tot i així, moltes d'aquestes transformacions romanen truncades a causa d'arranjaments institucionals desfavorables, incloent-hi les cadenes de valor pastoral. Hi ha un buit en la comprensió de la vulnerabilitat de la ramaderia extensiva. REPAST es basa en informacions recents que suggereixen que: l'adaptació al canvi climàtic s'ha de basar més en dades empíriques i considerar més els factors no climàtics; avançar en la democratització del coneixement per al desenvolupament de polítiques més adients; i la concepció de la ramaderia extensiva com a sistema d'alta fiabilitat en comptes d'un anacronisme insostenible. La hipòtesi que REPAST testa és que aquesta qualitat de la ramaderia extensiva justifica que, de la seva experiència, se'n puguin derivar aprenentatges per a altres sistemes socioecològics. Així, REPAST proposa un enfocament innovador centrat en un enfocament de cadena i participatiu, i en la concepció de la ramaderia extensiva com un sistema altament fiable, per dur a terme un examen en profunditat de la vulnerabilitat de les cadenes de valor pastoral. L'objectiu és doble: (i) proporcionar un coneixement transformatiu robust científicament i empíricament sobre la naturalesa de la vulnerabilitat i adaptació de la ramaderia extensiva espanyola davant esdeveniments climàtics extrems; i (ii) extreure lliçons de l'experiència particular de la ramaderia extensiva davant d'esdeveniments extrems per al desenvolupament de coneixement transformatiu per al maneig més sostenible de sistemes socioecològics en contextos de canvi climàtic i creixent incertesa. 
 
Nom IPFeliu López Gelats
Grup de recercaSocietats, Polítiques i Comunitats Inclusives (SoPCI) 
Entitat finançadoraMinisterio de Ciencia e Innovación – Agencia Estatal de Investigación – Unió Europea (Fons Next Generation)
Import de l'ajuda116.035,00 € 
LogotiposMinisterio ciencia

 

 

 

 

Next GenerationPlan Recuperacion

 

 

 

 

AEI

 

 

 

 

 

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte