Vés al contingut

Setmana de la Ciència

Presentació

La Setmana de la Ciència és un dels esdeveniments més importants pel què fa a la comunicació social de la ciència i la tecnologia. El seu objectiu és divulgar els avenços científics i tecnològics, i la recerca en general, de manera atractiva i propera a la societat amb la finalitat d’augmentar el seu coneixement, la seva cultura i el seu interès científic.

La Setmana de la Ciència enguany tindrà lloc de l'10 al 19 de novembre coincidint amb la 28a. Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’23) que coordina la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi).

En el marc de la Setmana de la Ciència s’organitzaran tot un munt d’activitats de disseminació de la ciència arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, activitats virtuals, exposicions, tallers científics..., una gran oferta científica diferents formats a l’abast de tothom!

La Setmana de la Ciència s’adreça a tots els públics i té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

Enguany, la Generalitat de Catalunya impulsa la commemoració de l’Any Joan Oró, amb motiu del centenari del naixement del bioquímic Joan Oró i Florensa. Com a part d’aquesta iniciativa, la figura i trajectòria científica d’aquest cèlebre investigador lleidatà, referent internacional en l’estudi de l’origen de la vida, esdevindrà el fil conductor de la Setmana de la Ciència.

Altres temes de rellevància que s’emmarquen dins l’SC23 són:

  • 100 anys de la visita d’Albert Einstein a Barcelona, físic, autor de la teoria de la relativitat.
  • Cecilia Payne, astrònoma, que va demostrar que el Sol està compost de gas hidrogen i heli.
  • 200 anys de la mort d’Edward Jenner, descobridor de la vacuna de la verola.
  • 100 anys del descobriment de l’efecte Compton (Arthur Compton, físic, 1923)
  • Any Internacional del Mill, a proposta de la UNESCO.
  • Reysa Bernson, astrònoma. L'any 1923 va fundar l'Association Astronomique du Nord.

Però totes les activitats relacionades amb la ciència i la tecnologia, en un sentit ampli, tenen cabuda dins del programa d’activitats de la Setmana de la Ciència.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) que compta amb el suport de nombroses institucions i entitats en l’àmbit de la recerca i de la disseminació de la ciència i la tecnologia.

La SC'23 de la UVic-UCC forma part del programa UDivulga. Ciència i Societat i està coordinada per la Unitat de Divulgació Científica de la UVic-UCC.

Inscripció

L'assistència a qualsevol activitat de la SC'23 és gratuïta però caldrà inscriure's en algunes per assistir/connectar-se.

 

Novetats i notícies

 

Podeu seguir totes les novetats i notícies d'última hora de la SC'23 a través del twitter #SC23CAT.

 

    

 

 

Edicions anteriors

EDICIÓ 2022

EDICIÓ 2021

EDICIÓ 2020

EDICIÓ 2019

EDICIÓ 2018

EDICIÓ 2017

EDICIÓ 2016

EDICIÓ 2015

EDICIÓ 2014

EDICIÓ 2013

EDICIÓ 2012

EDICIÓ 2011

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte