Vés al contingut

Erasmus+ Estudi KA171 - Xile (FCSB)

Erasmus+ Estudi KA171

El programa Erasmus+ és el programa de la Unió Europea en els àmbits de l’educació, la formació, la joventut i l’esport. Els fons Erasmus+ que financen aquesta convocatòria provenen del programa Erasmus+ Acció Clau KA171 (Projecte 2023-1-ES01-KA171-HED-000132929).

La present convocatòria té per objecte l’assignació d’una plaça i concessió d’ajuts econòmics a l’estudiantat de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC per a cursar estudis amb ple reconeixement acadèmic a la universitat de destinació Universidad Andrés Bello (UNAB), de la Regió 10- Amèrica Llatina (Xile). Amb la seva concessió, es pretén contribuir al pagament de les despeses derivades del viatge i manutenció, utilitzant finançament provinent de fons de política exterior.

L’inici de l’estada serà a partir del segon semestre del curs acadèmic 2024/2025 i no pot estendre’s més enllà del 30 de setembre de 2025.

L’estudiant ha d’estar matriculat a la UVic-UCC en l’ensenyament i curs acadèmic en què farà l’intercanvi i gaudeix de matrícula gratuïta a la institució d'acollida, on té dret als mateixos serveis que rep l’alumnat local, en igualtat de condicions.

Pot ser persona beneficiària d’una plaça de mobilitat sortint en aquesta convocatòria l’estudiantat de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC de les titulacions oficials següents: 

  • Grau en Infermeria

  • Grau en Nutrició Humana i Dietètica

  • Grau en Teràpia Ocupacional

La UVic-UCC, sota l’empara d’aquest programa de mobilitat, ofereix en aquesta convocatòria 1 plaça de mobilitat per a l’estudiantat de grau de la FCSB:

PaísInstitució de destinacióPlacesNivell d'estudisGraus elegibles
XileUniversidad Andrés Bello1Estudis de grau
  • Grau en Infermeria
  • Grau en Nutrició Humana i Dietètica
  • Grau en Teràpia Ocupacional

La plaça de mobilitat internacional d’estudi disponible es troba publicada al mapa de Destinacions d’estudi sota el programa Erasmus Study KA171.

En aquesta convocatòria, l’inici de l’estada serà a partir del segon semestre del curs acadèmic 2024/2025 i no pot estendre’s més enllà del 30 de setembre de 2025 (2n semestre del curs 2024/2025). La durada d'aquesta mobilitat serà de com a mínim 2 mesos. Independentment de la durada de la mobilitat, el període màxim finançat serà de tres (3) mesos complets.

D'altra banda, un/a mateix/a estudiant pot fer al llarg de la seva vida acadèmica diverses estades a través del programa Erasmus+, tant en la seva modalitat d’estudis com en la de pràctiques. Per fer aquestes estades, a banda de complir els períodes mínims d’estada i altres requisits tant del programa com de la universitat, cal tenir en compte que la Comissió Europea ha fixat un màxim de 12 mesos per cicle acadèmic (grau, màster i doctorat) i que funciona de la manera següent:

  • Un estudiant disposa d’un màxim de 12 mesos per cicle d’estudis per fer estades Erasmus+. És a dir, 12 mesos per grau, 12 mesos per a màster i 12 mesos per a doctorat. El comptador és per cicles d’estudis, amb independència de canvis de titulació, d’universitat o de país.
  • S’han de tenir en compte també les estades fetes abans del curs 2014/2015 amb el programa LLP/Erasmus (tant d’estudis com de pràctiques).
  • Els estudiants que hagin fet anteriorment estades Erasmus+ de més de 9 mesos ja no podran fer cap més estada d’estudis, perquè el mínim són 2 mesos.

L’estudiant que vulgui sol·licitar una mobilitat internacional d’estudi Erasmus+ Estudi KA171 en aquesta convocatòria ha de complir els requisits generals següents abans de començar la mobilitat:

  • Estar matriculat/da en un dels tres graus universitaris de la UVic-UCC que poden participar en aquesta convocatòria (Grau en Infermeria, Grau en Nutrició Humana i Dietètica i Grau en Teràpia Ocupacional), tant en el moment de realitzar la sol·licitud, com en el moment de realitzar la mobilitat. No es concedeixen places de mobilitat internacional d’estudi a estudiants d’altres universitats que es trobin realitzant estades de mobilitat a la UVic-UCC.

  • Tenir aprovats 60 ECTS.

  • Disposar d’un DNI o NIE vigent durant tota la mobilitat (en cas que el document caduqui durant la mobilitat, l’estudiant serà responsable de renovar-lo). 

  • Tenir la nacionalitat, residència o l’estatus de refugiat o apàtrida d’un dels països participants en el Programa Erasmus+ o de tercers països (en aquest cas s’haurà d’acreditar que s’està en possessió d'un permís vàlid per a residir a Espanya durant el període de realització de la mobilitat).

  • Per a estades a països fora de la Unió Europea, cal tenir passaport vigent en el moment d’iniciar tràmits amb la universitat assignada i fins a 6 mesos després de la finalització de l'estada.

  • No participar en cap altre programa de mobilitat en el mateix període de realització de l’estada.

  • Disposar d’una assegurança de mobilitat amb cobertura sanitària, de responsabilitat civil i d’assistència en viatge.

  • En cas d’haver gaudit prèviament d’una mobilitat Erasmus+ dins el mateix cicle d’estudis, no superar els 12 mesos totals en mobilitat.

  • Complir els requisits específics de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, indicats en aquesta convocatòria.

  • Complir els requisits específics que marqui la institució de destinació.

  • Tenir un coneixement suficient de la llengua de docència de la universitat de destinació i complir els requeriments lingüístics marcats.

  • Lliurar tota la documentació obligatòria seguint les condicions i terminis establerts en aquesta convocatòria.

  • Complir amb el calendari i terminis especificats a les bases.

  • Com que un dels objectius de la convocatòria és facilitar el coneixement de sistemes educatius estrangers i la immersió en altres cultures, no s’admetran sol·licituds d’estudiants de la UVic-UCC amb nacionalitat estrangera per a estades al seu propi país.

Sí. L'estudiant que obtingui plaça en la present convocatòria es considera automàticament sol·licitant de l’ajut Erasmus+ Estudi KA171, condicionat a la disponibilitat de fons que s’atorgui a la UVic-UCC.

L'ajut Erasmus+ està destinat a col·laborar en la cobertura de les despeses de desplaçament, manutenció i allotjament de la persona beneficiària durant la seva estada a la institució estrangera. L’ajut no pretén cobrir la totalitat de les despeses ocasionades per la mobilitat, sinó contribuir al seu finançament.


Els imports dels ajuts depenen del grup al qual pertany el país de la universitat de destinació i són els que s’estableixen en la Guia Erasmus+ vigent en el moment de l’adjudicació dels fons per part del SEPIE (Servicio Español para la Internacionalización de la Educación), organisme competent per a la gestió del programa Erasmus+ a Espanya. La informació actualitzada dels imports Erasmus+ Estudi KA171 d'aquesta convocatòria es troba publicada a Ajuts Erasmus+ Estudi KA171 (Xile) - FCSB | UVic, on també s’inclourà la resolució d’adjudicació d’aquests ajuts.
 

En cas d’estades amb període inferior a 60 dies (2 mesos), l’estudiant Erasmus+ haurà de tornar l'import íntegre de l'ajut econòmic rebut.

És compatible amb altres beques?

L’ajut Erasmus+ Estudi KA171 és compatible amb altres beques i ajuts públics o privats, a excepció d’aquell finançament provinent de fons europeus amb la mateixa finalitat.

El programa Erasmus+ té l'objectiu de donar suport al desenvolupament educatiu, professional i personal d'estudiants i graduats que hi participen. També aspira a promoure la igualtat d'oportunitats i d'accés, la inclusió, la diversitat i l'equitat en totes les seves accions. Finalment, contribueix a la consecució dels objectius de la UE en allò que fa referència a la transformació digital, el desenvolupament sostenible i la ciutadania activa. La CARTA DEL ESTUDIANTE ERASMUS reflecteix aquests valors i aquestes prioritats amb la finalitat d'informar adequadament els participants sobre els seus drets i deures, així com de garantir l'èxit de la mobilitat. 

Enllaços d'interès


VULL FER UNA MOBILITAT ERASMUS+ ESTUDI KA171 A XILE (PAS A PAS)


Trobareu més informació a:

El proyecto "Erasmus Estudio" está cofinanciado por el programa Erasmus+ de la Unión Europea. El contenido de esta página web es responsabilidad exclusiva de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) y ni la Comisión Europea, ni el Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE) son responsables del uso que pueda hacerse de la información aquí difundida.

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte