Vés al contingut

La UVic oferirà dos nous màsters universitaris el curs que ve, un d’alimentació i sostenibilitat, i l’altre de pràctiques artístiques accessibles

Edifici F de la UVic

La UVic oferirà dos nous màsters universitaris el curs que ve, un d’alimentació i sostenibilitat, i l’altre de pràctiques artístiques accessibles

La UVic oferirà el pròxim curs 2022-2023 dos nous màsters universitaris, que s’afegiran a la seva oferta d’estudis de segon cicle. Es tracta del màster universitari en Alimentació i Sostenibilitat, adscrit a la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, i el màster universitari en Aplicació de Pràctiques Artístiques Accessibles, vinculat a la Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia. Entre les principals novetats de formació contínua, impartirà un màster en Humanitats Mèdiques, com a títol  propi, i una versió actualitzada del seu MBA que, amb el títol Executive Master in Business Administration, està especialment pensat per a una nova generació de líders i persones directives en un món hiperdigitalitzat. 

Alimentació i Sostenibilitat

Després de dues dècades impartint els estudis en Nutrició Humana i Dietètica, el nou màster en Alimentació i Sostenibilitat vol donar resposta als reptes alimentaris que afronta la humanitat en un context de creixement constant de la població, de malnutrició en tots els seus vessants i de degradació de l’entorn i dels recursos naturals. En aquest sentit, formarà professionals amb una alta comprensió dels sistemes alimentaris, que puguin contribuir al desenvolupament d’estratègies alimentàries i nutricionals saludables, sostenibles, amb visió global, poblacional i individual, i com a eina preventiva per mantenir la salut humana del planeta. El màster s’oferirà en format online i híbrid, en les llengües catalana i castellana, i permetrà l’accés als estudis de doctorat.

La coordinadora d’aquest màster, Míriam Torres, assegura que “proveir una dieta saludable per a tota la població sense sobreexplotar els recursos naturals i garantir la seguretat alimentària és un dels principals desafiaments que tenim com a societat” i per això “els professionals del futur hauran d’aplicar estratègies tant en l’àmbit de producció com de consum, que seran fonamentals per assegurar la salut i la qualitat de vida tant de l’ésser humà com del planeta a mitjà termini”.

Pràctiques Artístiques Accessibles

L’altra novetat del curs vinent, el màster en Aplicació de Pràctiques Artístiques Accessibles, s’alinea amb l’Agenda 2030 de Nacions Unides i els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), ja que posa el focus en l’atenció a la diversitat, la igualtat d’oportunitats i la no segregació. “En aquest context, en què les arts es postulen tradicionalment  com un producte només a l’abast de pocs, generant una bretxa entre els que les practiquen i els que les consumeixen, calen professionals capaços de gestionar experiències artístiques participatives que siguin accessibles a tota la ciutadania” afirma Lluís Solé, coordinador del nou màster. Per això, la nova oferta formativa prepararà professionals competents en fer de les arts experiències actives i amb voluntat transformadora “que contemplin l’accés universal, la inclusió, la igualtat d’oportunitats, el benestar personal i la participació activa de la ciutadania, entre altres aspectes”. 

L'Orquestra Inclusiva de la UVic representa un bon exemple de com un plantejament des d'enfocaments accessibles permet l'accés, el progrés, la participació i benestar de tots aquells participants que volen formar-ne part. Tal com diu Solé, “l’objectiu del màster no és formar en l'excel·lència artística, sinó proveir les competències necessàries per a l'aplicació d'aquelles pràctiques artístiques que permetin la participació àmplia de totes i tots”.

El màster s’adreça a persones titulades en Belles Arts, Història de l’Art, i també amb estudis superiors de música, dansa i teatre o provinents del món de l’educació. Per altra banda, el màster obre les portes a la recerca i a la transferència de coneixement en l’àmbit artístic. S’impartirà en format semipresencial, concentrant la presencialitat a la primera quinzena de juliol, i en llengua catalana, castellana i anglesa. 

Nova oferta en títols propis

La UVic també oferirà diverses novetats en l’àmbit dels títols propis, entre els quals el màster en Humanitats Mèdiques, un nou programa que vol presentar les àrees comunes entre les disciplines de la medicina i les humanitats, a través d'una anàlisi de les relacions entre ambdues al llarg del temps. S'oferirà en format semipresencial amb estades de dues setmanes a Vic/Barcelona i dues més a Arezzo/Florència. Serà impartit per professorat de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i de la Università degli Studi di Siena. 

Finalment, també es presenta com a novetat l’Executive Master in Business Administration (EMBA). Es tracta d’una versió actualitzada de l’MBA impartit per la UVic-UCC des de 2014, pensat per a una nova generació de líders i personal directiu amb noves necessitats i en un entorn d’hiperdigitalització.  

L’objectiu del programa és formar perfils professionals d'excel·lència, que siguin competitius en els mercats locals i globals. Que tinguin habilitats directives, de lideratge, de comunicació, de presa de decisions i innovació, i que puguin donar resposta creativament als reptes que planteja un món laboral i empresarial dinàmic, canviant i globalitzat.

El màster té una metodologia basada en l’experiència i en el treball vivencial i col·laboratiu. La versió 100% online inclou classes magistrals mensuals en línia impartides per professionals de prestigi reconegut, trobades de seguiment sincròniques i treball en xarxa amb els docents i els companys de promoció, així com un pla individualitzat de mentoratge empresarial. D'altra banda, el màster també ofereix la possibilitat de fer una actualització amb classes magistrals, sessions basades en l’experiència i activitats de teambuilding en format presencial a Vic.  

L’EMBA és una aposta de la Facultat d’Empresa i Comunicació, i compta amb la col·laboració d’empreses i institucions nacionals i internacionals.

Share in social networks:

Notícies

UVic-UCC, Ajuntament i centres de secundària estrenyen lligams

La UVic-UCC i l'Ajuntament de Vic estrenyen lligams amb els centres de secundària de la ciutat

Aquest 18 de juliol ha tingut lloc a la Sala Gòtica de la UVic-UCC una trobada entre la direcció general de la FUBalmes i l'Ajuntament de Vic amb els directors dels centres de secundària de la ciutat. L'objectiu d'aquesta reunió ha estat, d'una banda, donar...

Exemplar de toturga babaua de la temporada 2024

La colonització de tortugues marines a les costes del Mediterrani espanyol continua

A l'última dècada, les platges del litoral espanyol i de la resta de la Mediterrània occidental estan experimentant un augment en la detecció de nius de tortuga careta o tortuga babaua (Caretta caretta). L'augment de la quantitat de nius en aquestes zones és...

Persones usuàries de la residència Aura de Manlleu que han participat al projecte Join4Joy

Dues residències d’Osona participen en un projecte europeu per fomentar l’activitat física entre la gent gran

Mantenir-se actiu afavoreix la salut de les persones. Tanmateix, posar el focus en el fet de gaudir en comptes de posar-lo en la salut pot ser una bona manera perquè la gent de 65 anys o més s’animi a practicar regularment exercici físic. A més, cal...

Alba Sanclimens, Jaume Jutglar, Eduard Prats i Maria Dolors Crous

Etalentum farà un acompanyament als alumnes de l’Executive Master in Business and Administration de la UVic-UCC que vulguin canviar l’orientació professional

L’empresa de consultoria en l’àmbit de recursos humans i selecció de personal Etalentum ha signat un acord amb la UVic-UCC, gràcies al qual l’empresa es compromet a oferir un servei d’acompanyament individualitzat als alumnes de l’Executive Master in Business and Administration (EMBA) que vulguin realitzar...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte