Vés al contingut

Centre Tecnològic BETA

El Centre Tecnològic BETA de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya es va fundar el 2014, amb la voluntat de fer un salt endavant en la recerca que es portava a terme en aquesta universitat en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat. Actualment, és un centre reconegut internacionalment, amb una àmplia experiència en la transferència de coneixement a empreses, i en la participació i coordinació de projectes competitius europeus. A més, participa activament en nombrosos clústers, associacions i grups de treball sectorials a escala local, nacional i internacional. Des dels seus inicis és també membre de la Xarxa de Centres TECNIO de Catalunya.
La missió del CT BETA és posar la recerca i la innovació al servei dels territoris rurals, per ajudar-los a ser més sostenibles, competitius i amb un millor equilibri amb el món urbà. Treballa per ser un actor útil per a l’activitat de diversos sectors econòmics, amb especial atenció al sector agroalimentari, però també per a l’administració pública, el món acadèmic i la societat civil, amb la idea d’avançar conjuntament en la millora de la qualitat de vida dels territoris rurals.

Camps d’expertesa:

Tecnologies Ambientals i Bioeconomia Circular

El CT BETA té un ampli coneixement en tecnologies per al tractament i valorització de residus sòlids, líquids i gasosos, ja siguin d’origen industrial o urbà, amb un especial focus en el sector agroalimentari.

Ecologia Aplicada i Canvi Global

L’objectiu principal d’aquesta unitat és aprendre a utilitzar el coneixement sobre els processos ecològics per desenvolupar solucions innovadores que facin front als efectes negatius del canvi global, incloent tant canvi climàtic com els impactes d’origen antròpic.

Sistemes Agraris i Alimentaris Sostenibles

Aquesta unitat treballa per augmentar la resiliència dels sistemes agrícoles, desenvolupant estratègies d’adaptació i mitigació dels impactes del canvi climàtic en l'agricultura i fomentant la bioeconomia circular per a garantir la seguretat alimentària i la millora de la salut dels sòls.

Gestió del Sòl i dels Nutrients

La línia de Gestió del Sòl i Nutrients del Centre BETA aborda la gestió adequada i responsable dels sòls i dels productes fertilitzants, amb l'objectiu de fomentar l'economia circular rural reduint la dependència de recursos externs i millorant la sostenibilitat de les pràctiques agrícoles.

Comptabilitat i Optimització de la Sostenibilitat

L’objectiu principal d’aquesta unitat és afavorir una millor presa de decisions per part dels diferents actors de la quàdruple hèlix (investigadors, polítics, empreses i ciutadans). Ho fa treballant amb base científica amb indicadors mediambientals, econòmics i socials.

Solucions Digitals per la Sostenibilitat

Aquesta unitat busca contribuir a la transformació verda i digital del sector agroindustrial mitjançant el desenvolupament d’aplicacions web i altres solucions digitals que ajudin el sector a assolir els seus objectius en matèria de sostenibilitat.

Governança per a la Sostenibilitat

Aquesta unitat transversal treballa per augmentar l’impacte de la recerca i la innovació a diverses escales i crear sinergies entre tots els actors implicats, sempre amb un enfocament especial en el món de les polítiques públiques.

Transferència i projectes territorials i sectorials

El CT BETA treballa per a promoure la transferència de coneixement i innovació del centre tecnològic cap als actors del sector agroalimentari, especialment de l’entorn català, incloent-hi tant empreses privades com administracions públiques.

           

 

Direcció

Dr. Sergio Ponsá Salas

Sotsdirecció

Dra. Laia Llenas Argelaguet

Contacte

icon-location-dark
Edifici Can Baumann.
Ctra de Roda 70,
08500 Vic

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte