Vés al contingut

Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM)

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) es dedica a la recerca, difusió i conservació de rius i altres ambients aquàtics continentals. El CERM està adscrit a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i, alhora, és l’àrea ambiental del Museu del Ter (Manlleu, Osona).

El CERM pretén esdevenir un ens de referència en recerca, custòdia del territori i restauració ecològica, educació ambiental i ciència ciutadana en rius i estanys, que consolidi el Museu del Ter com a museu de ciències naturals i, alhora, doni suport a la recerca i la formació reglada de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya.

Compta amb un equip humà fix de 4 persones, col·laboradors associats a projectes concrets i nombrosos estudiants que hi fan estades de practiques, treballs finals de grau, de màster i tesis.

El CERM col·labora amb altres universitats, centres de recerca i nombroses institucions al conjunt de Catalunya i també participa en projectes internacionals. A tall d’exemple: Community Rivers (Interreg IIIC, 2004-07), RICOVER (Interreg IVB, 2009-12), LIFE MIGRATOEBRE (Life Nature, 2014-21), INTCATCH (Horizon 2020, 2016-20), LIFE ALNUS (Life Nature, 2017-21).

Àrees d’activitat

  • Recerca en rius i altres ambients aquàtics continentals, associada a l’avaluació de l’estat ecològic i la biodiversitat (emprant la vegetació de ribera, els invertebrats aquàtics i els peixos com a bioindicadors). Desenvolupa projectes de conservació i de solucions per millorar les migracions dels peixos.
  • Custòdia del territori, conservació i restauració ecològica de rius i estanys, mitjançant la signatura d’acords de custòdia amb propietaris i gestors públics i privats.
  • Educació ambiental i ciència ciutadana. Tallers, activitats i sortides naturalistes adreçades a tot tipus de públic.
  • Museologia de ciències naturals, tenint cura d’exposicions i una col·lecció de ciències naturals formada per més de 3.000 objectes, procedents de projectes de recerca, donacions i cessions.

Tríptic informatiu català

 

Direcció

Dr. Marc Ordeix i Rigo

Amb el suport de:

Contacte

icon-location-dark
Museu del Ter.
Pl. de les Dones del Ter, 1
08560 Manlleu

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte