Skip to main content

Millora de la competitivitat del sector lacti tradicional transfronterer - INNOLACT

Nom del projecte Millora de la competitivitat del sector lacti tradicional transfronterer - INNOLACT
Número expedient resolt EFA005/15 INNOLACT
Descripció del projecte INNOLACT és un projecte europeu, cofinançat pel Programa Interreg POCTEFA dins del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Aquest projecte, que té una durada de 3 anys, té com a objectiu impulsar la innovació i la competitivitat del sector lleter tradicional transfronterer. A Espanya i França es vol oferir formació al sector lleter i desenvolupar conjuntament productes comercialitzables i solucions innovadores adaptades a les necessitats i capacitats del sector.
Els objectius generals del projecte INNOLACT són diversos. D’una banda, és indispensable impulsar la col·laboració entre centres tecnològics i petites empreses del sector lleter tradicional, treballant per a adaptar la demanda i les capacitats del teixit productiu. L’assoliment d’aquest objectiu, l’impuls de la innovació i diversificació de nous productes per les petites empreses del sector lleter tradicional, és absolutament necessari i ha de permetre afavorir la millora de la competitivitat de les empreses.
La col·laboració és un dels pilars d’aquest projecte i en concret la cooperació transfronterera entre els centres tecnològics i de recerca serà un altre objectiu a complir per facilitar la transferència de coneixement a les empreses. A la vegada també es pretén intensificar les relacions entre les empreses d’aquest sector per tal d’obrir vies de col·laboració amb la finalitat de potenciar la comercialització de productes i promoure el posicionament dels productes lactis tradicionals en el mercat.
El medi ambient també juga un paper important en INNOLACT. Enfortir les competències professionals en el sector, donant especial importància als aspectes de respecte i protecció ambientals a través de la innovació en un sentit ampli, serà un altre punt clau a tenir en compte pel creixement sostenible i el desenvolupament.
El projecte pretén:
  • Desenvolupar 8 productes làctics innovadors i 1 eina de sostenibilitat ambiental.
  • Capacitar el sector per aconseguir un major impacte de la innovació.
IP/Centre Sergio Ponsà Salas/Centre Tecnològic Biodiversitat, Ecologia, Tecnologia i Gestió Ambiental (CT BETA) - Centre TECNIO
Entitat finançadora

Unió Europea.

El projecte ha sigut cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya- França-Andorra. L’ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

 

Import de l'ajuda 131.949,65 €

 

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte