Vés al contingut

Administració electrònica

Administració electrònica

La unitat d'administració electrònica forma part del servei de Gestió Documental, Arxiu i Registre i presta els següents serveis: 

  1. Elaboració i manteniment funcional de la Seu electrònica de la UVic-UCC
  2. Elaboració i actualització del catàleg de tràmits electrònics de la UVic-UCC
  3. Administració funcional dels serveis electrònics del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya: eTauler, eTram, eNotum.
  4. Suport en l'administració funcional tecològiques relacionades amb l'administració electrònica: ERES, OpenSat, eNotum, eTauler, eTram, plataforma EACAT, servei CÒPIA, servei VIA OBERTA, iArxiu, Gestor Documental Consorciat. 
  5. Gestió del servei de certificació digital en coordinació amb el CSUC i el Consorci AOC.
  6. Assessorament en administració electrònica i certificació digital.

En col·laboració amb la Oficina d'assistència en matèria de registre electrònic i la Unitat de Gestió Documental i Arxiu, es desenvolupen les següents tasques:

  1. Assessorament en la preservació dels expedients electrònics de la UVic-UCC (Gestor Documental Consorciat GDC)
  2. Administració del Sistema de Registre electrònic d'entrades i sortides de documents. 

Principis de la e-Administració

  1. Seguretat jurídica 
  2. Cooperació entre administracions públiques 
  3. Accessibilitat
  4. Publicitat i transparència administrativa
  5. Simplificació administrativa i documental

Beneficis de l'administració electrònica

  1. Accessibilitat als serveis 24 hores x 7 dies 
  2. Simplicitat en les tramitacions amb la universitat
  3. Rapidesa i agilitat en l'obtenció del servei requerit 
  4. Eliminació de la necessitat de desplaçar-se físicament a la universitat
  5. Millora del servei i de la seva eficiència interna 
  6. Foment de l'ús generalitzat de les noves tecnologies 
  7. Costos de transacció més baixos 
  8. Impuls profund de la transformació de l'Administració

Economies d'escala

 

Seu electrònica - UVic

La Seu electrònica de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya és l'espai virtual per mitjà de la qual la comunitat universitària i els tercers que es relacionen amb la Universitat poden tenir accés a la informació, els serveis i els tràmits electrònics de la Universitat. 

La UVic-UCC és la titular de la Seu electrònica i garanteix la integritat i la veracitat. També és la responsable de l'actualització de la informació i dels serveis als quals es pot accedir des de la Seu. La gestió i l'administració corresponen a la Secretaria General de la Universitat, que en podrà delegar l'administració en les àrees o unitats responsables per raó de la matèria. 

Indicadors

Per donar compliment a l'article 2.2b de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i fer la UVic-UCC més accessible, s'ha creat el registre electrònic de la UVic-UCC.

El Registre d'entrada i sortida de documents, és l'instrument que estableix el sector públic per controlar el flux de comunicació entra la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya i la ciutadania o altres organitzacions i que dona fe de si s'ha produït o no aquesta comunicació. La seva finalitat és preservar els drets dels ciutadans i els del mateix sector públic. 

El registre electrònic de la UVic-UCC únicament està habilitat per a l'admissió de sol·licituds, escrits i documents relatius a procediments en els quals siguin competents per a resoldre els òrgans d'aquesta institució. El canal de presentació és telemàtic i està vinculat als tràmits que es poden realitzar per Internet. 

El registre electrònic funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia. A efectes de còmputs de terminis, la recepció de documents en un dia inhàbil es considerarà efectuada el primer hàbil següent. Consulta aquí el calendari actual dels dies inhàbils.

Per a qualsevol tràmit, la data i hora oficial del registre electrònic és l'única que tindrà validesa legal, i no la de l'equip des del qual es faci el tràmit. 

El funcionament del registre electrònic es pot interrompre per motius de manteniment tècnic o operatiu. Les interrupcions s'anunciarà a la pàgina d'accés al registre electrònic. En cas que les interrupcions vinguin motivades per un error del sistema i sempre que sigui possible, es comunicarà la interrupció del servei del registre electrònic per motius tècnics. 

Accés a l'aplicatiu de registre (ERES)

Accés exclusiu als usuaris donats d'alta i amb el perfil assignat. Sol·licita l'alta aquí

Tipologia de perfils d'usuari: 

  • UR: Usuari de registre. Usuari que realitza les funcions habituals de registre d'E/S i de gestió dels assentaments. 
  • UO: Usuari d'unitat orgànica. Usuari que rep i gestiona (acceptació/rebuig) els assentaments rebuts diàriament. 

Llistat de les Oficines de Registre de la UVic-UCC

  • Oficina d'assistència en matèria de registre. Dependència orgànica: Servei de Gestió Documental, Arxiu i Registre. Personal: Albert Aragay - Melody Miranda.
  • Oficina de registre electrònic. Dependència orgànica: Servei de Gestió Documental, Arxiu i Registre.  Personal: Albert Aragay - Melody Miranda.
  • Oficina auxiliar de registre. Dependència orgànica: Secretaria General. Personal: Blanca Falquina. 
  • Oficina auxiliar de registre: Dependència orgànica: Àrea d'Infraestructures i Serveis Generals. Personal: Marta Riera, Montserrat Rosell, Rosa Maria Trulls, Anna Valero, Marta Jiménez. 

Consulta més informació sobre el registre electrònic

Indicadors 

La UVic-UCC posa a disposició de la comunitat universitària i de la societat un portal amb totes les garanties jurídiques que estableix la normativa vigent on consultar les notificacions i comunicacions electròniques que emet la Universitat, amb l'objectiu d'apropar-la a la societat, apostant per la transparència i l'impuls a l'administració electrònica. 

  • Què és la notificació electrònica: La notificació electrònica permet agilitzar les comunicacions entre la Universitat i els interessats (estudiants, comunitat universitària, proveïdors, ...) i substitueix la notificació en paper per correu postal, reduint costos i terminis de resolució. La Universitat utilitza l'eina e-Notum que proveeix el Consorci d'Administració Oberta de Catalunya (CAOC). L'e-NOTUM permet fer notificacions d’actes administratius (resolucions, notificacions a estudiants o a PDI/PAS, notificacions en l’àmbit d’un procediment de contractació, convocatòries d’òrgans col·legiats, etc.) i comunicacions per mitjans electrònics, amb totes les garanties jurídiques que estableix la normativa vigent.

    La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, en els articles 41 i 43, regula la notificació per mitjans electrònics, establint els requisits que equiparen la seva validesa jurídica amb la notificació per correu postal amb avís de recepció.

    L'interessat ha d'haver autoritzat la seva utilització (consultar el tràmit d'autorització o revocació de notificacions electròniques), sense perjudici dels supòsits en què reglamentàriament la Universitat n'hagi establert l'obligatorietat. Si l'autorització la realitza una persona jurídica, el formulari s'ha de signar amb certificat digital de la persona jurídica. Si es signa amb un certificat de persona física, s'ha d'acreditar documentalment la representació. Si el tràmit es fa presencialment, la persona que signa també ha d'acreditar documentalment la representació.

  • Com accedir a les notificacions electròniques que em fa la UVic-UCC: Si has rebut notificacions electròniques dels procediments administratius que tramita la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, des d'aquí pots accedir amb un sol clic a la pàgina del servei i consultar, acceptar o rebutjar tot el que hi tens disponible. Únicament necessiteu disposar d'un certificat electrònic vàlid en el vostre sistema per poder identificar-vos o accedir mitjançant un certificat d'un sol ús que us serà lliurat amb l'avís de la notificació.

Per accedir a les vostres notificacions electròniques feu clic aquí.

  • Indicadors 

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya posa a disposició de la comunitat universitària i de la societat un tauler d'anuncis amb l'objectiu d'apropar la Universitat a la societat, apostant per la transparència i l'impuls a l'administració electrònica.

  • Què és el tauler d'anuncis: La UVic-UCC està adherida al servei e-Tauler del Consorci Administració Oberta de Catalunya, un servei que permet la publicació centralitzada i electrònica dels anuncis de la universitat amb totes les garanties jurídiques. La implantació del servei eTauler es farà de manera gradual. El marc jurídic aplicable a l’e-TAULER és la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques (en endavant, LPACAP o Llei 39/2015) en tant que legislació bàsica, així com la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les Administracions públiques de Catalunya, només en allò que no s’oposi o contradigui la LPACAP.

    Avisos relacionats amb el servei e-Tauler al següent enllaç.       
    Més informació sobre el servei e-Tauler al següent enllaç.

  • A on puc consultar els anuncis oficials que publica la UVic-UCC: Per consultar el tauler d'anuncis electrònic de la UVic-UCC feu clic aquí
  • Beneficis per als interessats: Possiblitat de cerca dels anuncis i edictes per àrea que convoca, matèria, paraules clau i data de publicació, facilitant-ne la localització. Facilita l’accessibilitat de la informació publicada a l’e-Tauler mitjançant Internet i en horari ininterromput els 365 dies de l'any: no requereix la consulta presencial al tauler de la UVic-UCC.

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya posa a disposició de qualsevol proveïdor (persona jurídica o física) un punt general d'entrada de factures electròniques amb l'objectiu d'apropar la Universitat a la societat, apostant per la transparència i l'impuls a l'administració.

  • Punt general d'entrada de Factures Electròniques de la UVic-UCC: La UVic-UCC està adherida al servei eFACT del consorci AOC i FACe del MINHAP, un servei que ofereix una bústia de lliurament i consulta de les factures electròniques (no està destinat a la creació de factures). El servei eFACT actua com a punt general d'entrada de factures electròniques de Catalunya i compleix els requisits de l'Ordre HAP/1074/2014, de 24 de juny, per la qual es regulen les condicions tècniques i funcionals que ha de reunir el punt general d'entrada de factures electròniques. Qualsevol persona jurídica o física pot presentar les seves factures en format electrònic.       
    Avisos relacionats amb el servei eFACT al següent enllaç.       
    Informació sobre el servei eFACT al següent enllaç.
  • Presentació de factures electròniques: El format a utilitzar és el format XML, segons el model facturae. Amb la utilització d'aquest format, l'emissor de la factura s'estalvia les tasques d'impressió i enviament, i el receptor les tasques d'entrada manual de la informació de la factura als seus sistemes. 

    És molt important que a la factura s'indiqui la reserva de crèdit que proporciona la unitat de contractació i gestió de compres de la UVic-UCC (938815505, compres@uvic.cat), donat que és la nostra referència i facilita la gestió, tramitació i pagament. En el cas de factura electrònica, s'indicarà en el camp facturae: Invoices / Invoice / Items / InvoiceLine / FileReference.

    Els codis DIR3 de la UVIC-UCC a indicar a la factura electrònica són els següents:

    Oficina comptable U06000096

    Òrgan gestor U06000001

    Unitat tramitadora Consulta el llistat de codis DIR3 (en cas de desconeixement, anotar U06000001). Anar a l'apartat Área de descargas - Consulta de unidades y oficinas - Listado de Universidades (Excel). 

    Accedeix al Punt General d'Entrada de Factures Electròniques de la UVic-UCC per lliurar la vostra factura fent click aquí. També es poden presentar les factura a través del Punto General de Facturación Electrònica del MINHAP al que la Universitat hi està adherida. Fer click aquí.

  • Consulta l'estat de les factures enviades a la UVic-UCC: L'estat de les factures es poden consultar fent click aquí.
  • Beneficis per als proveïdors: Intercanvi de la informació sense error entre la UVic-UCC i proveïdors (les dades originals arriben a destí per mitjans electrònics sense cap tipus d’entrada manual). Registre d’entrada de les factures electròniques per part de la UVic-UCC en un termini màxim de 24h des del seu lliurament, així com la reducció dels temps de tramitació. Com a proveïdors disposareu de totes les garanties en la recepció i registre de les factures i podreu agilitzar l’inici de còmput dels terminis de cobrament. Estalvi de costos en la generació i emissió de factures en format electrònic enlloc de la factura en paper.

La UVic-UCC posa a disposició de la comunitat universitària un portal amb totes les garanties jurídiques que estableix la normativa vigent per tramitar electrònicament amb les administracions, apostant per la transparència i l'impuls a l'administració electrònica. 

  • Què és l'EACAT: És la plataforma de tramitació i enviament electrònic de documentació entre la GC i els ens locals. Es tracta de l'extranet de les Administracions públiques catalanes que permet l'accés a tres funcionalitats bàsiques. 

    -Tramitació interadministrativa d'obligada utilització entre la GD i les entitats locals. La tramitació electrònica suposa la utilització del registre electrònic en tots dos costats del tràmit (entre emissor i receptor) i del certificat digital de l'empleat públic emès per CATCert.

    -Serveis d'administració electrònica al conjunt de les Administracions catalanes. Facilitat així un portal de serveis electrònics integrats. 

    -Node d'interoperabilitat entre les diferents Administracions públiques a través de Via Oberta.

  • Beneficis: EACAT és autogestionable, els gestors de l'ens creen i donen rols als usuaris per gestionar les tramitacions. També és una plataforma segura, ja que totes les tramitacions se signen amb certificat de segell o personal i garanteixen la integritat del contingut. Totes les tramitacions generen assentament d'entrada o sortida, generant evidències de la comunicació amb l'ens o Administració. EACAT també és integrable, donant la possibilitat de fer tramitacions des d'eines de gestió pròpies del nostre ens. Finalment, EACAT ajuda a eliminar de forma dràstica el paper, el temps de gestió i els desplaçaments. 
  • Accés a l'EACAT: Accés exclusiu als usuaris donats d'alta i amb el perfil assignat. Sol·licita l'alta aquí.
  • Identitat digital per a la ciutadania (idCAT)

Recentment, el Servei de Gestió Documental, Arxiu i Registre (SGDAiR) de la UVic s'ha constituït en Entitat de registre d'idCAT Certificat i d'idCAT Mòbil. D'aquesta manera, s'encarrega d'atendre i tramitar les sol·licituds d'aquests dos sistemes d'identificació digitals. El servei s'ofereix tant per a persones externes de la Universitat (ciutadania), com especialment per a la comunitat universitària (alumnes, PAS i PDI), amb l'objectiu de facilitar-los encara més la tramitació electrònica a través de la seu electrònica. 

Tipus de certificats: L'idCAT Certificat és un certificat criptogràfic de signatura avançada en programari i en qualitat de persona física. Identifica i vincula el signant de manera única, assegurant així la integritat de les dades que signa. En canvi, l'idCAT Mòbil és un servei d'identificació no criptogràfic en qualitat de persona física, que permet l'autenticació en diferents seus electròniques de l'administració per tal de fer tràmits telemàticament. Es pot sol·licitar aquí i s'obté immediatament. Ambdós certificats són independents, compatibles i gratuïts, per bé que mentre que el primer exigeix un pas presencial en la tramitació, el segon es pot sol·licitar i aconseguir en un procés 100% telemàtic.

Usos de l'idCAT Certificat: El seu principal ús és la identificació i autenticació per realitzar tràmits telemàtics amb plenes garanties jurídiques i tècniques. L'idCAT permet fer tràmits personals com la declaració de la renda, consultar la vida laboral, sol·licitar un volant del padró d'habitants, un certificat de delictes de naturalesa sexual, consultar el saldo de punts del cotxe a la DGT, etc. L'idCAT Certificat també permet signar documents electrònicament amb totes les garanties jurídiques, ja que produeix un tipus de signatura electrònica avançada. Hi ha més de 10.000 tràmits telemàtics que es poden fer amb el certificat TCAT, tant a nivell estatal, com autonòmic i local. Alguns exemples concrets d'ús serien:

  1. www.aeat.es: tràmits de l’Agència Estatal Tributària (presentació de la declaració de la renda, etc.)

  2. www.seg-social.es: tràmits amb la Seguretat Social (descàrrega informe vida laboral, etc.)

  3. www.mju.es: tràmits de les seus electròniques dels ministeris (obtenció del certificat de matrimoni o de naixement, etc.)

  4. www.bcn.catwww.santfeliu.cat, etc.: tràmits de les seus electròniques i carpetes ciutadanes dels vostres ajuntaments

Sol·licitud de l'idCAT Certificat

  1. Abans de començar amb el procés consulta aquí els requisits del tràmit i la documentació que cal aportar.
  2. Assegura't que el teu equip té instal·lat el programari necessari per a la generació de claus. Consulta les instruccions d’instal·lació a Compatibilitat de l'idCAT.
  3. Emplena el formulari de sol·licitud de l'idCAT
  4. Per validar el certificat i comprovar la teva identitat, concerta cita prèvia aquí.
  5. El dia de la cita, ves a l’oficina triada amb la documentació necessària per efectuar la tramitació.
  6. Descarrega el certificat idCAT al teu ordinador juntament amb el programari necessari perquè funcioni correctament. Recorda que hauràs de fer la instal·lació al mateix dispositiu en el qual, prèviament, vas fer la sol·licitud.
  7. Instal·la el certificat digital al teu ordinador seguint els passos que s'expliquen aquí
  • Certificació digital per al personal de les administracions (TCAT)

La Fundació Universitària Balmes. Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, és l'ens subscriptor del servei de certificació digital que proporciona el Consorci Administració Oberta de Catalunya, a les administracions catalanes. La coordinació i gestió d'aquesta subscripció de serveis de certificació digital, per part del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Registre és assumida a partir del curs 18/19. Aquest servei de certificació està adreçat a tot el personal del sector públic català i als seus organismes vinculats que ho requereixin. 

Tipus de certificats: La T-CAT és la targeta física del personal de les administracions públiques catalanes i conté certificats digitals reconeguts i qualificats conforme el Reglament Europeu d'Identificació Electrònica i Serveis de Confiança (EIDAS) que permeten garantir la identitat d'un determinat treballador d'un organisme públic per mitjans electrònics. A més, permet produir una signatura electrònica qualificada, ja que es crea mitjançant un dispositiu qualificat de creació de signatures electròniques, que es basa en un certificat qualificat de signatura electrònica. La T-CATP és el certificat personal en programari d'identificació i signatura avançada amb càrrec, opcional. És un certificat reconegut que identifica, a més de la persona que el posseeix, a la seva organització o ens subscriptor, i pot incloure una manifestació relativa al càrrec del posseïdor de claus. Aquest certificat està destinat als treballadors públics del sector públic català. La T-CATP és una eina d'autenticació que genera una signatura avançada, donat que es lliura en programari, sense dispositiu segur de creació de signatura: de manera que es pot instal·lar en diferents suports: ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. 

Com tramitar un certificat digital TCAT: La tramitació i sol·licitud d'aquests certificats digitals està adreçada exclusivament al personal d'administració i serveis (PAS) i al personal docent i investigador (PDI) de la UVic-UCC. Cal fer la sol·licitud d'alta, renovació, modificació o revocació a través del formulari específic URespon (aquí), indicar el tipus de personal, la necessitat del certificat, el nom, cognom, DNI, i unitat administrativa. En condicions normals, el període intern de tramitació i lliurament del certificat, un cop enviada la sol·licitud al Consorci AOC, és de 15-17 dies laborables. 

Usos de la TCAT: L'ús principal del certificat digital és la identificació i autenticació per realitzar tràmits telemàtics amb plenes garanties jurídiques i tècniques, a nivell de treballador del sector públic català. Aquest certificat digital també permet xifrar documents i correus electrònics i signar documents i correus electrònics, ja que produeix un tipus de signatura electrònica avançada.

Hi ha més de 10.000 tràmits telemàtics que es poden fer amb el certificat TCAT, tant a nivell estatal, com autonòmic i local. Alguns exemples concrets d'ús serien:

  1. www.eacat.cat: tràmits amb l’EACAT

  2. tramits.gencat.cat: tràmits de l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat

  3. www.orgt.diba.cat: tràmits de les diputacions provincials catalanes

Beneficis: L'ús d'aquests certificats digitals reconeguts garanteix la seguretat de les comunicacions electròniques i aconsegueix la mateixa eficàcia jurídica de la signatura manuscrita. També redueix els terminis de tramitació. Per exemple, podeu signar una gran quantitat de documents de forma desatesa. Protegeix el medi ambient atès que permet reduir enormement el volum de paper i els arxius que es fan servir en els processos tradicionals.

Signador recomanat:  SignaSuite - Consorci AOC

Font d'informació: Informació per als usuaris T-CAT – Consorci AOC

Indicadors

  • Assessorament

El Servei de Gestió Documental, Arxiu i Registre ofereix un assessorament sobre administració electrònica, identificació digital i signatura electrònica a totes les unitats orgàniques i serveis de la UVic-UCC.

Donem suport i assessorament al personal de la comunitat UVic-UCC a través del "Campus Virtual - Urespon "Asssessorament SGDiAR"", però també a la comunitat externa a través de correu electrònic (arxiu@uvic.cat).

  • Formació

El servei ofereix cursos de formació per al PAS i PDI de la Universitat. L'objectiu d'aquests cursos de formació és donar a conèixer les eines i els procediments de gestió documental que utilitza i duu a terme el servei. Però també per generar consciència sobre la importància dels processos de gestió documental i de les conseqüències que poden portar si no s'apliquen de manera adequada. 

Concretament, dins d'aquest àmbit el servei ofereix els següents cursos:

1. El registre electrònic: l'aplicatiu ERES / Plataforma Ubiqua

Objectius del curs

  1. Conèixer des d'una metodologia fonamentalment pràctica el funcionament general de l'aplicatiu ERES.
  2. Aprendre a realitzar les funcions bàsiques d'alta d'assentaments, tant d'entrada com de sortida, i de consulta, acceptació, rebuig o redirecció d'assentaments.  

Continguts

  1. Accés al registre electrònic d'entrada i sortida ERES
  2. Alta d'un assentament d'entrada al registre
  3. Alta d'un assentament de sortida al registre
  4. Digitalització de la documentació en paper durant el procés de registre d'entrada
  5. Consulta de l'estat dels assentament d'entrada
  6. Com imprimir el segell de registre
  7. Obtenció del llistat dels assentaments d'entrada d'una Unitat Orgànica (UO)
  8. Consulta, acceptació, rebuig o redirecció dels assentaments del registre

 

2. e-Administració: eines per tramitar electrònicament entre administracions. L'EACAT / Plataforma Ubiqua

Objectius del curs

A partir d'una primera base del coneixement de l'eina i de les possibilitats que en general ofereix, l'usuari haurà de ser capaç de preparar i executar trameses amb diferents administracions públiques, i resoldre diferents particularitats d'ús en diferents moments o processos. 

Continguts

  1. Què és l'EACAT
  2. Accés
  3. Sol·licitud d'alta
  4. Emplenat i enviament de trameses genèriques
  5. Tramitacions amb l'administració pública catalana
  6. Tramitacions amb l'administració de l'Estat
  7. L'enviament de fitxers de més de 5MB
  8. Cerca i recuperació de la informació

 

3. e-Administració: Sistemes d'identificació digital / Plataforma Ubiqua

Objectius del curs

  1. Conèixer què és un certificat digital, el seu funcionament, quines dades conté, quin és el seu cicle de vida, i quines garanties de seguretat i legalitat ofereix en el contex de la tramitació electrònica. Identificar quin tipus de certificats existeixen i quins usos se'ls pot donar en funció de les nostres necessitats. 
  2. Com fer la sol·licitud, descàrrega i instal·lació del certificat digital, seguint els paràmetres tècnics i de seguretat que recomana el SGDiAR.
  3. Aprendre a signar documenta electrònics amb el certificat digital utilitzant diferents programes i eines.

Continguts

  1. Definició de certificat digital
  2. Funcionalitats i garanties del certificat digital
  3. Sol·licitud i utilització del certificat digital idCAT Certificat
  4. Sol·licitud i utilització del certificat digital T-CATP
  5. Instruccions de descàrrega del certificat digital
  6. Instruccions i consell per a la instal·lació del certificat digital
  7. Signatura de documents electrònics amb el certificat digital

Professorat

Albert Aragay Lanchares (Servei de Gestió Documental, Arxiu i Registre) 

Melody Miranda Arcos (Servei de Gestió Documental, Arxiu i Registre) 

Inscripció als cursos: Campus Virtual - Comunitat - Polítiques del Talen - Formacions. 

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte