Vés al contingut

Altres informacions de matrícula

Altres informacions de matrícula

Si ets de segon curs o posteriors se’t mantindrà el grup de l’any anterior. 

Si fas la primera matrícula has de saber que l'assignació es farà segons el grau de la següent manera: 

  • Infermeria, Biologia, Biotecnologia, CAFE i Psicologia se t’assignarà automàticament un grup classe en el moment de la matrícula.  
  • Fisioteràpia podràs escollir entre grup 11-torn matí - docència en català o grup 15-16 - torn tarda - docència en castellà. En cas del torn de tarda el grup 15 o 16 se t’assignarà automàticament.  
  • Medicina se t’assignarà grup en funció de la teva nota d’admissió per a cada assignació; donant preferència al grup de matí (grup 11) als estudiants amb millor nota.  

En qualsevol cas, si vols canviar de grup hauràs de sol·licitar-ho en el període extraordinari de modificació de matrícula justificant els motius del canvi.

Si ets estudiant de nou accés, i estàs fent la teva primera matrícula cal que et matriculis obligatòriament de tots els crèdits de primer curs (60ECTS). Si ets estudiant d’altres cursos pots matricular-te d'un mínim de 18 crèdits i d'un màxim de 75 a cursar.

Pots cursar el teu grau a temps parcial si necessites adequar els teus estudis a les teves necessitats personals. Es considera un estudiant a temps parcial aquell que matricula entre 18 i 42 crèdits a cursar. Per acollir-t'hi cal que presentis una sol·licitud justificada al o a la cap d'estudis.

Atenció si sol·licites una beca o ajut econòmic has de tenir present que els crèdits matriculats poden excloure’t d’una convocatòria o reduir-ne l’import. Consulta les bases de cada ajut per saber-ne més.

Sí, per reconèixer crèdits cal que presentis la sol·licitud i la documentació requerida a la Secretaria de la teva facultat. Podràs reconèixer la formació adquirida en:

  • Ensenyaments oficials
  • Experiència professional o laboral
  • Ensenyaments universitaris oficials o no oficials (títols propis)
  • Ensenyaments superiors oficials no universitaris
  • Altres activitats

Si fas tot el tràmit abans de la matrícula trobaràs els crèdits reconeguts en la pestanya “Reconegudes” i els podràs matricular durant els dies de matrícula, sinó caldrà fer-ho a posteriori. Consulta més informació sobre aquest tràmit o consulta la normativa acadèmica per saber-ne més a l’apartat “Reconeixement de Crèdits”.  Si no ets estudiant matriculat el tràmit té un cost de 20€ que es retorna després de la matrícula.

Si ets titulat en formació professional superior (CFGS) pot ser que el teu cicle tingui convalidacions al grau que accedeixes. Si és així trobaràs les assignatures a convalidar en la pestanya de “Reconegudes”, cal que les matriculis totes en l’any d’accés. Consulta les taules de convalidacions aquí.

Per més informació es pot consultar la normativa acadèmica apartat Reconeixement de crèdits > Convalidació de crèdits de cicles formatius de grau superior (CFGS) 

Si son assignatures amb convocatòria diferida o d’extinció, no podràs matricular-te fins que totes les assignatures del curs estiguin avaluades. Consulta quan fer la matrícula per aquesta situació en el calendari de matrícula. 

Si son assignatures pendents d’avaluar perquè les has cursat en el marc d'un programa de mobilitat, sí pots matricular-te normalment malgrat no tenir-les avaluades.  

Quan et matriculis trobaràs a la pestanya “Pre-inscrita” les assignatures optatives autoritzades durant el procés de tria d’optatives. Cal matricular totes les optatives autoritzades de forma obligatòria. Si et cal de fer alguna modificació ho hauràs de fer com a modificació extraordinària de matricula.

Per formalitzar la matrícula del TFG has de:

  • Haver-te matriculat de totes les assignatures requerides per obtenir el grau (sense incloure els crèdits optatius obtinguts a través de reconeixement de crèdits RAC) o bé tenir aprovats 210 crèdits d'un grau de 240 crèdits, 270 crèdits d'un grau de 300 crèdits o 330 crèdits d'un grau de 360 crèdits, entre ells els de les assignatures de primer i segon.
  • Haver presentat la proposta de TFG i que aquesta hagi estat acceptada des de la teva facultat dins del termini establert.   
     

Atenció: En cas de graus amb mencions només podràs matricular-te del TFG corresponent a la menció que tinguis validada pel coordinador.  

Sí, si a l'inici de curs et falta un màxim del 10 % dels crèdits per finalitzar el grau pots sol·licitar, abans d’un mes de l’inici de curs, la convocatòria extraordinària o avançada a través d’una instància a la teva Facultat.

  • Assignatures obligatòries i optatives: pots sol·licitar una convocatòria extraordinària de cadascuna de les assignatures de les quals ja t'hagis matriculat en anys anteriors, però únicament tindràs dret a docència durant el semestre d’impartició d’aquesta. Si a l’inici de curs només et falta una assignatura per acabar el grau, encara que no l'hagis cursada anteriorment també podràs sol·licitar convocatòria extraordinària.
  • Assignatures de pràctiques i de TFG: pots sol·licitar una convocatòria avançada sempre que siguin de segon semestre o anuals encara que no l’hagis matriculat anteriorment.  

Si el pròxim curs marxes de mobilitat i ja ho tens concedit, hauràs de matricular-te de totes les assignatures pactades i acceptades prèviament per la Unitat de Relacions Internacionals de la teva facultat, junt amb les assignatures que cursis a la UVic-UCC, si és el cas. Trobaràs les assignatures autoritzades en la pestanya “Programa Internacional” i la matrícula es fa els mateixos dies.

Si vols cursar unes pràctiques extracurriculars cal que abans de la matrícula, contactis amb el Servei de Carreres Professionals  de la UVic-UCC. 

Si ja tens les pràctiques autoritzades les podràs matricular normalment i les trobaràs a la pestanya “Pre-inscrita”.  

Si et surt un avís d’incompliment de matrícula significa que o bé no estàs matriculant tots els crèdits que et pertoca, revisa que hagis matriculat tot el contingut de les pestanyes “Programa mobilitat intercanvi”, “Pre-inscrita”, “Reconegudes”; o bé estàs incomplint alguna de les normatives de matrícula, consulta aquí  el codi i la descripció del problema. Majoritàriament per a resoldre-ho caldrà que contactis amb la teva facultat però si vols també pots consultar amb l’àrea de gestió acadèmica a través de matricula@uvic.cat o al 938815534.

Per a poder formalitzar la matrícula és imprescindible abonar qualsevol rebut pendent com a condició prèvia a la nova matrícula tal com indica la normativa econòmica (Apartat 3.3 Mètodes de pagament). 

Si ets estudiant de Medicina de nou accés dels 60 ECTS que has de matricular 5 son d'una assignatura optativa. Consulta aquí  tota la informació de les opcions que tens. Pensa que les places son limitades. Abans de fer la matrícula escull-ne més d'una per si no hi ha places disponibles, pensa que si aquest curs no pots escollir-la tindràs l'oportunitat de cursar-la a segon.

Contacte

  • Horari d'atenció:
    • de dilluns a divendres, de 10 a 13h i de 15.30 a 18h (excepte dies festius)
    • de dilluns a divendres, de 9 a 14h (juliol)

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte